Problém s internetem- síťová karta

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Pavlinka
Nováček
Nováček

Problém s internetem- síťová karta

Příspěvek od Pavlinka »

Ahoj, mám Internet Express a přes týden mi už nefunguje. Moc tomu nerozumím, tak jsem volala na telecom a tam mi řekli, že by to mohlo být síťovou kartou, tak jsem koukla a zjistila jsem, že mi to píše: Síťový kabel odpojen, co s tím? :?
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s internetem- síťová karta

Příspěvek od JanoF »

Pavlinka píše:Ahoj, mám Internet Express a přes týden mi už nefunguje. Moc tomu nerozumím, tak jsem volala na telecom a tam mi řekli, že by to mohlo být síťovou kartou, tak jsem koukla a zjistila jsem, že mi to píše: Síťový kabel odpojen, co s tím? :?
kedze ti pise sitovi kabel odpojen tak skus ten kabel pripojit do tej sietovky :P koncovka na tom kably je taka obdlznikova a je v nej 8pinov
Pavlinka
Nováček
Nováček

Síťový kabel byl odpojen...

Příspěvek od Pavlinka »

Jenže já mám integrovanou síťovku a žádný volný kabel tam nikde není. Jinak problém s internetem byl něčím jiným a už jsem ho vyřešila, ale stále je tu ta síťovka, tak bych to chtěla dát taky dohromady. Nebude to třeba špatným ovladačem?
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový kabel byl odpojen...

Příspěvek od JanoF »

Pavlinka píše:Jenže já mám integrovanou síťovku a žádný volný kabel tam nikde není. Jinak problém s internetem byl něčím jiným a už jsem ho vyřešila, ale stále je tu ta síťovka, tak bych to chtěla dát taky dohromady. Nebude to třeba špatným ovladačem?
no tak potom to asi bude tym ovladacom skus ich reinstalovat
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Pokud nemáš v síťové kartě zapojen kabel, tak to bude psát, že je kabel odpojen.
Pokud je kabel zapojen a píše to, že je odpojen, tak může být problém s tím kabelem.
Jinak někdy stačí kartu zakázat a povolit a jde to nebo odinstalovat ovladač a znovu ho nainstalovat.
Toshiba Satellite
Pavlinka
Nováček
Nováček

Síťový kabel byl odpojen

Příspěvek od Pavlinka »

Ta karta je integrovana, tak tam žádný kabel být nemá, ne?Jinak jsem to zkoušela zakázat a povolit a to nefunguje, ani přeinstalování ovladačů nefunguje. Dnes jsem nainstalovala bluetooth a taky mi to tam napsalo Síťový kabel byl odpojen. Nemůže to být něco v BIOSU?Nedavno jsem tam měnila na doporučení jednoho člověka PARALEL PORT MODE na ECP, nemůže to být tím? :?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

pokud nemáš v integrované síťovce síťový (ethernet) kabel, pak je logické a správné, že Windows píšou: síťový kabel odpojen
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pavlinka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavlinka »

A proč se mi to píše i u bluetoothu?Ale když se kouknu do správce zařízení, píše se tam, že je vše v pořádku.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový kabel byl odpojen...

Příspěvek od pavel.minarik »

Pavlinka píše:A proč se mi to píše i u bluetoothu?Ale když se kouknu do správce zařízení, píše se tam, že je vše v pořádku.
no, tak to už teda netuším, jsi si jistá? ta hláška totiž u modrýho zubu jaksi ztrácí smysl
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pavlinka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavlinka »

Opravdu, mám dole u hodin ty ikonky s křížkem. Je to napsáno u Bluetooth Network, Připojení k místní síti a u Síťového mostu, který jsem zkoušela jen jestli to bude fungovat. Dala bych sem obrázek okna se síťovým připojením, ale nevím, jak ho sem vložit. :roll:
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Když je síťová karta nainstalovaná a není spojena kbalem s druhou síťovou kartu, tak bude vždy hlásit, že není kabel připojen.
U modrého zubu je to obdobné. Pokud ho jednou nainstaluješ a pak ho vytáhneš z USB portu, tak ti taky bude hlásit, že byl kabel odpojen.
Toshiba Satellite
Pavlinka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavlinka »

Asi jsem uplne blba, ale nechapu to. Co se tyka modreho zubu, tak jsem ho nainstalovala, ale nevytahovala jsem ho, hned po instalaci byl uz odpojen. To nevadi, hlavne, ze to funguje. Moc vam dekuji za rady, ale moc se v tom nevyznam. :(
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

wooow, stop! , sa vsetci tvarite akoby ste nikdy nemali doma bluetooth napr od msi..tie ovladace standartne vytvoria aj siet(asi na prepojenie 2 pc cez bluetoot), preto ti pise pri nom ze je nepripojeny kabel, staci ak tu "sietovku" zakazes(prave tlacitko, disable/zakazat) a uz ti nebude pisat nic ;-)

Obrázek

to bluetooth nerieste proste...

// a technicka poznamka, to sietovy kabel bol odpojeny pise pri bluetooth aj v tedy ked je bluetooth pripojene do pocitaca ! :)
Pavlinka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavlinka »

Takže když to zakážu, nestane se nic? Od telecomu mi říkali, že mi pak třeba nebude fungovat internet. Ten bluotooth normalně funguje, tak ho nechám. Moc děkuji za radu. :)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

no ja som moc necital cely thread ale cez bluetooth ti internet asi nejde takze nic nepokazis ked tu "sietovku" zakazes :oops: ale ak ti to tam nevedi tak to nechaj tak, no :roll:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“