Co vy na to?
Maximálně 20 přepisů CD/RW na MSI X48
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- $luk
- Začátečník

Maximálně 20 přepisů CD/RW na MSI X48
Používám výhradně média Verbatim DataLifePlus Ultra-Speed a zatím jsem se nedostal na více než 20 přepisů.
CD je pak nečitelné. Jinak je mechanika v pohodě, na CD-R Verbatim Color (taiyo yuden) zatím 100% úspěšnost při všech rychlostech (12x-48x).
Co vy na to?
Co vy na to?
- cabman
- Středně pokročilý

Předně nekupuj Verbatim - poslední dobou je to shit.
Já mám doma přepisovatelný Memorex12x a Verbatim32x a pálim na ně už asi 2-3roky. Takže nějakejch 200-300 přepisů a pořád jedou.
Ideální je pálit certifikovanou rychlostí protože na tu je barvivo v mediu optimalizované. Pálit jinou rychlostí než certifikovanou považuji za chybu - má to význam jen na nekvalitním hw.
Já mám doma přepisovatelný Memorex12x a Verbatim32x a pálim na ně už asi 2-3roky. Takže nějakejch 200-300 přepisů a pořád jedou.
Ideální je pálit certifikovanou rychlostí protože na tu je barvivo v mediu optimalizované. Pálit jinou rychlostí než certifikovanou považuji za chybu - má to význam jen na nekvalitním hw.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

Asi jsem se špatně jsem se vyjádřil - myslel jsem nekvalitní vypalovací mechaniku, která nedokáže při maximállních deklarovaných rychlostech dodržet specifikace co se týká kvality zápisu. Už jsem se s takovou mechanikou setkal - maximální zápis na rw měla 32x. Při této rychlosti dost chybovala, ale po snížení rychlosti na 16x bylo vše v pořádku (schválně neuvádím typ - nechci rozpoutat diskusi o kvalitě konkrétní mechaniky).Bathory píše:Jaký význam? Tohle jsem teda nepochopil.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- $luk
- Začátečník

Díky za rady. Rád bych zkusil jinou značku než Verbatim. Můžete mi prosím doporučit nějakou, která není "poslední dobou shit"? Ohledně certifikovaných rychlostí - na médiu je psáno 16x-24x. Většinou jsem pálil na 24x, což by mělo být v pořádku. Teď zkouším Verbatim Hi-speed (8x-12x), jsem zvědavý, jestli vydrží déle. 
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- $luk
- Začátečník

Myslíš http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=5860 ?
Ten jsem už přečetl, právě proto zkouším ty pomalejší Verbatimky. Jak už jsem psal, mám s touto značkou výborné zkušenosti, a proto teprve když jejich RW nebudou ok, zkusím nějakou jinou.
Ten jsem už přečetl, právě proto zkouším ty pomalejší Verbatimky. Jak už jsem psal, mám s touto značkou výborné zkušenosti, a proto teprve když jejich RW nebudou ok, zkusím nějakou jinou.