Vrnící a řvoucí VGA Silencer rev.3

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Vrnící a řvoucí VGA Silencer rev.3

Příspěvek od prf.KuBA »

Poslení týdny slyším, že vrtule při vysokých otáčkách "vrní". To by ani tak nevadilo, ovšem kdybych včera nezapnul PC a ze Silenceru nevycházel poměrně hlasitý zvukový projev. Utišil jsem ho klepnutím do vrtule, tím se ztišil, ale stále vrní... Dnes po zapnutí opět vycházel velmi hlasitý zvuk, stačlo trochu zacloumat s casem, ale pořád vrní a vrní! (: Otázka je jasná, co s tím? :x
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Je to tím že se osa rotoru protáčí v ložisku místo aby se točilo jen ložisko. Chce to rozebrat, promazat ložisko a zabránit (třeba lepidlem) protáčení osy rotoru v ložisku.
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Problém prozatím vyřešen. Ještě jednou jsem chladič důkladně pročistil a zatím je OK. Čistil jsem to už dvakrát, ale zlepšení nenastalo. Možna, že se teď ( napotřetí ) ven dostal nějaký bordel, jinak nevim. :roll:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
.::Richmond::.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .::Richmond::. »

...tohle mi delal kazdej silencer par dni pred jeho koncem! uz mam treti, takze na tom neco bude... btw priste to vidim na Tt Schooner :wink:
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Mozno ze by ho bolo treba premazat WD-40TKOU.............
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

kolo píše:Mozno ze by ho bolo treba premazat WD-40TKOU.............
promazavat je lepsi nejakym tuzsim matrosem => vazelinou, mazacim tukem na kola atd, to wdcko se dostane i tam kde by byt nemelo. kazdopadne mromazani pomuze jen na chvili
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Všetky vrtule treba mazať pravidelne, keď už začne hučať tak už je pomalinky neskoro :-)
Netreba potom búchať a nechať to vrčať ďalej, lebo sa len poškodia ložiská.
Však skús na aute zameškať výmenu oleja :-))))
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Můj problém pokračuje... S promazáním to bude těžké, protože u mě doma žádná vazelína, nebo něco podobného nebude. V nejbližší době tedy kontaktuji svého prodejce hardwaru a domluvím se s nimi na případné výměně chladiče. S originálním to chvíli vydržím. :roll:
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Jak se da ta vtrule komplet rozdelat??
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Kazdej vetrak ma ze zadni strany pod nalepkou takovej malej spunt, ten se vynda (nalepka musi jit samozrejme dolu), a pod nim je plastova segrovka, s ni taky pryc a uz pujde vytahnout vrtule :)
Hard Atack
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hard Atack »

No a co ho jit reklamovat (dyz sou furt problemy) by mel mit 6 let zaruku nee?
Už jen pracovní NTB :)
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

VGA Silencer r3 ma zaruku 2roky, 6 let maj az ty co maj keramicky kluzny loziska, tento ma klasicky bronzovy.
IMHO bych to namazal a neresil to.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Dnes jsem to rozdělal a kápl do ložiska kapku ojele, který používám na promazání ložisek v kolečkových bruslích. :) Přičemž jsem z ložiska ještě vytáhl namotaný vlas, nevím kde se tam vzal. :? Každopádně zatím žádné zvuky neslyším.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

prf.KuBA píše:Dnes jsem to rozdělal a kápl do ložiska kapku ojele, který používám na promazání ložisek v kolečkových bruslích. :) Přičemž jsem z ložiska ještě vytáhl namotaný vlas, nevím kde se tam vzal. :? Každopádně zatím žádné zvuky neslyším.
rev.3 ma kluzny loziska (wtf "bronzovy" & "keramicky kluzny"???)
promazavat ventilatory je dobry necim hustcim, ta kapka sice pomuze, ale jen nachvilku - me se osvedcil mazaci tuk na kola a k tomu tu tycku s vrtuli otrit o vicko ps23...
no a jestli na nej mas zaruku tak bych nevahal!
edit: aha ja uz to psal vyse... vystridal jsem asi 5 silenceru, na kazdym sem zkusil neco jinyho a pomohlo jen to co sem psal (mas to tu 2x tak verim ze to najdes - jj hold moderator asi nemusi cist :oops: )...
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoorty »

Ja to premazavam obycajnym olejom a aj 9 rocne vetraciky idu ako nove :D
...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

.::Richmond::. píše:jj hold moderator asi nemusi cist :oops: )...
Přečetl jsem si, že by byla vazelína, nebo něco tužšího nejlepší, ale doma bohužel nic takového momentálně nemám, tudíž jsem byl nucen použít tento olej. :) Dnes to začalo řvát až moc, přičemž chladič ani po úkonech, které dříve pomohly, hlučet nepřestal. Musel jsem tam narychlo něco kápnout. ;-)
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

prf.KuBA píše:
.::Richmond::. píše:jj hold moderator asi nemusi cist :oops: )...
Přečetl jsem si, že by byla vazelína, nebo něco tužšího nejlepší, ale doma bohužel nic takového momentálně nemám, tudíž jsem byl nucen použít tento olej. :) Dnes to začalo řvát až moc, přičemž chladič ani po úkonech, které dříve pomohly, hlučet nepřestal. Musel jsem tam narychlo něco kápnout. ;-)
Vazelina nie je az taka dobra,staci pouzit silikonovy olej.Taky ako sa pouziva na bocykel. Predsa len tuha vazelina sa tazko napcha do maleho loziska....
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Dostat ji tam neni problem, ale mel jsem dome takovou velmi mazlavou a husto vazelinu, tahala se skoro jako med (stary nebyla, byla to novy loziskova vazelina). Po aplikaci do loziska vetraku se znacne snizily jeho otacky, proto vazelinu moc nedoporucuji, lepsi je obyc olej.
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Ja pouzivam masť :) a zatial to je v poho
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Marian píše:Ja pouzivam masť :) a zatial to je v poho
Akú ? Bravčovú :-))))
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“