LCD Displej by Kopi.

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

LCD Displej by Kopi.

Příspěvek od Kopi. »

Tak jsem see konečně odhodlal a dal to sem. Hodlam se totiž pustit do modu (výroby) vlastní watercooled case, tak abych měl tohle z krku.
No snad se vám bude taky líbit :razz: :razz: :razz: ...

Tak tady je... ve svý plný kráse...
Obrázek
Je z dřevotřísky a odýhovanej. Mam ho na stole pod reprobednou od Genius 5.1HT Podle toho má i rozměry aby pasovaly přesně na sebe. No a taky je to stejná dýha jako na repru. Akorát ta na repru je umělá a na disp pravá, takže to moc stejně stejně nevypadá. Ale co se dá dělat
Obrázek

Tady detail reglačních potenciometrů - jas, kontrast, podsvětlení potenťáků, viz next img.
Obrázek

Provoz ve tmě - již zmiňované podsvětlení poťáků. Vypadá to sice že to moc nesvítí, ale vono tak i je :sad: :sad: :sad: (no přeci jenom to svítí víc než to vypadá na obrázku) Jsou tam dvě SMD blue LEDs asi 3cd ale stejně to je málo. No s tim už nic neudělam a ani dělat nebudu.
Obrázek

No a nakonec spodek s konektorama - Paralell=data, USB1=napájení, USB2=vize budoucnosti, například osvětlení klávesnice shora ledkama (jako lampička), proto pouze napájení(+5V) bez datovejch pinů. Celý systém napájení je chráněný 500mA pojistkou proti přetížení USB poru PC.
Obrázek

Co k tomu ještě říct...
Hodnoťte, kritizujte, etc. ...se těšim :wink:
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

pekna prace
-idealni spojeni drevo+kov

a co takhle pouzit i ty USB jeste na nejake zarizeni?
USB utahne az 0,5A tak se nemusis bat a muzes je jeste pouzit na dalsi zarizeni
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam" :lol:
vysemnesmite.cz
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

no kur*a to je pekny... kdyz sem koukal na ty fotky bralo mi to dech :) nadhera... jestli delas vsecko takhle dobre tka se tesim na tu kysnu :)
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No opravdu kus pořádný práce. Pokud takhle bude dělaná i case, tak jsem dost zvědavej.

Osobně se mi moc nezdá tvar toho předku (ten hlíník, jestli to je hliník), ale to už je dost subjektivní. Rozhodně ale práce velice precizní.
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

jo a pokud bude nekdo rikat ze jsi mel pouzit sroubky se zapustnou hlavou,tak to ne!!!!
takto to vypada o hodne lepe 8)
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam" :lol:
vysemnesmite.cz
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Libi, ale nenapajel bych to usbckem, ale na casu bych udelal special konektor co by mel zem, 3.3, 5 i 12 V a to bych tam vedl. A do te krabice bych jeste zabudoval napajenej USB hub... 8-) Kdyz uz sis s tim dal takovou praci :wink:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

wooow.. :shock: Very nice work dude.. :wink:
:worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

sidbin píše:a co takhle pouzit i ty USB jeste na nejake zarizeni?
USB utahne az 0,5A tak se nemusis bat a muzes je jeste pouzit na dalsi zarizeni
Jsem psal že tam připojim nejspíš ještě decentní homemade lampičku ze dvou až tří LEDek. Na tutu myšlenku mě přivedla LEDka kterou jsem koupil do toho displeje na podsvícení. Ta originální to nevim proč, ale odsrala - začala poblikávat, asi jsem do ní nechal tect moc velkej proudík. Tak jsem šel do GME - GES SUXXXXXXXX (sry, já to musim napsat - jsou drahý jaksvině - cena v GES = 1,5x - 2x cena v GME :twisted: ), a koupil 3mm 3cd bílou LEDku. Když jsem jí zapojil jsem zjistil, že svítí jaksvině a hned mě napadla lampička :)
Stoobi píše:(ten hlíník, jestli to je hliník)
jj, je to hliník podstivě vypůjčený (ukradenej :oops:) ve škole. Byl tam hozenej ve skříni (zřejmě z nějaký přístrojový desky - jsem na SPŠElektro Plzeň), tak jsem si ho vypůjčil :lol: Sakra jak já se stydim :lol: :lol:
sidbin píše:jo a pokud bude nekdo rikat ze jsi mel pouzit sroubky se zapustnou hlavou,tak to ne!!!!
takto to vypada o hodne lepe 8)
No původně tam měly bejt zapuštěný, ale to ochraný plexi je fakt slabý (2mm), takže by to šlo dost špatně navrtat. Navíc jsem žádný pěkný ani nesehnal. Tyhle taky nejsou zrovna nejhezčí, ale k tomu hliníku to celkem pasuje - si myslim... 8)
Honny píše:Libi, ale nenapajel bych to usbckem, ale na casu bych udelal special konektor co by mel zem, 3.3, 5 i 12 V a to bych tam vedl. A do te krabice bych jeste zabudoval napajenej USB hub... 8-) Kdyz uz sis s tim dal takovou praci :wink:
Tam měly bejt původně ještě tlačítka POW a RES a jejich ledky, ale jak jsem se do toho postupně pouštěl, tak jsem velice rychle zjistil, že se tam nic jinýho prostě nevleze. Pochopte že to neni 1mm plech, ale 1cm dřevotříska a je to udělaný fakt bytelně. Myslim že kdyby to spadlo ze schodů nebo z patra, že by se poškodila maximálně tak ta dýha (no a asi displej :oops: - přeci jenom snese jen několik Gček)

Jinak jsem doufal že budete hodnotit spíš kladně, ale TOTO...
To jsem fážně nečekal:
master88 píše:bralo mi to dech :) nadhera...
EDIT: Ještě jsem nenapsal perličku.
Jde o ten šedej kabel, co vede z toho displeje (LPT). Jsem přišel do prodejny a ptam se jestli mají 14ti žilovej kabel. Oni že jo a ukázali mi ho. Se mi celkem zamlouval a tak jsem si poručil 6m. Prodavač naměřil, ustříhl, no a šli jsme ke kase. To jsem pořád ještě nic netušil 8) No a pak to přišlo... Podal mi ho a řekl: "Bude to 420Kč" 420Kč!!!!! Jsem prostě tohle nečekal a předem jsem se nekoukl na cenovku :x 1m za 70Kč to mě poser. No a už jste uhodli tu prodejnu??? Je obsáhlá v předešlim textu.
Ano GES. Tak už mě chápete proč GES SUXXXXX????
A to neni jenom kabel. Usb konektor do plošňáku stojí v GME 5Kč. No v GESu stojí 11Kč :lol: Jsem je tam kupoval když je neměli GME. Je pravda že byli krapet preciznější, ale za 150%???? Ani hovno!!!
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Fakt nice! Jenom se mi ta bedna zda zbytecne velka, ale ono jde o to jak mas uspusobene prostredi kolem PC a kdyz jsi to takhle udelal, tak jsem si jistej ze ti to tam sikne ;-) no co dodat :)
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Honny píše:udelal special konektor co by mel zem, 3.3, 5 i 12 V
Vysvětlit... :) K čemu 3.3V a 12V ? Displej a všechny LEDky se ukrmí z 5V...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

K tem sroubum.. muj nazor -> zajdi do shopu a kup chromovany, s valcovou hlavou na imbusy.. to by podle me bylo presne ono..
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

TomV píše:Vysvětlit... :) K čemu 3.3V a 12V ? Displej a všechny LEDky se ukrmí z 5V...
A proc ne? Vsechno se hodi... A navic, devitipinovej konektor (2×3.3, 2×5, 2×12, 3×GND) je hrubej 8-)
Maxtor píše:K tem sroubum.. muj nazor -> zajdi do shopu a kup chromovany, s valcovou hlavou na imbusy.. to by podle me bylo presne ono..
jj, imbusaky sou hrubyyyyyyy! :-D

Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Imbusáky by se mi taky líbily, ale ta bedna je ze dřeva a sežeňte mi imbusáky s vrutovym závitem (do dřeva). To prostě neexistuje. Nebo se mýlim.

A velikost tý krabice jsem psal že je přesně podle půdorysu reprobedny, která na něm stojí :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Kopi. píše:Imbusáky by se mi taky líbily, ale ta bedna je ze dřeva a sežeňte mi imbusáky s vrutovym závitem (do dřeva). To prostě neexistuje. Nebo se mýlim.
Ne, myslím, že se nemýlíš... Nicméně mně napadá řešení pomocí zapuštěných kovových matic...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Presne tak.. ja myslel, ze to mas podlozeny maticema.. jinak imbusy do dreva si opravdu nebudou..
cicin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cicin »

Kopi. píše:Imbusáky by se mi taky líbily, ale ta bedna je ze dřeva a sežeňte mi imbusáky s vrutovym závitem (do dřeva). To prostě neexistuje. Nebo se mýlim.
No kdyz jsem doma montoval jakousi skrin z IKEY tak tam imbusakovy vruty byly :) . Ale to maji nejspis na zakazku, takovy co by bylo potreba sem asi fakt nebudou jen tak k sehnani....
Athlon XP 2500+ || Asus A7N8X-X || 2x 256 Kingston 400mhz || Saphire Radeon 9600PRO || Hitachi 160G PATA + 76G IBM do supliku
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jenze to nejsou klasicky srouby.. rika se tomu konfirmaty.. je to moc tlusty a zapustny.. to by nebylo ono..
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Hele, dneska me ve skole napadla genialni uprava tohohle... Takze se ptam autora: mohu se inspirovat? :?

Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Honny píše:Takze se ptam autora: mohu se inspirovat? :?
No mam na to patent u mezinárodního patentního úřadu a ochranou známku copyright.
Jo a včera mi přišel mail z NASA že by tohle taky chtěli do svých laboratoří a raketoplánů na výzkum UFO.
No a nabídli mi za to 3/4 miliardy $$$. No neberte to.

Takže to Honny... asi nemůžeš :-D :-D :-D

Teď vážně.
Mně je to srdečně jedno, já si na tyhle věci o kopírování, nebo inspirace moc nejsem. Když to někomu nevadí že kopíruje věci už hotový tak prosim. Proč ne?

Alespoň uvidim jiný zpracování :) možná i lepší 8) 8) 8)
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Kopi. píše:Alespoň uvidim jiný zpracování :) možná i lepší 8) 8) 8)
Lepsi asi nee, ale pokusim se tam vychytat par veci... Uvidime 8-)

Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“