Zdravim,
potreboval by som radu ohladne zaobstarania notebooku, kedze v tejto oblasti sa skoro vobec nevyznam. Masinu potrebujem hlavne kvoli skole - pisanie textov, programovanie, sem-tam nejaka grafika, internet, linux, hudba, filmy a tak. Potrebujem to na dva roky, pocas ktorych budem studovat mimo domova, potom budem potrebovat pravdepodobne uz vykonnejsi stroj (3D grafika,...). Nechcem na to samozrejme minut viac penazi, ako je potrebne. Preto rozmyslam nad tymito moznostami:
1. kupa noveho low-endoveho notebooku. Intenzivne rozmyslam nad HP nx6110 - http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-n ... index.html - ma to centrino sadu, Celeron M 1,3, 256 DDR a celkom slusny 40 GB disk. Standardne prislusenstvo, vyzera celkom dobre a kvalitne, myslim ze za tie peniaze je to dobra hodnota (viem ho zohnat za cca 23000 Sk). je mi ale jasne ze po tych dvoch rokoch mi uz toto stacit nebude, urcite to nie je zostava na pocitacovu grafiku. preto by som potreboval vediet:
I. mozem cakat ze za nejake dva roky takuto masinu predam za nejaku normalnu cenu? alebo to uz v tom case bude totalny crep?
II. teoreticky mozem s kupou masiny pockat do konca roka, myslite ze dovtedy nastanu vyraznejsie cenove poklesy v tejto kategorii notebookov? kupim v decembri za tie iste peniaze nieco vykonnejsie?
2. kupa ojazdeneho NB. aby sa mi to oplatilo vzhladom k spominanemu typu, potreboval by som nieco s cenou do 15000. je mi jasne ze takuto masinu uz po dvoch rokoch predam len za symbolicku sumu, preto by som potreboval co najlacnejsi stroj. mam ponuku na IBM TP 390X - PII 400, 128 RAM, 5 GB disk (ten by som samozrejme replacol za vacsi), modem, TV OUT, 2 MB grafika, CD ROM, FDD, standard konektory, siet, zvuk. Ale OTRASNY design (ako z prvej svetovej ) a maly display - len okolo 12" pri velkej vahe - 3,5 kg. Cena 8000 Sk. Rozmyslam aj nad inymi moznostami, ale tento NB mi ponuka firma, ktora mi na to vie dat rok zaruku. Takze fakt neviem. Asi nie je dobry napad kupit NB len tak na inzerat bez akejkolvek zaruky. Alebo sa mylim?
3. spominana moznost pockat s kupou do decembra. Myslite ze dovtedy nastanu vyraznejsie zmeny cien?
4. ak si myslite ze by bola pre mna vyhodna nejaka dalsia moznost, napiste mi prosim aj to; poziadavky - vykonnostne aspon okolo P500, aspon 128 RAM, co najvacsi disk, podla moznosti vypalovacka alebo DVD, nejaky normalny design, spolahlivost a samozrejme cena (az tak mi netrha zily hmotnost pokial je pod 3 kg, vydrz baterky pokial nie je az prilis mala a podobne detaily).
Dopredu dakujem za vsetky rady.
Novy alebo second-hand notebook?
Moderátor: Don
- blister
- Nováček
-
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Moj nazor ze pouzivane NB nema cenu kupovat ......
Ako sa vyvinu ceny do konca roku ti asi len tasko niekto s urcitostou povie... ..... ( ale ak sa nic vyrazne nezmeni ..., nenastane ziadna katastrofa.., myslim ze ceny sa opet mierne zlepsia... )
MOja rada je kupit nieco lacnejsie nove ( pripadne aj ECS ... ) s cenou sa mozes pri takomto NB dostat bez problemu pod 20.000,-SK s DPH .... a na uceli ktore si uvadzal ti bude tato zostava bez problemu stacit....
Ako sa vyvinu ceny do konca roku ti asi len tasko niekto s urcitostou povie... ..... ( ale ak sa nic vyrazne nezmeni ..., nenastane ziadna katastrofa.., myslim ze ceny sa opet mierne zlepsia... )
MOja rada je kupit nieco lacnejsie nove ( pripadne aj ECS ... ) s cenou sa mozes pri takomto NB dostat bez problemu pod 20.000,-SK s DPH .... a na uceli ktore si uvadzal ti bude tato zostava bez problemu stacit....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Tak stará IBM jsou suprová kvalita oproti tomu je nové HP kšunt.
Jinak ale cena toho starého notebooku nic moc zdá se mě to i docela drahé myslým že do 15000kč s dph se dá sehnat lepší a výkonější repas s 6 a možná s 12měsíční zárukou.
Osobně jedu na repaslé Toshibě,která mě stála na to e je repas slušné peníze a a na to že je to starší stroj,zatím spokojenost.
Mám tam PIII 1.2GHz Mobile,512Mb DDR, S3 16Mb vga,DVDROM/CDRW,
SD čtečku pamět.karet,bluetooth,wifi,irda fast,pmcia, 2x USB,fireware.
A je z materiálů-plast a magnesium.A zatím jede dobře.
Jinak ten HP nevypadá špatně a dá se sehnat za výbornou cenu,take by taky nebyl nejhorší.I když HP moc nemusím.
Ale jak říkám to IBM za 15000kč s PII 400MHz se mě zdá krapet drašší než by mělo být
Je to na tobě co vzít.U novho HP máš 2roky záruku takže po 2roky,ti vydrží určitě ,ale jak dlouho ti vydrží nevím u HP je kvalita dost závasilá na modelu i kus od kusu.
Jinak ale cena toho starého notebooku nic moc zdá se mě to i docela drahé myslým že do 15000kč s dph se dá sehnat lepší a výkonější repas s 6 a možná s 12měsíční zárukou.
Osobně jedu na repaslé Toshibě,která mě stála na to e je repas slušné peníze a a na to že je to starší stroj,zatím spokojenost.
Mám tam PIII 1.2GHz Mobile,512Mb DDR, S3 16Mb vga,DVDROM/CDRW,
SD čtečku pamět.karet,bluetooth,wifi,irda fast,pmcia, 2x USB,fireware.
A je z materiálů-plast a magnesium.A zatím jede dobře.
Jinak ten HP nevypadá špatně a dá se sehnat za výbornou cenu,take by taky nebyl nejhorší.I když HP moc nemusím.
Ale jak říkám to IBM za 15000kč s PII 400MHz se mě zdá krapet drašší než by mělo být
Je to na tobě co vzít.U novho HP máš 2roky záruku takže po 2roky,ti vydrží určitě ,ale jak dlouho ti vydrží nevím u HP je kvalita dost závasilá na modelu i kus od kusu.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
- blister
- Nováček
-
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Aha.No za 8000kc to neni spatny kauf.Zalezi jak je zachovaly co ma mult.vybavu jstly nejakou ma a hlavne jakou dostanes zaruku.
Pokud by vse bylo dobry tak 8000kc nebude tak spatna koupe.
Jak uz jsem psal klidne jdi do HP spatny zas nejsou,ale musi mit stasnou ruku pi vyberu proste riziko ze narazis na smejd se ti naskyten vice nez u napr.:IBM.
Pokud by vse bylo dobry tak 8000kc nebude tak spatna koupe.
Jak uz jsem psal klidne jdi do HP spatny zas nejsou,ale musi mit stasnou ruku pi vyberu proste riziko ze narazis na smejd se ti naskyten vice nez u napr.:IBM.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!