Colin McRae Rally 2005 - vaše dojmy a názory.

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Lister
Začátečník
Začátečník

Colin McRae Rally 2005 - vaše dojmy a názory.

Příspěvek od Lister »

Hledal jsem, ale nenašel jsem téma, které by řešilo kvality téhle hry. Všude se jen řeší jak ji rozjed, ale to mě vůbec nezajímá tak warez si řeště prosím někde jinde.

Zatím můžu psát dojmy jen po letmém hraní. Momentálně mám doma CMR2, CMR5, Richarda a CMR 4 jsem už hrál, tak budu trochu porovnávat ( ale půjde to dost těžko, každá je úplně jiná). První věc která mě překvapila mile, je že hra má asi hodně dobře odladěbý engine na Nvidii, protože mi běží na plné dataily na 800x600 naprosto plynule. To mi nejelo ani u CMR4 a to CMR5 vypadá mnohem lépe. Richard mi na 800x600 s úplně nejnižšími detaily běží tak tak.
Pak už to je ale horší. Začnem tím co se dá jednoduše opravit a to je design aut. Jsou fakt hnusný, ale to hned napravím stáhnutim skinů v designu WRC2005 z netu.
Co je ale fakt dost děsné tak je nedotáhnutá podporu hraní na volantu. Když zatočím tak auto reaguje až za nějakou půl sekundu a to i při nastavení řízení úplně na měko. FF je taky nic moc a třeba CMR 02 ho mělo mnohem lepší a s Richardem se to už vůbec nedá srovnat.

Český dabing není nejhorší, ale na Ríšu to opět nemá. Co se mi líbí tak je konečen to, že se vrátily změny počasí ( nikdy jsem nepochopil, proč to ve 4 nebylo), ale asi tam zase nebudou žádné noční RZ. Možná příště.

Ovládání auta mi přijde dost jednoduché, al to by mi po Ríšovi přišlo asi všude :-D

Shrnuto potrženo: není to nejhorší, ale mohlo to být lepší. Ríša rulezzzzz.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Killmistr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Killmistr »

Tak musím říct, že jsem to moc dlouho nehrál a hned to letělo z disku. Je to podle mě stejný jako ta 4. Hned jsem si všiml změny kokpitu (myslím tím, že zmizeli ruce na volantu a místo toho jsou tam budíky) ,coš je lepší. Možná o něco lepší grafika. Za to ovladaní menu volantem mě totálně rozhořčilo a celkový ve hře je taky na nic. Je to pro klávesnici jako před tím. Čeština? Na co? Všichni snad ví co je to left a right. Mě se to moc nelíbí. U mě 0 bodů. RBR je o hodně lepší. Bez volantu už žádná rally :devil:
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Killmistr píše:Bez volantu už žádná rally
spíš bez volantu už žádná autíčka :D

Tak jsem tomu dal šanci a není to nejhorší. Samozřejmě na to člověk nesmí klást takové nároky jako na Richarda. Ovládání volantem sice není ideální a FF je fakt děsný, ale je to pořád lepší než na klávesnici. Ale fak tnechápo proč na naprosto hladkém asfaltu při přímé jízdě mi to cuká s volantem do stran. Obtížnost hry je podle mě trochu větší než u CMR4. Aotu znatelně víc poskakuje na cestě. Grafika asi nejhezčí co jsem u Rally viděl, ale každému se líbí něco jiného, mě se ale líbí víc než u Richarda a je rozhodně mnohem lepší než u CMR4.

Rozhodně body tahle hra získává počtem tratí a počtem aut. Vybere si asi každý. Některé pasáže tratí jsou hodně zajímavé a rozhodně stojí za zajetí( třeba Japosky se mi líbí). To že se hodně tratí opakuje za takové mínus nepovažuju, protože třeba pro nové hráče to bude rozhodně plus a i pro ty co to hráli je rally o 8RZ vždy lepší, než když jich je jen šest ( mě by se líbil počet kolem 10 to by pak byla paráda a když to někde pořádně roztřískáte tak máte šanci to v dalších RZ dohnat. Model poškození auto, ale mohl být mnohem přísnější. Poškodit auto tak, aby jste musely zkončit prostě nejde. Konec po přímém nárazu do stromu jako v Richardovi se tady nekoná.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Tak už jsem si opravil designy všech aut. Pokud by si to chtěl někdo taky tak spravit tak vše najde tady: http://www.bhmotorsports.com/CMR5/downloads

Ale to už určitě všichni znáte. Tahle stránka je prakticky povinost pro všechny milovníky počítačových autíček.

Jako inspiraci uvádí moc povedený skin Focus - Kresta WRC 2005. Je to paráda sledovat tohle autíčko v opakovačkách. V Richardovi mi foťák moc chybí.

Obrázek
TotalTrum
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TotalTrum »

ja tuhle hru taky mam a originalku ! celkem to de, i kdyz jsem si musel prenastavit graficke nastaveni podle sebe.No ten dabing, nevim jak vy ale kdyzdymu druhymu prikazu od "spolujezdce" nerozumim, (napr. 180 vlevo stoupa, nebo tak).A taky me prekvapilo to menu, ted nevim jestli je to chyba u me, ale v menu tam mam videt cernou trat pohybujici se a vypadato jak z 16bitu
Procesor: AMD Athlon 2000 XP +, Pamět: 512 MB ram DDR, Harddisk: 80gb seagate, Grafická karta: Geforce FX 5500 128 MB (nvidia) ovladače 56.72 WHQL, Základní deska: Kudoz KT/600. Win Xp proff. SP 2, +navíc Back-UPS CS 350
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

hh na to mě GF 2 nebude stačit :D
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
TotalTrum
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TotalTrum »

mam tam problem, uz to hraju 2h a vsim sem si jedny chyby v grafice.Za mnou se objevuje asi 15 stinu myho auta + jeden normalni vedle.Nevite co s tim ?
Procesor: AMD Athlon 2000 XP +, Pamět: 512 MB ram DDR, Harddisk: 80gb seagate, Grafická karta: Geforce FX 5500 128 MB (nvidia) ovladače 56.72 WHQL, Základní deska: Kudoz KT/600. Win Xp proff. SP 2, +navíc Back-UPS CS 350
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

mam to dohraný a jsem spokujen: Colin 3 mě nesedl ta 4 to napravila a tohle je dost odladěná 4, pokud můžete jet na plné detaily tak to je úchvatný a komentář od Trojanový se mi taky líbí :D Richard byl na mě moc Hard, a Colin nemá konkurenci (snad jen Rallisport Challenge)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

cmr05 je faj, lepsi ako 3 aj 4 ale na 2 nema.
mam ale maly problem pri slnku mi spomali hra, nepomohol patch ani ovladace.
pri zadani parametru nosun, slnko zmizne ale spomalenia na tych miestach kde ma byt vidiet slnko zostane :(
myslim ze zostava je ok
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

mě slunce nic nedělá na rychlosti, nevim co bych ti poradil takový ty základy jako přeinstalace ovladačů grafiky atd. asi víš. Sestavu máš papírově lepší než já tak nevim :(
Dělá to to pořád i když třeba snížíš rozlišení nebo vypneš vyhlazování?
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

B@RT píše:mě slunce nic nedělá na rychlosti, nevim co bych ti poradil takový ty základy jako přeinstalace ovladačů grafiky atd. asi víš. Sestavu máš papírově lepší než já tak nevim :(
Dělá to to pořád i když třeba snížíš rozlišení nebo vypneš vyhlazování?
robi to stale.
samozrejme pri 800x600 to nieje take vyrazne ale fps padne 4 - 5 nasobne dolu zo 100 asi na 20, a pri takom spomaleni je to prakticky nehratelne (hlavne spanielsko)
cital som na codemaster fore ze je to nieco s gf6800 (len s radou 6800 :? ) + cmr05 ale potom to utichlo ale problem aspon co viem nevyriesili.

p.s. hadam to nebudem pustat 800x600 a aj tak to bude spomalovat :x
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

a když zapneš vertikalní synchronizaci a vypneš přídavné efekty?
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

:( ako to uz byva nic.
uz si tym neviem rady a myslel som ze ma este niekto podobny problem a vyriesil to.
:old9:
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

leda nejezdit za slunce jenom polojasno :( , ale je mi jasný že tě to s... protože hra to je graficky dobrá a PC a to taky máš. On se někdo s 6800 určitě najde kdo Colina paří (je to klasika). ještě jedna mimo: nemůže to dělat přetaktěná grafárna?
Naposledy upravil(a) B@RT dne ned 17. dub 2005, 21:49, celkem upraveno 1 x.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

B@RT píše:leda nejezdit za slunce jenom polojasno :( , ale je mi jasný že tě to s... protože hra to je graficky dobrá a PC a to taky máš. On se někdo s 6800 určitě najde kdo Colina paří (je to klasika)
nj, ale nikto sa nestazuje :wink:
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

ještě jedna mimo: nemůže to dělat přetaktěná grafárna
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

nie. viem co myslis. robi to aj na def
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

jasně někdy když se jádro a pamět nataktuje asynchroně tak to může blbnout.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

B@RT píše:jasně někdy když se jádro a pamět nataktuje asynchroně tak to může blbnout.
default je zrovna synchro 350/700 :D
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

tak to už fakt nevim co by to mohlo dělat :(
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“