Teplota čipsetu
Moderátor: Eddward
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Teplota čipsetu
Chcem sa len pre lepsi pocit ujistit, aka je teplota este v norme pri chipsete i875 (canterwood), konkretne doska ASUS P4C800-E Deluxe ? Ja mam max 45 stupnov.... Dik
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
No sak o to mi prave ide. Co sa tyka teploty ktoru mera doska, tak ukazuje ze system ma (najviac) 30 stupnov. Ale to nemoze byt teplota northbridge-u, ale len teplota v case...cidlo je niekde na doske...
Skusal som vsak pripojit teplotne cidlo ku konektoru ale cidlo nemeralo presne. Ak sam cidlo prilozil k telu, odmeralo 26 st., co je cca o 10 stupnov menej. Tak som skusil odmerat teplotu toho cierneho chladica na NB, samozrejme co najblizsie pri samotnom jadre a hodilo mi to 35 st., takze malo by to byt okolo 45 st. Inak ten cierny chladic aj u mna je dost horuci...ale bolo mi povedane ze to je uplne v norme, ze chladenie sa zlepsuje az pri vyssich pretaktoch fsb1100 a vyssie... dufam teda ze pohoda
Skusal som vsak pripojit teplotne cidlo ku konektoru ale cidlo nemeralo presne. Ak sam cidlo prilozil k telu, odmeralo 26 st., co je cca o 10 stupnov menej. Tak som skusil odmerat teplotu toho cierneho chladica na NB, samozrejme co najblizsie pri samotnom jadre a hodilo mi to 35 st., takze malo by to byt okolo 45 st. Inak ten cierny chladic aj u mna je dost horuci...ale bolo mi povedane ze to je uplne v norme, ze chladenie sa zlepsuje az pri vyssich pretaktoch fsb1100 a vyssie... dufam teda ze pohoda
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Kokin
- Začátečník

Vařicí chipset
Nevim, jestli sem ten dotaz patří, ale snad jo. Mám desku MSI 848P Neo-V a chipset je chlazenej pasivem, ale když na něj šáhnu, tak tam skoro neudržim prsty! Je to v pořádku? Protože mi docela ohřává vzduch v case!
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařicí chipset
To PC je nestabilní? Odkdy je to tak horký? Zkus ofukovat nejakým fanen.Kokin píše:Nevim, jestli sem ten dotaz patří, ale snad jo. Mám desku MSI 848P Neo-V a chipset je chlazenej pasivem, ale když na něj šáhnu, tak tam skoro neudržim prsty! Je to v pořádku? Protože mi docela ohřává vzduch v case!
Jinak ty teploty sem hoď.
- mad_zed
- Začátečník

-
- Kokin
- Začátečník

- johan.hu
- Nováček

-
- Kokin
- Začátečník

Když si ten ventilátor dám do PCI pozice, tak mi to chipset bude chladit asi těžko, když je pod nim grafika!johan.hu píše:Mam dosku msi 915g integrovanou grafikou. Tiez my to kurilo ale som si dal od firmi ZALMAN ventilator "FB123" [ montuje sa to na drziace sroby PCI karty ] odvtedy mam slusnu teplotu. Originalny ventilator je 8cm ale da sa vymenit za 12cm ktoru ani nepocut.
- johan.hu
- Nováček

-
Ventilator nie je umiestneny do slotu ale nad . Je upevneny na tvarovany vycnelok ktory je nastavitelny. Viac na stranke [ WWW.TNTRADE.CZ ]
- alea206
- Mírně pokročilý

- mad_zed
- Začátečník

-
Teplota cipsetu
Kontrolni otazka kolik mate vy na ICH6 pri plnem zatizeni teplotu? Me ukazuje externi cidlo i pres 50°C, otazkou je jestli nekeca. Je to u netaktnuteho.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- PC
- Nováček

- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- hardlorenz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je si na to sáhnout rukou, mě taky senzor na north bridge hlasil ve SpeedFanu 53°C po naběhnutí woken, tak jsem si na to sahnul a bylo to studeny. Zkusil jsem jeste EVEREST Home Edition a ten mi ukazoval prijatelnych 25°C.
P4 2,8GHz/800/1MB, MSI 848P Neo-V, 1GB DDR 400 (cl 2,5) Kingston, Leadtek 7600 GT AGP (600/1500MHz) Aquamark 56000, HDD PATA Samsung 80GB + Hitachi 160GB, DVD/RW+- Pioneer, SB Live! 5.1, 2x80mm CoolerMaster 7V, 2x80mm AC, Zdroj 350W 12cm FAN
NOTEBOOK: ASUS A6M
NOTEBOOK: ASUS A6M
- mad_zed
- Začátečník

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Kdeze, tym sa urcite netrap. Ten cip je stavany na takuto teplotu a ma este aj rezervu. Ak mas na nom pasiv, neries to. Urcite nie dalsim fanom...mad_zed píše:Kdyz sahnu rukou,tak je bych to odhadoval tak na 45°C,cidlo ukazuje i 51°C,mam tam pasiv,uz sem premyslel,ze na nej dam vetracek,ale dohromady.kdyz to pocitam by to byl uz 6 vetrak a to se me nechce.