klíč k wifi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

klíč k wifi

Příspěvek od Stoobi »

Potřeboval bych něco vědět. Mám wifi připojení k netu a teď potřebuju přeinstalovat win. Proto jsem teda nainstaloval připojení na jiným PC, jenže to po mě chce samozřejmě klíč.

Kámoš, kterej má stejný připojení, ale jen u konkurenční firmy ho dostal ke smlouvě, já ale ne. Tak jsem volal poskytovateli, který mi řekl, že mi klíč dát nemůže (přirovnal ho k pinu na bankovní účet). Ale nabídl, že klidně přijede ho zadat (samozřejmě za skromný poplatek 300,-Kč).

Tak by mě zajimalo, jestli má poskytovatel povinnost klič zákazníkovi poskytnout. Mě to příde trochu jako druh vydírání, kdy kvůli každýmu reinstalu musím platit 300,-Kč za zadání klíče.

Nevím, jestli je to vhodná sekce, ale snad mi poradíte, popř. přesun. :)

Díky za info.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

podla mna je to dobra hovadina a keby to skusil ten moj tak do zajtra som unho s masermi :evil: ty si platis za net a to uz ako on ma spravenu bezpecnost je jeho vec, nemoze ty zasahovat do toho kedy si chces preinstalovat windows
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Máš dvě možnosti:
Nějakou aplikací klíč prolomit - dost složitý a časově náročný.
Zajet k někomu kdo má internet od té samé firmy a použít nějaký prográmek který odhalí heslo za hvězdičkama a klíč si opsat (většinou funkční).

//To s tou kreditkou je docela blbost a ten člověk je svině převlečená za poskytovatele. Klíč není až zas takové tajemnství a tam co pracuji z něho tajemství neděláme - síť má další mnohem pokročilejší zabezpečení a klíč je jen "formalita". Silněji na něho udeř protože je to vyděrač.
Případně pročti jestli je přesně tento poplatek ve smlouvě - pokud ne tak se jedná o bránění využití služby a by to byl důvod pro vypovězení smlouvy a přejití ke konkurenci - v žádném případě bych neplatil.
Naposledy upravil(a) cabman dne čtv 19. kvě 2005, 22:52, celkem upraveno 1 x.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Kirk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kirk »

Souhlasím, měl by být povinen ti ten klíč poskytnout, protože ty si platíš internet, ale on ti neposkytl veškeré potřebné informace pro přístup. Pokud ti ten klíč nedá, měl by jej zadat v rámci své režie. Je to jen názor, podstatné je to, co je ve smlouvě.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

záleží na podmínkách smlouvy, nicméně chování, které popisuješ ze strany poskytovatele je více než nestandardní :oops:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Souhlasím, že je to nekorektní jednání a upřímně, ten poskytovatel je hroznej debil. Ale jak jste říkali, co je ve smlouvě, tak tady je:

http://www.stoobis-tuning.wz.cz/smlouva.jpg

já jsem tam teda nic nenašel. Docela by mě zajimalo, jestli by se ten klíč od něj dal nějakým způsobem vymáhat.

Popř. jakej soft by se dal použít na zjištění klíče pod hvězdičkama (pod XP). Teď jsem ještě připojenej na ten net a nemůžu reinstalovat. A v podstatě by se to dalo považovat za ušlý zisk, jelikož jsem měl kupce na starou desku, ale kvůli tomu klíči jsem jí nemohl vymontovat. Takže jsem na tom ještě prodělal. Tak jak by jste to řešili, díky.

A nějakej link na ten soft by se hodil. :)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Když to máš ještě instalovaný tak nic neřeš - PassView.exe, SnadBoy Software, odtajňovač hesel. -> google.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No zkusil jsem ten SnadBoy a ten to rozpoznal jako ????????, což mi připadá jako blbost., ale např. heslo k ftp rozpoznal, ale že by tady měli takovýhle debilní heslo?

//Tak ty otazníky, to je blbost, zkoušel jsem to. A nejde to. Takže tenhle program to neodhalil a u těch ostatních dvou jsem nepřišel na to, jak je nasměrovat k zjištění toho klíče. :sad:
Naposledy upravil(a) Stoobi dne pát 20. kvě 2005, 15:08, celkem upraveno 1 x.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To heslo bude šifrovaný. Osobně bych zkusil cracknout přímo WEP enkrypci toho spojení, ono to totiž není nic složitýho... :oops:

//Stoobi - viz SZ a ICQ, díky. Ale pořád bych chtěl vědět, jestli bych mohl nějakým způsobem po něm ten klíč vymáhat, popř. na základě toho odstoupit od smlouvy?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

TomV píše:To heslo bude šifrovaný.
Jak kdy, mám osobně otestovaný některá zařízení ze kterých se nechá klíč dostat (jsou to zařízení s utilitkou, tzn přez usb nebo pci). Ale obecně to nejde u zařízení externích přez lan - konfigurujou se přez http a klíč není dostupný.
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

No, pokud jsem správně přečetl celou diskuzi, tak je ten "magický klíč" prostě jen obyčejný WEP - nemám pravdu?
To není vůbec žádný složitý a tajný údaj - takže pokud má provider takoýto přístup k zákazníkům, tak bych si pomohl snifflerem a WEP-crackerem (stačí ti odchytit tak 0,5 - 1Mil paketů a máš klíč doma) + (byl o tom docela lama-friendly článek na PCT)
Ale mmch u každé wifi síťovky co jsem viděl se WEP zadával do normálních políček bez hvězdiček, tzn. wtf?

(celý tento příspěvek je samozřejmě platný, pokud se jedná opravdu o WEP)
Francie ... sladká Francie
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Ano jedná se o WEP, ale je boužel za hvězdičkami. A jelikož bude nejspíše šifrovaný, zmiňované programy ho neodhalí.

A souhlasím. Provider má opravdu hrozný přístup k zákazníkům. Docela mě to sere. :(
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Samotný WEP není šifrovaný - maximálně ten soft nějak zamezuje přímému odhalení hesla z programu.
Takže doporučuji variantu číslo dvě - WEP si získat odchytem paketů a následně ho prolomit (provider nic nepozná a pokud nebudeš dále pakety číst/modifikovat tak by to nemělo být ani zas tolik nemorální)

Ale jen mi to přijde jako taková fraška - je to jako bys měl vchodové dveře u paneláku na kód - správce domu ti sdělí, že ti kód ke dveřím (a tím pádem tvému bytu) dostaneš za poplatek. Proto raději stojíš u vchodových dveří a nenápadně se snažíš kód okoukat ...
Proboha, kde to žijeme? :o
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

sovicka2001 píše:(byl o tom docela lama-friendly článek na PCT)
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/sv ... rtId=18326
hm?
Stoobi píše: //Tak ty otazníky, to je blbost, zkoušel jsem to. A nejde to.
omg :oops:

btw, suhlas so sovickou, moj provider by dostal cez hubu, byva o 3 ulice dalej :wink:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak jelikžo při telefonátu s providerem mi nabídl, že v pondělí přijede nastavit WEP, tak jsem mu dneska psal, ať nejezdí, že mi net jede. Tak tady máte text mailu, který jsem mu napsal, pak jeho odpověď a následně mojí reakci. Fakt zajimavý čtení.
Můj e-mail: píše:Dobrý den,

jen bych Vám chtěl říci, že zítra nemusíte jezdit, mám zpět původní disk, takže připojení zůstalo. Ale neodpustím si poznámku. Ptal jsem se mnoha lidí, jak z okolí, tak i na diskuzním foru a je zajímavé, že všichni mají WEP klič uvedený již ve smlouvě, a pokud nemají, provider jim ho bez okolků řekl. Jste tedy asi jediný provider, který odmítá zdělit zákazníkovi základní věc pro připojení k Internetu a tím vlastně omezuje zákazníka. Protože nemůžu udělat reinstal systemu bez toho, aby jste vy přijel a zadal WEP.
Jeho odpoveď: píše:No tak si jdi ke komukoli jinemu
Vis co tak mi dej kody k tvymu uctu a bude to to same

Samozrejme ze nekteri davaj kody at si je davaj
1) jsou to ti co maj pouze jedinej pausal
2) delaj to protizakonne jelikoz zakonem je stanoveno ze se toto nesmi
3) ja jsem taky jasne rekl ze prijedu to tam nastavit
4) nyni muzu dat zarizeni pres ktere se pripojis jen po nastaveni IP adresy
( priplatek 500)
5) je to moje sit ja ji financoval ( ty jsi na ni nepridal nani N a ja
rozhoduju co v ni sdejim a co ne a zadnej stepanek mi nebude porocet co budu
a co ne

Tak ze jestli se neco nelibi mohu pripojeni okamzite odpojit

Mimo jine to bych mohl klidne hned jelikoz tewmer vsechny platby byli
opozdene a tekl jsem ja na toto neco ????
Takze nejdrive se postarej aby vse bylo OK od tebe a pak se starej o ostatni

Roman Plesl OK-NET
A ještě tedy moje reakce: píše:No nevím, že by jsme si tykali, ale prosím. Také tento tón se mi moc nelíbí. Ty platby, ano možná byly o jeden či dva dny opožděny, to máte pravdu. A jak jsem psal. S tím WEPem já nic nenadělám, jen jsem to poznamenal. Jezdit tedy nemusíte. Spíše mi jde o to, jestli je zadání WEP klíče zpoplatněno, či ne. Ale raději toho nechám. Nemíním se tady nějak hádat.

Ale srovnávat PIN k bakovnímu účtu s WEP klíčem k wifi, to je trochu nadsazené.
Fakt takovou drzost jsem ještě neviděl.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Stoobi píše: Vis co tak mi dej kody k tvymu uctu a bude to to same
LOL :lol: 8-) btw, kolko mu platis mesacne? :)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Pokud je v místě i jiný provider tak bych vypověděl smlouvu z důvodu klamání zákazníka (wep a pin u kreditky), nevhodného chování (tykání zákazníkovi) a už proto že to ve své aroganci sám nabídl.

Jen tak prozajímaost jsem pročetl jeho ceník a na to jak plácá má i dost vysoké ceny.

Nebo jak bylo mnohokrát výše napsáno prolomit klíč. Bohužel třeba ten soft co jsem měl já jen jen s Orinokem (je to asi ten sw o kterém se píše v tom článku na PCT zmíněném výše).
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Takže jak již jsou tady ty maily uvedený, tak na ten další mi odpověděl a z jeho tónu a textu už je vidět určitý "ponaučení". A najednou se začal snažit. nabídl dokonce nový accesPoint, který již není přes USB ale přímo Ethernetový, takže obě moje PC by byly nezávisle připojený. Vypadá to, že by to mohlo být dobrý. :)

No a samozřejmě acces point už nepotřebuje zadávat wep, takže stačí jen IP.
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

No tak to je jasný přístup jako Radek Hulán ...
"já jsem do toho investoval tisíce hodin práce a nějaká teenagerská vyžírka mi tady bflmpsvz brekeke, prostě radek hulán, v. r."

Za tohle bych střílel ... ale kde že jsi říkal že to je? Trochu bych mu protížil síť, ať se pak diví kdo vykecal jeho "PIN" :lol:

Česky neumí, má nezdvořilý přístup, ... proboha kde to žijeme? :cry:
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Teď jsem si přečetl celej thread a nestačím se divit!!! Takovýhle chování snad ani není možný!
Přijde mi to, jako že si nějakej vyžírka pořídil domů net a začal ho pak nabízet po okolí. Neumí česky, tyká zákazníkovi, chová se arogantně!!!
No to je neskutečný, takovýho vola bych taky poslal někam. Okamžitě bych vypověděl smlouvu. (pokud tedy máš na výběr i jinýho providera a nejsi odkázanej jen na toho jednoho)

To mě teda rozčílilo!!!! :evil: :evil: :evil:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“