Výměna SMD LED na boardu

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výměna SMD LED na boardu

Příspěvek od Pleshoun »

Lidičky zkoušel jste někdo vyměnit tu prodící zelenou led vyměnit za modrou? V modře laděném kompu je ta zelená fakt vopruz...
Druhá možnost, která mě napadá je něčím ji přestříknout aby nebyla vidět...
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

vymena by nemela bejt problem
//edit
akorat jak se bude muset zmenit odpor jak je napsany pod timdle
Naposledy upravil(a) Dr Meduza dne čtv 7. dub 2005, 17:08, celkem upraveno 1 x.
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna SMD LED na boardu

Příspěvek od sidbin »

Pleshoun píše:Lidičky zkoušel jste někdo vyměnit tu prodící zelenou led vyměnit za modrou? V modře laděném kompu je ta zelená fakt vopruz...
jde to ale zelena lpotrebuje u kolem 2,2V
kdezto modra 3,6V je treba zmenit odpor
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Mirecek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna SMD LED na boardu

Příspěvek od Mirecek »

Pleshoun píše:Lidičky zkoušel jste někdo vyměnit tu prodící zelenou led vyměnit za modrou? V modře laděném kompu je ta zelená fakt vopruz...
Výměna LED Nebude problém, a přestříkat to to bych neradil, páč to není jak žárovka -> Ta LEDka by skoro nesvítila a naví pokud bys to stříkal acetonkou tak byse mohla celkem i rozpustit :wink:
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Výměna led je dost velký problém protože:
1. můžeš něco roztavit i v jiný vrstvě plošňáku
2. jiná barva má jiné napětí i proud
2. na 100% přijdeš o záruku

Já bych jí nějak zakryl a kašlal na to, kvůli takové blbosti jako je ledka podělat celou desku se nevyplatí.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

cabman píše:Výměna led je dost velký problém protože:
3. na 100% přijdeš o záruku

Já bych jí nějak zakryl a kašlal na to, kvůli takové blbosti jako je ledka podělat celou desku se nevyplatí.
ad 1: me se to jeste nepovedlo
ad 2: je to celkem jedno nektery vydrzi hodne ale preventivne bych vymenil ten odpor
ad 3: to říká kdo? pokud umí pájet tak nikdo nic nepozná ;-)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

cabman píše:Výměna led je dost velký problém protože:
2. na 100% přijdeš o záruku
1) Blbost! V jiný vrstvě jsou akorát tištěné spoje, tam není nic, co by se mohl roztavit...
2) Upraví se odpor, to není žádný velký problém.
3) Souhlas s HoNYm... když umíš pájet tak to nepoznaj... Pokud by se ti nechtělo dávat reklamovat desku s modrou ledkou místo zelený, tak to můžeš přepájet zpátky... Chce to jen výkonnou mikropáječku, odsávačku, tenkou pájku a pinzetu... kdo to nemá, nebo neumí pájet SMD, ten nemá do desky co hrabat...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Samozdřejmě vím že ve vrstvích desky je jen plošný spoj, ale stejně mi to připadá jako üplně zbytečné riziko. Já mám teda diodu normální a u ní smd odpor a neriskoval bych to. Myslim že by to bylo alspoň trošku znát na věcech jako je trochu opálený lak, troška kalafuny, ... .
Osobně když beru desky na reklamace tak je prohlížím velmi důladně právě kvůli takovým lidem. A už jsem měl několik úspěchů s nalezením mechanického poškození tohoto typu (přesné poškození nebudu uvádět protože by se to třeba někomu hodilo).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

cabman píše:Samozdřejmě vím že ve vrstvích desky je jen plošný spoj, ale stejně mi to připadá jako üplně zbytečné riziko. Já mám teda diodu normální a u ní smd odpor a neriskoval bych to. Myslim že by to bylo alspoň trošku znát na věcech jako je trochu opálený lak, troška kalafuny, ... .
Osobně když beru desky na reklamace tak je prohlížím velmi důladně právě kvůli takovým lidem. A už jsem měl několik úspěchů s nalezením mechanického poškození tohoto typu (přesné poškození nebudu uvádět protože by se to třeba někomu hodilo).
neděláš náhodou v TS Bohemia :lol: tam maji nejaký problémy s reklací GB :lol:
pokud to nekdo umí tak at to delá... samozrejme sou lidi co chodí na elektro skolu a nemí pajet ani po uspesnem ukonceni :roll:
pokud neumím pajet a nevim co delám tak se v tom nehrabu!!!
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Nevím co znamená GB v tvém příspěvku ale ne, u TS bohemia nedělám. Problém u těchto případných reklamací je, že důvěryhodným autorizovaným servisům PC distributor posílá nové díly dřív než uvidí ty reklamované a jak by vypadalo poslat mu nějakou zbastleninu kterou by nemohl uznat?

Ale pokud je člověk hodně vzručný a má štěstí, tak není důvod proč se toho bát a klidně může měnit barvičky - žádná věda v tom není.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

GB = GigaByte

mas pravdu taky namam rad kdyz mi nekdo dava veci ve ktarych se hrabal
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

ja bych se s tim netrapil
prece si kvuli jedne LEDce nechces "poskodit desku"
a kdyz by ti vadila ta barva,tak ji necim zakryj (nejakou buzirkou nebo cepickou--myslim cernou nepruhlednou)
a mas po starostech s jinou barvou :-D

to bude asi nejlepsi reseni
.::Richmond::.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .::Richmond::. »

par smd sem uz vymenil (na mobilu nespocet, na jednom mb dokonce 3x nez sem zjistil ze nejhezci je bila) ale menit to na mb neni dobrej napad viz rizika nahore. dobre se to dela takovou horkovzdusnou pistoli - pak uz staci jen pinzeta a pevna ruka. s tim odporem bych si hlavu nelamal - ja ho nemenil a presto mi ledka svitila bile (to je myslim stejny jako modra). v zadnym pripade to nedelej nejakou humpolackou pajkou nebo odpalis jak ledku tak i neco vedle :wink:
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“