Tak jelikžo při telefonátu s providerem mi nabídl, že v pondělí přijede nastavit WEP, tak jsem mu dneska psal, ať nejezdí, že mi net jede. Tak tady máte text mailu, který jsem mu napsal, pak jeho odpověď a následně mojí reakci. Fakt zajimavý čtení.
Můj e-mail: píše:Dobrý den,
jen bych Vám chtěl říci, že zítra nemusíte jezdit, mám zpět původní disk, takže připojení zůstalo. Ale neodpustím si poznámku. Ptal jsem se mnoha lidí, jak z okolí, tak i na diskuzním foru a je zajímavé, že všichni mají WEP klič uvedený již ve smlouvě, a pokud nemají, provider jim ho bez okolků řekl. Jste tedy asi jediný provider, který odmítá zdělit zákazníkovi základní věc pro připojení k Internetu a tím vlastně omezuje zákazníka. Protože nemůžu udělat reinstal systemu bez toho, aby jste vy přijel a zadal WEP.
Jeho odpoveď: píše:No tak si jdi ke komukoli jinemu
Vis co tak mi dej kody k tvymu uctu a bude to to same
Samozrejme ze nekteri davaj kody at si je davaj
1) jsou to ti co maj pouze jedinej pausal
2) delaj to protizakonne jelikoz zakonem je stanoveno ze se toto nesmi
3) ja jsem taky jasne rekl ze prijedu to tam nastavit
4) nyni muzu dat zarizeni pres ktere se pripojis jen po nastaveni IP adresy
( priplatek 500)
5) je to moje sit ja ji financoval ( ty jsi na ni nepridal nani N a ja
rozhoduju co v ni sdejim a co ne a zadnej stepanek mi nebude porocet co budu
a co ne
Tak ze jestli se neco nelibi mohu pripojeni okamzite odpojit
Mimo jine to bych mohl klidne hned jelikoz tewmer vsechny platby byli
opozdene a tekl jsem ja na toto neco ????
Takze nejdrive se postarej aby vse bylo OK od tebe a pak se starej o ostatni
Roman Plesl OK-NET
A ještě tedy moje reakce: píše:No nevím, že by jsme si tykali, ale prosím. Také tento tón se mi moc nelíbí. Ty platby, ano možná byly o jeden či dva dny opožděny, to máte pravdu. A jak jsem psal. S tím WEPem já nic nenadělám, jen jsem to poznamenal. Jezdit tedy nemusíte. Spíše mi jde o to, jestli je zadání WEP klíče zpoplatněno, či ne. Ale raději toho nechám. Nemíním se tady nějak hádat.
Ale srovnávat PIN k bakovnímu účtu s WEP klíčem k wifi, to je trochu nadsazené.
Fakt takovou drzost jsem ještě neviděl.