MSI K8N Neo /Platinum (nF3 250Gb) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Shit píše:
Streethawk píše:..... "kazdou" su dake problemy!?
Nepovídej :oops: A ostatní výrobci jsou absolutně bez problémů :lol: :lol: :wink:
Streethawk píše:... mys sa mi pri starte PC neozivy
- nefunguje resp. WinXP mi nedetekuje internu USB 2.0 citacku pam. kariet

A je jedno do ktoreho USB portu tieto zariadenia zapojim!!! :x

A podme ktomu docasnemu rieseniu :lol: je to mozno smiesne a ved uvidite sami.

- tak na mysku je to celkom jednoduche len zalezi natom aky mate pristup ku zadnej casti skrinky od PC, jednoducho za chodu PC vytiahnete a spat zasuniete konektor USB od mysi a hla myska funguje nieje mozne :-D
Zajímavý je to, že podobný problémy s USB myšákem už jsem zažil několikrát, a na deskách jak od MSI, tak od Asusu, GB, Matsonic... i s ostatními výrobci MB. Přitom na té samé sestavě při dualbootu s WMe ve WMe problémy s USB zařízením ( i s myšákem) nebyly... :? :oops:

Mimochodem: Vím, že umíš používat klávesu "Enter", ale nepřeháněj to s ní - (zbytečný rolování kolečkem myši). Thx. :wink:
Á SHIT, no ak mam pravdu povedat tak som tusil ze ty toto len tak nenechas :lol:
Ale nevadi kazdy mame svoj nazor to ze kazda doska jedno akej znacky ma svoje muchy ,to je cista pravda aj ked nie pravidlo, ale tento problem uz mi fakt lezie na nervy a mozem povedat kym som nemal tuto dosku nikdy sa mi nic podobne nestalo a ver mi ze toto nieje moja prva ani druha doska :wink:
A co sa teba tyka tak prosim bez hadok (Please PEACE)
Uz sme sa niekde raz chytili a k nicomu to neviedlo takze :old5:
Zostanme pritom ze kazdy mame pravo na vlastny nazor 8-) :)

Street
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

DareDevil píše:2Streethawk: to je subjektivní to s tím MSI, někomu vyhovuje někomu ne, tak to je s každou značkou. Já mám s MSI až na tenhle problém hodně dobrý zkušenosti tak bych ti mohl oponovat, ale to je jedno, prostě každej má svý zkušenosti...

:!: Ale bacha ASUS + AMD 64bit je hovadina, to nekupovat sou s tím jen problémy. ASUS se s AMD nesnáší - radši to ani nezkoušejte!
2DareDevil:Pravda je taka ze v buducnosti idem do ABIT-u!!!
Ja som len chcel uviest par (podla mna :roll: )lepsich resp. kvalitnejsich vyrobcov MB. :wink:
A hovoris az na tento problem ,ale ved to je dost velky problem!!!
Co je horsie neriesi to ziaden z novsich biosov. :x
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Streethawk píše:Á SHIT, no ak mam pravdu povedat tak som tusil ze ty toto len tak nenechas :lol:
Nenechám :)

2 Streethawk: Docela by mně zajímalo, jak by se K8N Neo chovala s myšákem v USB pod W98/Me - vím, na NF3 250 dávat WMe je prasárna, ale přece..... Jak píšu nahoře, setkal jsem se s tím, ale vždy pod WXP, na WMe to bylo zatím vždy OK.....
hyde
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hyde »

aaa chlapci presvedcili ste ma
po mojich taktiez dobrych skusenostiach s abitom ktoreho mam az doteraz a neviem si ho vynachvalit ( ale uz ho mam viac ako rok cize upgrade vola .... 8) ) som sa rozhodol ze idem DO TEJTO DOSKY ............
Len ma stve ze v AGEME uz prestali predavat ABITy (aspon co sa tyka dosiek zo s754,939,478,775 -> s462 tam este maju ale neviem aky to ma vyznam a je mi to na ....... :evil: ) cize si tu dosku musim zohnat cez kamosa v BGS ale aj tak nevadi ....
Uvidime co to bude zac ale je to NF series a NF7 series resp. ABIT NF7-S bola trufam si povedat najkvalitnejsia, najrychlejsia a najstabilnejsia doska(aj po overclocku) pre socket A cize od NF8 ocakavam podobne vysledky ....
-ABIT- KN8 SLI with heatpipe chipset cooling, AMD Athlon 64 Venice 3000+@2600Mhz 1,5V + Zalman CNPS 7000B-AlCu LED@1700rpm, Apacer 2x 512MB PC400 CL 2,5 @410Mhz (5-2-3-2; 2.9V), ASUS GeForce 7600GT 256MB DDR3 VIVO 560/1400/1,36V/2,02V@pencil mod 700/1800/1,52V/2,12V + ZALMAN Fatal1ty FS-V7 @2100rpm, SEAGATE Barracuda 7200.8 200GB 8MB SATA NCQ ST3200826AS + Samsung Spinpoint P120 2504C 250GB 8MB SATA II NCQ, M-Audio Revolution 5.1, Logitech Z-2300, _NEC DVD_RW ND-4551A 1-Z2, ENERMAX Noisetaker EG425AX-VE v2.0 420W, Thermaltake Armor VA8000SWA Silver Supertower;
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Streethawk píše:Prosim o radu s problemom USB zariadeni !!! :(

Neviem cim to moze byt , ale ked niekedy vypnem PC tak sa mi pri dalsom spusteni neozivi napr. USB mys (Microsoft Intelimouse v. 1.1) vtedy pomoze iba vytiahnutie a opatovne zasunutie konektoru mysi vtedy ozije a aj po vypnuti a zapnuti nabehne otazne je do kedy :?

Mam taky pocit ze myska sa neozivy ked PC odpojim zo siete co i len na chvilu! :?

Neviem fakt cim to moze byt skusal som aj najnovsi bios a nic! :x

Nepracuje mi ani USB interna citacka pamatovych kariet!
:(

Takze ak viete ako a ci vobec sa da vyriesit tento problem obe spomenute zariadenia (Mys,Citacka)fungovaly na predoslej doske bez problemov!!!!

Vsetko zapojene SPRAVNE za to rucim !!! :roll:

PORADTE uz ma to pekne stve! :wink:

Takze Streethawk napadlo ma ci tie problemy as USB nemoze mat na svedomi aj to ze doska ma chipset nForce a mozno na VIA chipsetoch to nerobi napr mne na KT4V to ani nenaznacilo. Ale zasa to moze mat nieco aj s tym ze to robi len na doskach pre 64bitove procesory lebo ja mam (ako urcite vies) Athlon 2200+. Al je pravda ze do MSI uz by som nesiel a urcite by som siel do Abitu. Tiez som ho mal predtym a slapal uplne (ale vazne uplne) bez problemov a stabilne a este aj slape u kamosa ktoremu som ho predal. Takze u mna jedine ABIT. I ked taky ASUS by nemusel byt horsi. :razz:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ondrej Colon píše:I ked taky ASUS by nemusel byt horsi. :razz:
Trochu se pošťourej na netu na tohle téma ;-) ..... Nikdo tady netvrdí, že Asus nemaká, ale těch problémů je dost....No a poronávat Abit s Asusem na sc.754/939 - to snad ani nelze....Ale to už jsme hodně mimo téma threadu.. :oops:
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Shit píše:
Ondrej Colon píše:I ked taky ASUS by nemusel byt horsi. :razz:
Trochu se pošťourej na netu na tohle téma ;-) ..... Nikdo tady netvrdí, že Asus nemaká, ale těch problémů je dost....No a poronávat Abit s Asusem na sc.754/939 - to snad ani nelze....Ale to už jsme hodně mimo téma threadu.. :oops:
Diky SHIT-e , dakujem za info okolo ASUS + 64bit to som fakt zatial nepocul , aj ked pravda je taka ze som o ASUS-e moc neuvazoval! :oops:

Fakt dik , ja ked upgrade tak ABIT ! :wink: A dik vsetkym za vsetky prispevky doteraz v tomto threade!
Datel
Nováček
Nováček

Re: MSI K8N NEO- Platinum "POMOC"

Příspěvek od Datel »

VlkoM píše:Prosím o pomoc.Mám sestavu se základní deskou MSI K8N NEO-Platinum,CPU AMD Athlon 64 3000+, GK nVidia GeForce 5700 GB 128MB,DVI,AGB8, HD Seagate 160 GB Barracuda SATA 8MB 7200, DIMM DDR 512MB 400MHz Transcend CL2.5 Standart, Case s 350W zdrojem,monitor Samsung 710T 17´´ TFT.Počítač se mi samovolně restartuje.Naskočí modrá obrazovka,proběhne kontrola paměti a něco vypíše,ale to nestihnu přečíst a potom se restartuje.Zkoušel jsem reklamovat paměť, ale byla mi vrácena,že v testu nevykazuje chybu.Po restartu mi vypíše,že systém byl po závažné chybě obnoven.Pokud dám,že se chci podívat co tam bylo,je tam tato tabulka : BCP2:4e ; BCP1:0000008F ; BCP2: 0000EBD6 ; BCP3: FFFFFFFF; BCP4: 00000000; OSVer: 5_1_2600; SP:1_0; Product: 256_1.Prosím o pomoc,jestli mi někdo může pomoc,co mám udělat,aby to fungovalo na 100%.Díky. :)
Předpokládám, že máš RAMku v prvním slotu. Zkus jí přehodit do druhého a budeš mít pokoj.
Tonyno
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonyno »

VlkoM píše:Prosím o pomoc.Mám sestavu se základní deskou MSI K8N NEO-Platinum,CPU AMD Athlon 64 3000+, GK nVidia GeForce 5700 GB 128MB,DVI,AGB8, HD Seagate 160 GB Barracuda SATA 8MB 7200, DIMM DDR 512MB 400MHz Transcend CL2.5 Standart, Case s 350W zdrojem,monitor Samsung 710T 17´´ TFT.Počítač se mi samovolně restartuje.Naskočí modrá obrazovka,proběhne kontrola paměti a něco vypíše,ale to nestihnu přečíst a potom se restartuje.Zkoušel jsem reklamovat paměť, ale byla mi vrácena,že v testu nevykazuje chybu.Po restartu mi vypíše,že systém byl po závažné chybě obnoven.Pokud dám,že se chci podívat co tam bylo,je tam tato tabulka : BCP2:4e ; BCP1:0000008F ; BCP2: 0000EBD6 ; BCP3: FFFFFFFF; BCP4: 00000000; OSVer: 5_1_2600; SP:1_0; Product: 256_1.Prosím o pomoc,jestli mi někdo může pomoc,co mám udělat,aby to fungovalo na 100%.Díky. :)

Měl jsem podobný problém. Měl jsem nejdřív jen 512 Micron a dokupoval jsem další. Zkusil jsem přidat 512, ale stejnou značku jsem uy nemohl mit a tak jsem zkusil BUFALO. Dělalo to přesně jak píšeš.Chvíli jel a hup na obrazovku smrti. Občas v pohodě projel i 3D MARK ,ale většinou po druhý opět smrt. Samozřejmě paměť byla v obchodě testována a byla ok.Díky tomu že tam dělá známý mi jí vymněnil za (nejlevnější na co tam měl) a dal jsem tam APACER a comp mi jede jak vzteklej. A testy projel už i 11x 3D MARK a taky 10x PC MARK.
Jak jsem se dočetl, tak tahle deska, respektive asi chipset je VELMI rozmazlený a vybíravý na paměti.
Intel Core 2 Duo E8400@3600 + Zerotherm BTF90/Abit IP35PRO/2x 2GB PC1066 Corsair Twinx Dominator/Sapphire ATI HD5770/Asus DX/Pro-Ject Head Box SE II + AKG K240monitor, AKG K242HD, Shure SRH440/panel Zalman ZM-MFC1/Seasonic S12II-500 500W/BIGTOWER SHARKOON Rebel 12 Economy Edition/Logitech G15,mx518/Logitech z640/Lenovo T61(T7500,4GB,nVidia Quadro,2x HDD) + NuForce uDac2/Sansa e260 + Etymotic Research ER-6i/HTC HD2 Android
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

Pokud nekoho jeste zajima to reseni s tim USB - chce to dve veci
1. mit alespon SP1 ve Windows, diky tomu ziskate podporu USB2.0
2. vypnete v biosu "USB mouse support". Asi se to tyka dosu nebo co a proto to ve Windows takhle blbne, ze to tu mys proste nenajde.

Jinak mam tam ted taky R9550 a zadne problemy. FastWrites na OFF. Vetsina karet tohle nesnasi.
Obrázek
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

Tonyno píše:
Mozna je to zapojenim. v Manualu totiz presne pisou jak se maji kombinovat jednotlive rychlosti a typy modulu (Single Sided, Double Sided).. mozna to bude tim.

Měl jsem podobný problém. Měl jsem nejdřív jen 512 Micron a dokupoval jsem další. Zkusil jsem přidat 512, ale stejnou značku jsem uy nemohl mit a tak jsem zkusil BUFALO. Dělalo to přesně jak píšeš.Chvíli jel a hup na obrazovku smrti. Občas v pohodě projel i 3D MARK ,ale většinou po druhý opět smrt. Samozřejmě paměť byla v obchodě testována a byla ok.Díky tomu že tam dělá známý mi jí vymněnil za (nejlevnější na co tam měl) a dal jsem tam APACER a comp mi jede jak vzteklej. A testy projel už i 11x 3D MARK a taky 10x PC MARK.
Jak jsem se dočetl, tak tahle deska, respektive asi chipset je VELMI rozmazlený a vybíravý na paměti.
Obrázek
ryar
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryar »

Zdravim.
Mam A64 2800+, MSI K8N neo platinum edition (socket 754, bios v1.70), 2x512 DDR A-Data (500MHz), Radeon 9800pro 128mb, SB Audigy 2.

Chtel sem v biosu nastavit high performance mod, ale po jeho nastaveni PC totalne zatuhlo a pomohlo jen vyndani baterie z desky. Pak sem si ale vsiml, ze je v biosu jako default nastavene HT frequency 4x, namisto puvodnich 1x. Nechal jsem tedy HT frequency 4x. PC nabehlo do Win XP (SP1), kde ale po chvili opet naprosto zatuhlo. Opet sem musel vydelat bateriu. Chtel sem zmenit v biosu HT frequency na puvodni 1x, jenze jakmile jsem najel na polozku HT frequency bios zatuhl a nesel zmenit zpet. To se me povedlo az asi na treti pokus a ted vse opet slape v pohode na HT frequency 1x. Trochu jsem hledal na netu a vsiml sem si ze vetsina uzivatelu na stejne (podobne) sestave ma nastaveno HT frequency 4x.
a) Nevite cim by to mohlo byt, ze vyssi hodnotu muj comp nechce snaset?
(bios mam nastaveny co se tyce OC default, pripadne co v biosu
nastavit, aby jelo HT frequency na 4x v pohode) ?
b) Muze na to mit vliv zapnute/vypnute cool n quiet?
c) Je velkej rozdil ve vykonu mezi HT 1x a 4x?
d) Znate nejaky link kde se zabyvaji problematikou HT (hledal jsem tady
na pct, ale asi jsem hledal spatne, pac sem nic nenasel)?

Omlouvam se za mozna trochu stupidni dotaz, a trocha obsahlejsi post, ale docela by me to zajimalo. Predem diky.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Novy BIOS

Zdravim vsetkych stastnych uzivatelov tejto dosky;)
Novy bios 1.8 k datumu 18.8.2005 :oops:
Som asi trocha pomaly:(
Vsimol som si ho az vcera,co uz :)
Toto je official website z info o zmenach resp. opravach:
http://www.msi.com.tw/program/support/d ... 571&kind=1

priamy odkaz na download:
http://www.msi-computer.de/download/bio ... 030v18.zip
Bikermotyl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bikermotyl »

Nový official BIOS opäť nič moc nerieši, bodol by skôr novší modBIOS. Od 1.5B6 nič. :(
Myslím, že by padlo vhod, mať priamo v BIOSe v možnostiach nastavenia pamätí položku Trfc (Row Refresh Cycle Time) . V modverzii pribudla, okrem iných, bohužiaľ len Trc (Row Cycle Time).
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ahojte ludia :wink:
Mam "maly" problem :(
Nefunguje mi sietova karta na doske:(
Proste som zapol PC a nefunguje mi spojenie z AP a teda ani z PC-ckami k nemu pripojenymi:(
Neviem co s tym,uz som snad skusal uplne vsetko,ide ma porazit:(
Tvari sa resp. ukazuje ze je pripojena 100Mbit,ale spojenie nefunguje:(

PS:Niesom uplny amater a skutocne som vyskusal mnoho moznosti :roll:

Dakujem za rady, Street
Bezy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bezy »

V poho Streete nejses amater :wink:
se sitovkou sem mel problemy taky...nejdriv sem to resil moji starou PCI sitovkou, ale nakonec me napadlo stahnout z webu MSI novejsi verzi nForce ovladacu a potom je pres "Spravce zarizeni" svymu kompu vnutit driver sitovky manualne(neinstalovat drivery nForce jako celek, tak to nechodi) a od te doby mi sitovka slape :-) jinak ty drivery muzu poslat, kdyby uz tam nahodou nebyly :)

Jinak mam s deskou jeden problem, nefunguje mi USB 2.0, mam WinXP SP1 a fakt nevim proc mi to nejede, na vsech deskach to jelo samo. Jinak na cedu k desce byla naka Windowsi zaplata ktera by to mela resit, tak sem si stahnul jeji cesky ekvivalent, ale taky nepomohla...
Vzhledem k tomu ze mam externi USB HDD tak je to pro me podstatny "detail" :sad: Mate s tim nekdo zkusenosti?
Dik za odpovedi :wink:
<Athlon64 X2 Black Edition 5000+@3200Mhz><2GB DDR2 RAM><BIOSTAR TA690G><Genius SW home 5.1><upraveno pro ticho><W7>|<ASUS EEE1000H až 2GHz>
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Mam stejnou desku a na D Bracket 2 (panelu USB) mi svítí všechny diody červeně.
Bios jsem nabootoval úspěšně 1.8 a všechno jelo v pohodě. Později jsem nastavil paměti na default a frekvenc FSB CPU byla na 250MHz. A počítač skončil před testem pamětí a konec, už nenaběhla.
Pište co znamenají ty čtyři diody na "D Bracket 2", které teď svítí červeně, všechny.

CPU 2500+ 64bit.; 2 x 512 Kingmax;6600 TD; K8N Neo 754 nForce 3 250Gb; Fortron 350W.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Doprčic, to nikdo neví co znamenají ty čtyři červeně svítící diody na D Bracketu 2 hm_?

Jinac sem ji měl zapnutou a zahřívá se normálně grafika, CPU, čipset MB, ale paměti jsou studené jako smrt. 8-)

Jo a větráčky a HDDR jedou i CDR.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

Se podívej do manálu co to znamená, ne?
HP nx7400 EY505ES
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Kdyby tam nebylo jenom ze tyto diody mohou svítit zeleně a červeně a že kombinací těchto čtyř diod můžu dostat informaci o šesnácti poruchách (4 na 2 = 16) tak bych se neptal. Jinými slovy jsem to tam nenašel Ty jeden.
A už mi teda někdo pozitivně poradí ať vím co reklamovat_?

Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“