potreboval by som radu ohladne zaobstarania notebooku, kedze v tejto oblasti sa skoro vobec nevyznam. Masinu potrebujem hlavne kvoli skole - pisanie textov, programovanie, sem-tam nejaka grafika, internet, linux, hudba, filmy a tak. Potrebujem to na dva roky, pocas ktorych budem studovat mimo domova, potom budem potrebovat pravdepodobne uz vykonnejsi stroj (3D grafika,...). Nechcem na to samozrejme minut viac penazi, ako je potrebne. Preto rozmyslam nad tymito moznostami:
1. kupa noveho low-endoveho notebooku. Intenzivne rozmyslam nad HP nx6110 - http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-n ... index.html - ma to centrino sadu, Celeron M 1,3, 256 DDR a celkom slusny 40 GB disk. Standardne prislusenstvo, vyzera celkom dobre a kvalitne, myslim ze za tie peniaze je to dobra hodnota (viem ho zohnat za cca 23000 Sk). je mi ale jasne ze po tych dvoch rokoch mi uz toto stacit nebude, urcite to nie je zostava na pocitacovu grafiku. preto by som potreboval vediet:
I. mozem cakat ze za nejake dva roky takuto masinu predam za nejaku normalnu cenu? alebo to uz v tom case bude totalny crep?
II. teoreticky mozem s kupou masiny pockat do konca roka, myslite ze dovtedy nastanu vyraznejsie cenove poklesy v tejto kategorii notebookov? kupim v decembri za tie iste peniaze nieco vykonnejsie?
2. kupa ojazdeneho NB. aby sa mi to oplatilo vzhladom k spominanemu typu, potreboval by som nieco s cenou do 15000. je mi jasne ze takuto masinu uz po dvoch rokoch predam len za symbolicku sumu, preto by som potreboval co najlacnejsi stroj. mam ponuku na IBM TP 390X - PII 400, 128 RAM, 5 GB disk (ten by som samozrejme replacol za vacsi), modem, TV OUT, 2 MB grafika, CD ROM, FDD, standard konektory, siet, zvuk. Ale OTRASNY design (ako z prvej svetovej
3. spominana moznost pockat s kupou do decembra. Myslite ze dovtedy nastanu vyraznejsie zmeny cien?
4. ak si myslite ze by bola pre mna vyhodna nejaka dalsia moznost, napiste mi prosim aj to; poziadavky - vykonnostne aspon okolo P500, aspon 128 RAM, co najvacsi disk, podla moznosti vypalovacka alebo DVD, nejaky normalny design, spolahlivost a samozrejme cena (az tak mi netrha zily hmotnost pokial je pod 3 kg, vydrz baterky pokial nie je az prilis mala a podobne detaily).
Dopredu dakujem za vsetky rady.