Zalman vs. Primecooler
Moderátor: morke
- Zbyna
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- ruprt
- Nováček

-
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak do Primecooleru bych nešel ani kdyby je dávali zadarmo, tohle už je moc
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31662
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31662
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

No tohle se teda moc nevidí, ten Primecooler kopíruje Zalmana úplně ve všem, za chvíli tu bude i to vodní chlazení. Mně tenhle Primecooler připadá hrozně hračkově, jako že se za chvíli rozpadne, určitě bych si ho nekoupil a šel do originálu (Zalman)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Zbyna
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jj, taky z toho mám takový vratký pocit, že se chytnu žebra a to se hned zlomí...JanHavlicek píše:No tohle se teda moc nevidí, ten Primecooler kopíruje Zalmana úplně ve všem, za chvíli tu bude i to vodní chlazení. Mně tenhle Primecooler připadá hrozně hračkově, jako že se za chvíli rozpadne, určitě bych si ho nekoupil a šel do originálu (Zalman)
//Vypadá to jako z papíru
- kuavik
- Mírně pokročilý

asi takhle, pred mesicem jsem koupil zalmana 7000b a jsem maximalne spokojeny 2,6@3,2 (P4) idle 30, load 42 pri 2000ot coz je opravdu
, ale case skvele vetrany (14cm vetrak zdroje, 2 intake bocnice, 1intake vpredu, 1outtake nahore a 1 pod zdrojem - vse na minimum ot a tichounke
ted jsem koupil tatovi primecoolera HC5 a musim rict, ze je to opravdu solidni kopie zalmana, ale ma trochu jine zebrovani a vubec zalman se mi zda o neco lepe propracovany - jak uchyceni tak ty zebra, kazdopadne jako z papiru rozhodne neni,
o vikendu nebo pristi tyden mu ho namontuju a pak dam vedet,
btw. ted ma tatuv PC pri idle 50 C a box ma 3500ot (2,8D celer), fakt hukot, ktery se neda vydrzet a k tomu z toho rezonuji plechy - hruza, a case je bez jedineho vetraku
, no uvidime 
ted jsem koupil tatovi primecoolera HC5 a musim rict, ze je to opravdu solidni kopie zalmana, ale ma trochu jine zebrovani a vubec zalman se mi zda o neco lepe propracovany - jak uchyceni tak ty zebra, kazdopadne jako z papiru rozhodne neni,
btw. ted ma tatuv PC pri idle 50 C a box ma 3500ot (2,8D celer), fakt hukot, ktery se neda vydrzet a k tomu z toho rezonuji plechy - hruza, a case je bez jedineho vetraku
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ahoj chtěl by jsem se zeptat jaký systém uchycení má tento chladič na s. A?kuavik píše:ted jsem koupil tatovi primecoolera HC5 a musim rict, ze je to opravdu solidni kopie zalmana, ale ma trochu jine zebrovani a vubec zalman se mi zda o neco lepe propracovany - jak uchyceni tak ty zebra, kazdopadne jako z papiru rozhodne neni
je to to klasické se sponou která se montuje na socket nebo je jiné?
- Jája
- Středně pokročilý

kadas152: uchycuje se pomocí spony na socket, ale není to stejný systém jako u ostatních chladičů - spona se nasadí na socket a do ní se přišroubuje chladič, kolem socketu nesmí být vysoké kondenzátory.
http://www.primecooler.com/index.php?ID ... idprod=227 obrázek dole vlevo "clips" - černá spona uprostřed.
http://www.primecooler.com/index.php?ID ... idprod=227 obrázek dole vlevo "clips" - černá spona uprostřed.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- CHRASTY
- Začátečník

- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj jasný to sem myslel stejn se montuje i ten mujJája píše:kadas152: uchycuje se pomocí spony na socket, ale není to stejný systém jako u ostatních chladičů - spona se nasadí na socket a do ní se přišroubuje chladič, kolem socketu nesmí být vysoké kondenzátory.
díky moc za odpoved
- Miroxin
- Nováček

-
mne je jedno ci je to zalman ci primecooler, aj tak si myslim, ze maju
vzajomnu dohodu. pre mna je podstatne, ze nemam dieri okolo
socketu takze idem do toho primecoolera.
vzajomnu dohodu. pre mna je podstatne, ze nemam dieri okolo
socketu takze idem do toho primecoolera.
CPU: Athlon XP 2000@2200 Mhz(200x11) CPU Cooler: Primecooler PC-HC5+ Blue LED Cu MB: Epox 8KRAI RAM: 2x512 MB RAM 400 Mhz GoodRAM 2-3-3-6 VGA: MSI NX 6600 GT VTD 128 MB 535/575 VGA Cooler: Primecooler PC-VGAHG1 CU Blue LED Zdroj: DTK 400W
- kuavik
- Mírně pokročilý

takze vysledky primercoolera HC5 - pc ted jede v idle 45C pri 2400ot, coz je velmi prijemna zmena (opravdu tiche) + 1 outtake pod zdrojem (ktery teplotu snizil jen o 1C)kuavik píše:asi takhle, pred mesicem jsem koupil zalmana 7000b a jsem maximalne spokojeny 2,6@3,2 (P4) idle 30, load 42 pri 2000ot coz je opravdu, ale case skvele vetrany (14cm vetrak zdroje, 2 intake bocnice, 1intake vpredu, 1outtake nahore a 1 pod zdrojem - vse na minimum ot a tichounke
btw. ted ma tatuv PC pri idle 50 C a box ma 3500ot (2,8D celer), fakt hukot, ktery se neda vydrzet a k tomu z toho rezonuji plechy - hruza, a case je bez jedineho vetraku, no uvidime
porovnani Zalmana 7000b(Z) a Primecoolera HC5 (P): kdyz prejedu prstem po zebrovani, tak P se jevi opravdu jak (psal nekdo vyse) z "papiru" a rozdrnci se, vyhodu vidim v tom, kdyby prekazel kondik, tak se to jednoduse lehce odpruzi
u P vydim vyhodu ve vybaveni, v zakladnim baliku ma i adapter na 775, u Z se musi dokoupit (120,-),
uchytny system je uobou temer shodny, mozna u Z o trosku kvalitneji provedeny,
jelikoz testuji na rozdilnych pc, tak lze hure urcit vykonnost, ale celkove vzato je Z lepsi, coz muzete porovnat z vysledku obou sestav, ale v pomeru cena/vykon je jednoznacne pro P.
btw. stejne bych do sveho pc dal opet Zalmana