ZÁLOHA SYSTEMU PŘED FORMÁTEM DISKU.....

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Yomega
Začátečník
Začátečník

ZÁLOHA SYSTEMU PŘED FORMÁTEM DISKU.....

Příspěvek od Yomega »

Mám Win XP a souborový systém FAT 32. Chci to zformátovat na NTFS....slyšel jsem, že je možné nějákým způsobem zazálohovat celý systém, včetně nainstalovaných programů. Prý se pak obnoví veškeré nastavení ve windows a nemusím pak vše instalovat znovu. Může mě někdo poradit jak na to? Díky moc.

PS: Jinak nemám druhý disk, ale mám DVD palírnu, šlo by to nějak obnovit z DVD??
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

jesli chceš všechno ponechat, tak zkus disk jenom převést utilitou CONVERT přímo ve WinXP, jenom si dobře přečti nápovědu (convert /?) a obrň se trpělivostí ->40 GB cca 15 min
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Diky za radu, pokud to nepujde jinak, tak to asi zkusim. Ale ja slysel, ze to je mozne provest na cisty disk z jineho disku, pripadne z DVD....
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

MrKiller píše:jesli chceš všechno ponechat, tak zkus disk jenom převést utilitou CONVERT přímo ve WinXP, jenom si dobře přečti nápovědu (convert /?) a obrň se trpělivostí ->40 GB cca 15 min
Příkaz convert je bezestráty dat a většinou spolehlivý - nepamatuji že by mi systém při převodu padl - ale dokumenty raději zálohuj. Tušim že má takovou divnou nápovědu tak napiš:

Kód: Vybrat vše

convert c: /fs:ntfs
(mícto c: dáš požadovanou jednotku)

//existují i jiné utilitky ale většina je placená PQMagic, Norton... . Neriskuj s nějakou doma dělanou utilitkou ze stránek xy.borec.ws :wink: .
Convert je zadarmo a funkční.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

A co takhle Norton Ghost? Ten by to neumel?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

cabman píše:Convert je zadarmo a funkční.
ale většinou blbě, to je ten problém :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

MaWa píše:...ale většinou blbě, to je ten problém :(
Problém?
Mohl by jsi napsat jak kraví? Příkaz convert jsem spouštěl mnohokrát a (naštěstí) nepamatuji žádný zádrhel.
Naposledy upravil(a) cabman dne pát 27. kvě 2005, 00:13, celkem upraveno 1 x.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

cabman píše:
MaWa píše:...ale většinou blbě, to je ten problém :(
Problém?
Mohl by jsi napsat jaké problémy? Příkaz convert jsem spouštěl mnohokrát a (naštěstí) nepamatuji žádný zádrhel.
search please, resilo se to tu nejmene dvakrat z toho jednou v poslednich 14ti dnech...try "convert" :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“