Zalman vs. Primecooler

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

Já bych asi taky pro jistotu vzal Zalman (JÁ!) .. Nějak bych neměl dobrý pocit. Přece jen, ten cenový rozdíl tam není zas tak vysoký... A nějak mi přijde i takový bytelnější...
ruprt
Nováček
Nováček

Příspěvek od ruprt »

Tak jsem na to viděl recenzi v nějakym časopise a tam ve všem vítězil Primecooler až na řemeslný zpracovaní. Nevim, nakolik je Zalman spolehlivej, ale u Primecooleru mám celkem strach, že za půl roku začne zlobit.
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Já mám Zalmana už přes půl roku a max. spokojenost. Do Primecooleru bych určitě nešel. Už jenom proto, že to obšlehly od Zalmana, nehledě na kvalitu konstrukce. Primecooler suxxx
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

tak do Primecooleru bych nešel ani kdyby je dávali zadarmo, tohle už je moc
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31662
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No tohle se teda moc nevidí, ten Primecooler kopíruje Zalmana úplně ve všem, za chvíli tu bude i to vodní chlazení. Mně tenhle Primecooler připadá hrozně hračkově, jako že se za chvíli rozpadne, určitě bych si ho nekoupil a šel do originálu (Zalman)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

JanHavlicek píše:No tohle se teda moc nevidí, ten Primecooler kopíruje Zalmana úplně ve všem, za chvíli tu bude i to vodní chlazení. Mně tenhle Primecooler připadá hrozně hračkově, jako že se za chvíli rozpadne, určitě bych si ho nekoupil a šel do originálu (Zalman)
jj, taky z toho mám takový vratký pocit, že se chytnu žebra a to se hned zlomí...

//Vypadá to jako z papíru :roll:
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

asi takhle, pred mesicem jsem koupil zalmana 7000b a jsem maximalne spokojeny 2,6@3,2 (P4) idle 30, load 42 pri 2000ot coz je opravdu :up: , ale case skvele vetrany (14cm vetrak zdroje, 2 intake bocnice, 1intake vpredu, 1outtake nahore a 1 pod zdrojem - vse na minimum ot a tichounke

ted jsem koupil tatovi primecoolera HC5 a musim rict, ze je to opravdu solidni kopie zalmana, ale ma trochu jine zebrovani a vubec zalman se mi zda o neco lepe propracovany - jak uchyceni tak ty zebra, kazdopadne jako z papiru rozhodne neni,

o vikendu nebo pristi tyden mu ho namontuju a pak dam vedet,
btw. ted ma tatuv PC pri idle 50 C a box ma 3500ot (2,8D celer), fakt hukot, ktery se neda vydrzet a k tomu z toho rezonuji plechy - hruza, a case je bez jedineho vetraku :( , no uvidime :?
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

kuavik píše:ted jsem koupil tatovi primecoolera HC5 a musim rict, ze je to opravdu solidni kopie zalmana, ale ma trochu jine zebrovani a vubec zalman se mi zda o neco lepe propracovany - jak uchyceni tak ty zebra, kazdopadne jako z papiru rozhodne neni
ahoj chtěl by jsem se zeptat jaký systém uchycení má tento chladič na s. A?
je to to klasické se sponou která se montuje na socket nebo je jiné? :?
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

kadas152: uchycuje se pomocí spony na socket, ale není to stejný systém jako u ostatních chladičů - spona se nasadí na socket a do ní se přišroubuje chladič, kolem socketu nesmí být vysoké kondenzátory.
http://www.primecooler.com/index.php?ID ... idprod=227 obrázek dole vlevo "clips" - černá spona uprostřed.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
CHRASTY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CHRASTY »

Je někde na netu test chladiče Primecooler VGAHG1 CU vs Zelman VF700CU.dík
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

Jája píše:kadas152: uchycuje se pomocí spony na socket, ale není to stejný systém jako u ostatních chladičů - spona se nasadí na socket a do ní se přišroubuje chladič, kolem socketu nesmí být vysoké kondenzátory.
http://www.primecooler.com/index.php?ID ... idprod=227 obrázek dole vlevo "clips" - černá spona uprostřed.
jj jasný to sem myslel stejn se montuje i ten muj
díky moc za odpoved
Miroxin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroxin »

mne je jedno ci je to zalman ci primecooler, aj tak si myslim, ze maju
vzajomnu dohodu. pre mna je podstatne, ze nemam dieri okolo
socketu takze idem do toho primecoolera.
CPU: Athlon XP 2000@2200 Mhz(200x11) CPU Cooler: Primecooler PC-HC5+ Blue LED Cu MB: Epox 8KRAI RAM: 2x512 MB RAM 400 Mhz GoodRAM 2-3-3-6 VGA: MSI NX 6600 GT VTD 128 MB 535/575 VGA Cooler: Primecooler PC-VGAHG1 CU Blue LED Zdroj: DTK 400W
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

kuavik píše:asi takhle, pred mesicem jsem koupil zalmana 7000b a jsem maximalne spokojeny 2,6@3,2 (P4) idle 30, load 42 pri 2000ot coz je opravdu :up: , ale case skvele vetrany (14cm vetrak zdroje, 2 intake bocnice, 1intake vpredu, 1outtake nahore a 1 pod zdrojem - vse na minimum ot a tichounke

ted jsem koupil tatovi primecoolera HC5 a musim rict, ze je to opravdu solidni kopie zalmana, ale ma trochu jine zebrovani a vubec zalman se mi zda o neco lepe propracovany - jak uchyceni tak ty zebra, kazdopadne jako z papiru rozhodne neni,

o vikendu nebo pristi tyden mu ho namontuju a pak dam vedet,
btw. ted ma tatuv PC pri idle 50 C a box ma 3500ot (2,8D celer), fakt hukot, ktery se neda vydrzet a k tomu z toho rezonuji plechy - hruza, a case je bez jedineho vetraku :( , no uvidime :?
takze vysledky primercoolera HC5 - pc ted jede v idle 45C pri 2400ot, coz je velmi prijemna zmena (opravdu tiche) + 1 outtake pod zdrojem (ktery teplotu snizil jen o 1C)

porovnani Zalmana 7000b(Z) a Primecoolera HC5 (P): kdyz prejedu prstem po zebrovani, tak P se jevi opravdu jak (psal nekdo vyse) z "papiru" a rozdrnci se, vyhodu vidim v tom, kdyby prekazel kondik, tak se to jednoduse lehce odpruzi :-D , u Z je zebrovani opravdu kvalitni a zebra zapruzi jen minimalne (je znat kvalita provedeni),
u P vydim vyhodu ve vybaveni, v zakladnim baliku ma i adapter na 775, u Z se musi dokoupit (120,-),
uchytny system je uobou temer shodny, mozna u Z o trosku kvalitneji provedeny,
jelikoz testuji na rozdilnych pc, tak lze hure urcit vykonnost, ale celkove vzato je Z lepsi, coz muzete porovnat z vysledku obou sestav, ale v pomeru cena/vykon je jednoznacne pro P.
btw. stejne bych do sveho pc dal opet Zalmana
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“