Teplota čipsetu

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Teplota čipsetu

Příspěvek od Spirit »

Chcem sa len pre lepsi pocit ujistit, aka je teplota este v norme pri chipsete i875 (canterwood), konkretne doska ASUS P4C800-E Deluxe ? Ja mam max 45 stupnov.... Dik
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? akoze v norme
imho mne na asus P4P800E-deluxe ukazuje 33C ale pasiv pecie jak besny, tipujem mu aj 60C :)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

No sak o to mi prave ide. Co sa tyka teploty ktoru mera doska, tak ukazuje ze system ma (najviac) 30 stupnov. Ale to nemoze byt teplota northbridge-u, ale len teplota v case...cidlo je niekde na doske...

Skusal som vsak pripojit teplotne cidlo ku konektoru ale cidlo nemeralo presne. Ak sam cidlo prilozil k telu, odmeralo 26 st., co je cca o 10 stupnov menej. Tak som skusil odmerat teplotu toho cierneho chladica na NB, samozrejme co najblizsie pri samotnom jadre a hodilo mi to 35 st., takze malo by to byt okolo 45 st. Inak ten cierny chladic aj u mna je dost horuci...ale bolo mi povedane ze to je uplne v norme, ze chladenie sa zlepsuje az pri vyssich pretaktoch fsb1100 a vyssie... dufam teda ze pohoda :)
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

to cidlo co pise ze system temperature je umiestnene medzi PCI slotmi a v praxi nema ziaden vyznam
Kokin
Začátečník
Začátečník

Vařicí chipset

Příspěvek od Kokin »

Nevim, jestli sem ten dotaz patří, ale snad jo. Mám desku MSI 848P Neo-V a chipset je chlazenej pasivem, ale když na něj šáhnu, tak tam skoro neudržim prsty! Je to v pořádku? Protože mi docela ohřává vzduch v case!
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

kolik má stupňů podle speedfanu popř. MBM ? Nemáš extrémně přetaktovanej CPU ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařicí chipset

Příspěvek od Dzin »

Kokin píše:Nevim, jestli sem ten dotaz patří, ale snad jo. Mám desku MSI 848P Neo-V a chipset je chlazenej pasivem, ale když na něj šáhnu, tak tam skoro neudržim prsty! Je to v pořádku? Protože mi docela ohřává vzduch v case!
To PC je nestabilní? Odkdy je to tak horký? Zkus ofukovat nejakým fanen.
Jinak ty teploty sem hoď.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
mad_zed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mad_zed »

No ja mam taky celkem problem thermostick me ukazuje ICH6 50°C pri plne zatezi a je celkem dost teply i na dotek.Chtel jsem napsat ten samy dotaz :oops:
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Teploty mám akorát case-30 a CPU 40-v klidu, při zátěži 65. Jinak CPU P4 Prescott 2,4@3,0 a je to stabilní. Takhle to topí už vod začátku, co mám tu desku. Zkusil jsem tam dát pastu od CPU ale to vůbec nepomohlo!
johan.hu
Nováček
Nováček

Příspěvek od johan.hu »

Mam dosku msi 915g integrovanou grafikou. Tiez my to kurilo ale som si dal od firmi ZALMAN ventilator "FB123" [ montuje sa to na drziace sroby PCI karty ] odvtedy mam slusnu teplotu. Originalny ventilator je 8cm ale da sa vymenit za 12cm ktoru ani nepocut.
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

johan.hu píše:Mam dosku msi 915g integrovanou grafikou. Tiez my to kurilo ale som si dal od firmi ZALMAN ventilator "FB123" [ montuje sa to na drziace sroby PCI karty ] odvtedy mam slusnu teplotu. Originalny ventilator je 8cm ale da sa vymenit za 12cm ktoru ani nepocut.
Když si ten ventilátor dám do PCI pozice, tak mi to chipset bude chladit asi těžko, když je pod nim grafika!
johan.hu
Nováček
Nováček

Příspěvek od johan.hu »

Ventilator nie je umiestneny do slotu ale nad . Je upevneny na tvarovany vycnelok ktory je nastavitelny. Viac na stranke [ WWW.TNTRADE.CZ ]
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

já bych šel do něčeho přímo pro chipset. Třeba z czechcomputeru ne casemodingu
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
mad_zed
Začátečník
Začátečník

Teplota cipsetu

Příspěvek od mad_zed »

Kontrolni otazka kolik mate vy na ICH6 pri plnem zatizeni teplotu? Me ukazuje externi cidlo i pres 50°C, otazkou je jestli nekeca. Je to u netaktnuteho.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Na toto by taktovani nemelo mit vliv.

Je to mozn ze tak topi, mas na nem pasiv?
PC
Nováček
Nováček

Příspěvek od PC »

no ja mam max tiez takych 50 ked sa hram (mam integr. grafiku). Nemam na tom aktivne chladenie len pasiv. v idle 37
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Ale integrovana grafika snad neni v ICH6, ta je v druhym mustku.
hardlorenz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardlorenz »

Nejlepší je si na to sáhnout rukou, mě taky senzor na north bridge hlasil ve SpeedFanu 53°C po naběhnutí woken, tak jsem si na to sahnul a bylo to studeny. Zkusil jsem jeste EVEREST Home Edition a ten mi ukazoval prijatelnych 25°C.
P4 2,8GHz/800/1MB, MSI 848P Neo-V, 1GB DDR 400 (cl 2,5) Kingston, Leadtek 7600 GT AGP (600/1500MHz) Aquamark 56000, HDD PATA Samsung 80GB + Hitachi 160GB, DVD/RW+- Pioneer, SB Live! 5.1, 2x80mm CoolerMaster 7V, 2x80mm AC, Zdroj 350W 12cm FAN

NOTEBOOK: ASUS A6M
mad_zed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mad_zed »

Kdyz sahnu rukou,tak je bych to odhadoval tak na 45°C,cidlo ukazuje i 51°C,mam tam pasiv,uz sem premyslel,ze na nej dam vetracek,ale dohromady.kdyz to pocitam by to byl uz 6 vetrak a to se me nechce.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

mad_zed píše:Kdyz sahnu rukou,tak je bych to odhadoval tak na 45°C,cidlo ukazuje i 51°C,mam tam pasiv,uz sem premyslel,ze na nej dam vetracek,ale dohromady.kdyz to pocitam by to byl uz 6 vetrak a to se me nechce.
Kdeze, tym sa urcite netrap. Ten cip je stavany na takuto teplotu a ma este aj rezervu. Ak mas na nom pasiv, neries to. Urcite nie dalsim fanom...
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“