Výměna SMD LED na boardu
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Výměna SMD LED na boardu
Lidičky zkoušel jste někdo vyměnit tu prodící zelenou led vyměnit za modrou? V modře laděném kompu je ta zelená fakt vopruz...
Druhá možnost, která mě napadá je něčím ji přestříknout aby nebyla vidět...
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

vymena by nemela bejt problem
//edit
akorat jak se bude muset zmenit odpor jak je napsany pod timdle
//edit
akorat jak se bude muset zmenit odpor jak je napsany pod timdle
Naposledy upravil(a) Dr Meduza dne čtv 7. dub 2005, 17:08, celkem upraveno 1 x.
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna SMD LED na boardu
jde to ale zelena lpotrebuje u kolem 2,2VPleshoun píše:Lidičky zkoušel jste někdo vyměnit tu prodící zelenou led vyměnit za modrou? V modře laděném kompu je ta zelená fakt vopruz...
kdezto modra 3,6V je treba zmenit odpor
- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mirecek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna SMD LED na boardu
Výměna LED Nebude problém, a přestříkat to to bych neradil, páč to není jak žárovka -> Ta LEDka by skoro nesvítila a naví pokud bys to stříkal acetonkou tak byse mohla celkem i rozpustitPleshoun píše:Lidičky zkoušel jste někdo vyměnit tu prodící zelenou led vyměnit za modrou? V modře laděném kompu je ta zelená fakt vopruz...
- cabman
- Středně pokročilý

Výměna led je dost velký problém protože:
1. můžeš něco roztavit i v jiný vrstvě plošňáku
2. jiná barva má jiné napětí i proud
2. na 100% přijdeš o záruku
Já bych jí nějak zakryl a kašlal na to, kvůli takové blbosti jako je ledka podělat celou desku se nevyplatí.
Já bych jí nějak zakryl a kašlal na to, kvůli takové blbosti jako je ledka podělat celou desku se nevyplatí.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ad 1: me se to jeste nepovedlocabman píše:Výměna led je dost velký problém protože:
3. na 100% přijdeš o záruku
ad 2: je to celkem jedno nektery vydrzi hodne ale preventivne bych vymenil ten odpor
ad 3: to říká kdo? pokud umí pájet tak nikdo nic nepozná
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1) Blbost! V jiný vrstvě jsou akorát tištěné spoje, tam není nic, co by se mohl roztavit...cabman píše:Výměna led je dost velký problém protože:
2) Upraví se odpor, to není žádný velký problém.
3) Souhlas s HoNYm... když umíš pájet tak to nepoznaj... Pokud by se ti nechtělo dávat reklamovat desku s modrou ledkou místo zelený, tak to můžeš přepájet zpátky... Chce to jen výkonnou mikropáječku, odsávačku, tenkou pájku a pinzetu... kdo to nemá, nebo neumí pájet SMD, ten nemá do desky co hrabat...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- cabman
- Středně pokročilý

Samozdřejmě vím že ve vrstvích desky je jen plošný spoj, ale stejně mi to připadá jako üplně zbytečné riziko. Já mám teda diodu normální a u ní smd odpor a neriskoval bych to. Myslim že by to bylo alspoň trošku znát na věcech jako je trochu opálený lak, troška kalafuny, ... .
Osobně když beru desky na reklamace tak je prohlížím velmi důladně právě kvůli takovým lidem. A už jsem měl několik úspěchů s nalezením mechanického poškození tohoto typu (přesné poškození nebudu uvádět protože by se to třeba někomu hodilo).
Osobně když beru desky na reklamace tak je prohlížím velmi důladně právě kvůli takovým lidem. A už jsem měl několik úspěchů s nalezením mechanického poškození tohoto typu (přesné poškození nebudu uvádět protože by se to třeba někomu hodilo).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
neděláš náhodou v TS Bohemiacabman píše:Samozdřejmě vím že ve vrstvích desky je jen plošný spoj, ale stejně mi to připadá jako üplně zbytečné riziko. Já mám teda diodu normální a u ní smd odpor a neriskoval bych to. Myslim že by to bylo alspoň trošku znát na věcech jako je trochu opálený lak, troška kalafuny, ... .
pokud to nekdo umí tak at to delá... samozrejme sou lidi co chodí na elektro skolu a nemí pajet ani po uspesnem ukonceni
pokud neumím pajet a nevim co delám tak se v tom nehrabu!!!
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- cabman
- Středně pokročilý

Nevím co znamená GB v tvém příspěvku ale ne, u TS bohemia nedělám. Problém u těchto případných reklamací je, že důvěryhodným autorizovaným servisům PC distributor posílá nové díly dřív než uvidí ty reklamované a jak by vypadalo poslat mu nějakou zbastleninu kterou by nemohl uznat?
Ale pokud je člověk hodně vzručný a má štěstí, tak není důvod proč se toho bát a klidně může měnit barvičky - žádná věda v tom není.
Ale pokud je člověk hodně vzručný a má štěstí, tak není důvod proč se toho bát a klidně může měnit barvičky - žádná věda v tom není.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- .::Richmond::.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
par smd sem uz vymenil (na mobilu nespocet, na jednom mb dokonce 3x nez sem zjistil ze nejhezci je bila) ale menit to na mb neni dobrej napad viz rizika nahore. dobre se to dela takovou horkovzdusnou pistoli - pak uz staci jen pinzeta a pevna ruka. s tim odporem bych si hlavu nelamal - ja ho nemenil a presto mi ledka svitila bile (to je myslim stejny jako modra). v zadnym pripade to nedelej nejakou humpolackou pajkou nebo odpalis jak ledku tak i neco vedle 
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g