Takže shrnuto - jedině EIZO.NANAO píše:Ano,ale pokud chceš přímou náhradu za CRT, takTakže do těch dnešních 19" už jde bez obav jít? Co něco levnějšího? Někde jsem četl ve fóru chválu na Fujitsu Siemens.
- po stránce věrnosti barev je nezbytně nutné ,aby LCD bylo 10-bitové
- po stránce rychlosti je nezbytně nutné aby elektronika LCD disponovala "overdrive" technologií.
Doporučte 19" CRT nějaký už lepši hlavně na hry
Moderátor: maXXmilian
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já bych to shrnul trochu přesněji. Podle mě LCD nebrat, na kvalitní práci i paření jedině CRT. LCD pouze, pokud není dostatek místa. A LCD v kategorii 9000 Kč? To už vůbec ne. CRT bych zvolil jednoznačně tohle http://www.agen.cz/main.php?act=showtxt ... &catid=118
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 xIndian: naprostý souhlas ověřený v provozu. Ani za dvojnásobek ceny tohoto CRT nekoupí srovnatelný LCD. Jediné plus LCD vidím v místě na stole a menší spotřebě a efektu (image) u návštěv. Ostatně LCD je věnován super článek na hlavní stránce. Tak za rok, dva to bude o možná o něčem jiném. Raději bych ušetřené prachy vrazil do HDD, desky, pamětí, skříně, chlazení atd. Za ušetřené prachy třeba vodníka. 
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Schválně si přečti jak je to doopravdy s těma odezvama a parametry úhlu pohledu u jednotlivých výrobců. Každý si upravuje normy pro testování podle svého a papírovým hodnotám se nedá vůbec věřit. Navíc buď to má solidní odezvu a mizerné barvy nebo neopak. I ti nejlepší mají sice kvalitní barvy, ale odezva průměr. A to co je kvalitní pro DTP atd. rozhodně není pro hraní. Což je dáno technologií. Ještě to nemůže být ve všech směrech ideální. Obdobně je to u LCD TV - dražší jak klasika, ale ten obraz pořád ještě není ono.Sleepy.664 píše:Nevím, proč by LCD nemělo zvládat "kvalitní práci" (imho jí zvládá mnohem líp, než CRT - hlavně z ergonomickýho hlediska), nebo hraní (nový LCD maj dostatečně malý odezvy - pokud de o tohle).xIndian píše:Podle mě LCD nebrat, na kvalitní práci i paření jedině CRT.
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Odezva 25ms (průměrná, ne maximální, často rychlejší (v jinejch barevnejch přechodech), než některý 16ms) mi bohatě stačí (ve hrách to moc nepostřehnu...ale hraju jen Live For Speed a dřív OFP, jinak nevím), věrnost barev je s CRT srovnatelná (10bit gamma), úhly pohledu odpovídaj tomu, co japonci psali v papírech, v poho se na to dá čumět ze strany. Alespoň moje Eizo to tak má. Původně sem do monitoru chtěl vrazit tak do 9000, ale když sem viděl tohohle Asiata, musel sem ty 4000 přihodit...prostě sem muselka-spel píše:Schválně si přečti jak je to doopravdy s těma odezvama a parametry úhlu pohledu u jednotlivých výrobců. Každý si upravuje normy pro testování podle svého a papírovým hodnotám se nedá vůbec věřit. Navíc buď to má solidní odezvu a mizerné barvy nebo neopak. I ti nejlepší mají sice kvalitní barvy, ale odezva průměr. A to co je kvalitní pro DTP atd. rozhodně není pro hraní. Což je dáno technologií. Ještě to nemůže být ve všech směrech ideální. Obdobně je to u LCD TV - dražší jak klasika, ale ten obraz pořád ještě není ono.
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ano. Já mám v práci LCD. Sice žádná sláva, ale pracuje se mi na něm v poho. Pro mojí práci ideální (text, sem tam nějaký obrázek). Nepotřebuju odezvu, ani věrnost barev. Pokud bych dělal z fotkama, tak jedině kvalitní CRT kvůli věrnosti barev. Na paření jedině CRT (i když na LFS LCD stačí, taky pařimSleepy.664 píše:Nevím, proč by LCD nemělo zvládat "kvalitní práci" (imho jí zvládá mnohem líp, než CRT - hlavně z ergonomickýho hlediska), nebo hraní (nový LCD maj dostatečně malý odezvy - pokud de o tohle).xIndian píše:Podle mě LCD nebrat, na kvalitní práci i paření jedině CRT.
//Edit: Ještě k tomu LCD. Tazatel požadoval LCD do 9000 Kč. Za tu cenu opravdu kvalitní nesežene ani v křeči
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Same pekne teoreticke kecy.ka-spel píše:...ale jejich CRT je pořád lepší.
Pozri si EIZO LCD triedu CG... cena je vyssia, ale ked uz CRT monitor s vernymi farbami na DTP tak jedine toto:
http://www.barco.com/prepress/en/produc ... gennr=1215
To ze tu ospevujes CRT, neznamena, ze nie su bez chyb. A o vernocti farieb tiez pomlcim... ked nemas skalibrovane BARCO, tak mas na 100% nepresne farby. Cize aky je rozdiel, medzi nepresnymi farbami na lacnom CRT a nepresnymi farbami na lacnom LCD? Zjadny...
Vo firme mame 2ks monitorov BARCO a LCD EIZO CG21 - pravdaze vsetky s kalibratormi a skalibrovane. toto LCD je na 99,9% farebne verne a BARCO je 100%.
V sucasnosti uz dobre CRT kupis jedine od EIZO. Vsetky ostatne su nekvalitne, aj Samsungy. Ta nizka cena sa totiz na kvalite brutalne odrazila a zdaleka kvalita nedosahuje kvalitu CRT, ako ked som za 17" Samsung dal 18.000,-... to boli dobre CRT. Ostry a stabilny obraz a aj vydrzali.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tazatel uvažoval o LCD za 9 tis. Kč. Na to jsem odpovídal. Než takové LCD, tak to raději toho Samsunga. To se snad shodnem? Snad nechceš tvrdit, že takové levné LCD je lepší.Wuuduu píše:Same pekne teoreticke kecy.
Pozri si EIZO LCD triedu CG... cena je vyssia, ale ked uz CRT monitor s vernymi farbami na DTP tak jedine toto:
http://www.barco.com/prepress/en/produc ... gennr=1215
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Posledné zvonění CRT
Wuuduu chtěl bych jenom upřesnit, že jak LCD Barco, tak EIZO jsou 10-bit t.j. s porovnáním z kvalitním CRT se nacházejí na 95% věrnosti barev.Něco jiného jest EIZO CG220, což je 14-bit s 12 trubicemi a je to monitor v Adobe RGB prostoru t.j. 105% věrnost barev.To ze tu ospevujes CRT, neznamena, ze nie su bez chyb. A o vernocti farieb tiez pomlcim... ked nemas skalibrovane BARCO, tak mas na 100% nepresne farby. Cize aky je rozdiel, medzi nepresnymi farbami na lacnom CRT a nepresnymi farbami na lacnom LCD? Zjadny...
Vo firme mame 2ks monitorov BARCO a LCD EIZO CG21 - pravdaze vsetky s kalibratormi a skalibrovane. toto LCD je na 99,9% farebne verne a BARCO je 100%.
V sucasnosti uz dobre CRT kupis jedine od EIZO. Vsetky ostatne su nekvalitne, aj Samsungy. Ta nizka cena sa totiz na kvalite brutalne odrazila a zdaleka kvalita nedosahuje kvalitu CRT, ako ked som za 17" Samsung dal 18.000,-... to boli dobre CRT. Ostry a stabilny obraz a aj vydrzali.
Pokud vím,tak Barco ukončilo výrobu LCD i CRT monitorů pro grafiku.
CRT-čka EIZO již 1,5 roka nevyrábí ,protože popřední výrobci obrazovek SONY a HITACHI kteří byli dodavateli CRT do EIZA ukončili výrobu z důvodu nerentabilnosti.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

lenze EIZO sa este kde-tu kupit da.
Mozno by nebolo zle. kupit nejake pouzite CRT EIZO. Cena bude dobra a kvalita urcite lepsia ako ktorykolvek novy Samsung. O inych sa radsej ani nebavim... to je hruza a zufalstvo.
Mozno by nebolo zle. kupit nejake pouzite CRT EIZO. Cena bude dobra a kvalita urcite lepsia ako ktorykolvek novy Samsung. O inych sa radsej ani nebavim... to je hruza a zufalstvo.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Posledné zvonění CRT
To jsem nevěděl, že už CRT nevyrábí. Někde jsem četl, že brali monitory od LG (Flatron).NANAO píše:CRT-čka EIZO již 1,5 roka nevyrábí ,protože popřední výrobci obrazovek SONY a HITACHI kteří byli dodavateli CRT do EIZA ukončili výrobu z důvodu nerentabilnosti.
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

podle me je ted asi nejlepsi volba naka 21" trinitron pouzitak tak kolem 4-5kkc
sice to neni trvali reseni ale tak 2-3 roky to vydrzi a obraz to ma dobrej
a hlavne to umi 1600x1200
jinak ja ted jedu na 19" Fujitsu Siemens 19T2 (stejny jako Dell P991) akorat sem s nim nekde flak a je naka divna obrazovka
asi budu muset sahnout na civky ale to se mi fakt nechce
sice to neni trvali reseni ale tak 2-3 roky to vydrzi a obraz to ma dobrej
a hlavne to umi 1600x1200
jinak ja ted jedu na 19" Fujitsu Siemens 19T2 (stejny jako Dell P991) akorat sem s nim nekde flak a je naka divna obrazovka
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
taky sem připojím pár svých postřehů.
U mě stále ještě pořád vedou CRT, i když LCD udělaly pořádný krok dopředu, stále bych to děj nešel. je to způsobeno také tím že mám místa habaděj a na obraz jsem náročný (zvlášt na odezvu - profesionální hraní)
PrOStĚ Za svoJe prachY chci kvalitu a pokud bych si měl koupit LCD se stejnou kvalitou obrazu jako mů Samsung 957p tak by mě stálo dvojnásobek né-li více...
co se tíče topicu, tak bych bral jednoznačne Samsung a to nejspíš 997df
U mě stále ještě pořád vedou CRT, i když LCD udělaly pořádný krok dopředu, stále bych to děj nešel. je to způsobeno také tím že mám místa habaděj a na obraz jsem náročný (zvlášt na odezvu - profesionální hraní)
PrOStĚ Za svoJe prachY chci kvalitu a pokud bych si měl koupit LCD se stejnou kvalitou obrazu jako mů Samsung 957p tak by mě stálo dvojnásobek né-li více...
co se tíče topicu, tak bych bral jednoznačne Samsung a to nejspíš 997df
- Butch
- Středně pokročilý

To: all
Vraťte se prosím k původnímu tématu.
Souboj CRT vs LCD tu máme jinde
Vraťte se prosím k původnímu tématu.
Souboj CRT vs LCD tu máme jinde
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vidím, že jsem tě srdečně rozesmál.NANAO píše:S tím LG neboli GoldStar to byl nějaký překlep nějakého redaktůrka.
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V Hranicích na Moravě (podobně jako kdysi v Rožnově vyráběli za komančů na tu dobu kvalitní obrazovky do TV) dělají pouze obrazovky,což je výhoda, protože dělat 50-100 produktů průměrné kvality jako LG není asi to pravé ořechové.Ono to zase nemusím být takový nesmysl, když třeba takové Loewe bere obrazovky v Hranicích, tak jak jiní (Philips, Grundig atd.).