Chladič Pentagram místo Arctic cooling 64?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

t0m4s3 píše:http://www.thermalright.com/a_page/main ... _xp120.htm
tento dopadol v testoch lepsie ako zalman, nie? :roll:
Asi tak...to by som len tak netvrdil ze zalman je najlepsi vzduchovy chladic :wink:
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HAL9000 »

Ještě please důležitý dotaz v souvislosti s dvěma mými uvedenými chladiči - chci si sestavu poslat na dobírku :oops: - ale není to riziko - prodejce předá sestavu drsoňům z PDP, kteří mi to PC doručí - drncačky přes koleje, díry na silnicích :devil: - mohou se ty těžké chladiče lehce urvat při mírném drncání auta nebo by to musela být setsakrašlupka :o ? - co potom, až převezmu od maníka PC, doma ho zapojím, nejde, otevřu a zjistím, že se mi v něm válí ulomený chladič vyrvaný z CPU, který poškodil ještě grafárnu :old9:.

Samozřejmě s reklamací mě každý pošle do háje, protože dopravce řekne, že jsem s tím zakopl na schodech a prodejce, že ho to nezajímá, že je to věc dopravce - jak to mám řešit - mám snad volit jistotu a nechat si to poslat pro jistotu jen s boxovaným chladičem :twisted: ?

nebo zkusit, jak ten boxovaný chladič "řve" na CnQ a dokoupit Zalmana či Pentagram až později :) ?
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Kup si pozdeji zalmana ci pentagram
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

AlesShi píše:
Duurkoo píše:On asi myslel heatsink :roll:

Ne, myslel jsem heatpipes.
Mam Tower112, a dokud se heatpipes nevohrej, nevedou teplo. Takze se na nizsky teploty nedostanu! Pak sice drzim rozmezi par stupnu, ale 40°C jako treba s Zalmanem proste nedam. A proto se radeji priklanim ke kusu medi, bez heatpipes.
Nevim, mozna to je tim ze mam pipky vertikalni
ja mam chladic na procak s heatpipes a bez problemu 38 s zatezi
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

to je pekne kolko stupnov mas na procaku, ale ja mam napr. v izbe cez 30 stupnov a procak ma zatial max. teplotu 48

Aky mas DELTA heatpipe chladic?
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

nehci zakládat novej dred... takže:
absolutně newim kterej... myslim že freezer4 bude stejnej jako freezer64... no a jak tu čtu tak nějak vybruje... :sad: takže si myslim že to neni dobrý... druhej je Super Silent 4 ale vo tom moc newim... prej je tichej... plís poradte...
pak sem chtěl koupit primecooler(kopii zalmana) ale ten se mi nevejde do poče :sad:
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

koza píše:... myslim že freezer4 bude stejnej jako freezer64... no a jak tu čtu tak nějak vybruje... :sad: takže si myslim že to neni dobrý...
Uz to pochopte ze ta vibracia nic nesposobuje.....neviem o nikom komu by sa nieco pokazilo kvoli vibracie freezera...
trosku vibruje a tot vse....ale to nevadi...za tu cenu je to jeden z najlepsich chladicov
Casemod
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

HAL9000 píše:Ještě jednou se zapojím s troškou do mlýna - kromě Pentagramu jsem objevil na A64 ještě tuto skorokilovou obludu ( ochladí prý tiše rovněž i Pentium na socketu 775 :o )
[img]....[/img]
osobne by me zajimalo, k cemu jsou heatpipes u techto druhu chladicu.... vzdyt po tech zebresch chladice se tam teplo dostane snad driv, nez prez hp... nechapu, umi mi to nekdo vysvetlit? :o :stupid:
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Freezer 4 rozhodne teda nevibruje, nevim kdo na to prisel, jedine ze by mel zrovka kus se spatne vyvazenou vrtuli.

Jakej chladic myslel zakladatel threadu? AC64 ma mraky chladicu v oznaceni (freezer, super silent ultra, silencer......)
t0m4s3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0m4s3 »

AC64 freezer vibruje ;) a nie som sam komu vibruje
AMD X2 4200+ (2530MHz)GIGABYTE K8NS-939A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 Leadtek A7600GS @ 485/470WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80Enermax Noisetaker 420WNEC 3520ACoolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03Logitech MX510Logitech UltraXLogitech Formula Vibration FeedbackLG L1740BQCreative Inspire T5900watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

koza píše:nehci zakládat novej dred... takže:
absolutně newim kterej... myslim že freezer4 bude stejnej jako freezer64... no a jak tu čtu tak nějak vybruje... :sad: takže si myslim že to neni dobrý... druhej je Super Silent 4 ale vo tom moc newim... prej je tichej... plís poradte...
pak sem chtěl koupit primecooler(kopii zalmana) ale ten se mi nevejde do poče :sad:
tak sem objednal freezer4 a až dojde tak dám vědět...
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...jj, mě taky AC Freezer 64 vibruje...a opravte mě, jestli se mýlím, ale rozdíl mezi AC Freezerem 4 a 64 je jen ve sponě - tzn. každej je určenej pro jinej socket - ale vlastní chladič je identickej. z toho mi vyplývá jediný - pokud vibruje AC F 64, bude vibrovat i AC 4...navíc dost upřímně pochybuju, že se k někomu dostal kousek (ať už v provedení pro jakejkoliv socket), kterej je "rock stable" - za vibrace totiž nemůže "nevyvážená vrtlule ventilátoru", ale jeho špatný uchycení k pasivu (rozuměj žebrům)...a to je na každym provedení přeci stejný, ne?...otázkou je, do jaký míry se vibrace přenášej na proc, patici a potažmo desku - jelikož měděná deska na procu (kterou procházej heatpipes) se už prakticky nechvěje...no a na závěr - každá vibrace je škodlivá - ale v případě Freezera bych se nějakých následků vůbec nebál. zkuste si subjektivně šáhnout na desku se zapnutým / vypnutým větrákem na AC Freezeru a rozdíl nepoznáte (dosti laická metoda, co? :wink: ). navíc pochybuju, že kdokoliv z nás má MB v provozu 7/24 dejme tomu nepřetržitě po dobu 10-ti, 15-ti let...fyzická životnost MB může být tak těch 10let (maximálně), psychická pak nanejvejš 24 měsíců...a i to je moc...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
t0m4s3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0m4s3 »

nejde ani o tu MB ale o procak, na druhej strane zase pravda ze komu vydrzi proc dlhsie ako 2-3 roky? :oops: a myslim ze za ten cas ho tie mini-vibracie nemozu poslat do lovist :wink:
AMD X2 4200+ (2530MHz)GIGABYTE K8NS-939A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 Leadtek A7600GS @ 485/470WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80Enermax Noisetaker 420WNEC 3520ACoolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03Logitech MX510Logitech UltraXLogitech Formula Vibration FeedbackLG L1740BQCreative Inspire T5900watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

HAL9000 píše:Ještě please důležitý dotaz v souvislosti s dvěma mými uvedenými chladiči - chci si sestavu poslat na dobírku :oops: - ale není to riziko - prodejce předá sestavu drsoňům z PDP, kteří mi to PC doručí - drncačky přes koleje, díry na silnicích :devil: - mohou se ty těžké chladiče lehce urvat při mírném drncání auta nebo by to musela být setsakrašlupka :o ? - co potom, až převezmu od maníka PC, doma ho zapojím, nejde, otevřu a zjistím, že se mi v něm válí ulomený chladič vyrvaný z CPU, který poškodil ještě grafárnu :old9:.

Samozřejmě s reklamací mě každý pošle do háje, protože dopravce řekne, že jsem s tím zakopl na schodech a prodejce, že ho to nezajímá, že je to věc dopravce - jak to mám řešit - mám snad volit jistotu a nechat si to poslat pro jistotu jen s boxovaným chladičem :twisted: ?

nebo zkusit, jak ten boxovaný chladič "řve" na CnQ a dokoupit Zalmana či Pentagram až později :) ?
nech si to poslat s boxem a chladič zvlášť jinak máš velkou šanci že to dopadne tak jak si popisoval :x
jsykora
Nováček
Nováček

Příspěvek od jsykora »

addkilo mědi - měď musí být čistá, jinak rychle ztrácí své vlastnosti-u levných chladičů nepoznáte čistotu použité mědi.
Meď taky proti hliníku potřebuje dost foukání pro ochlazení. Dříve jsem měl na sckA SLK900A, a nebyl to špatnej chladič, ale AC Freezer 64 je imho svou konstrukcí lepší. Je lehkej a levnej a výkonnej. Ohledně vibrací nevím - větroň jsem sundal-pasiv mi ofukuje 12cm kejsovej větroň -teploty sice narostly z 30 na 38C, ale to je OK. Důležité je sledovat maximální teploty a dlouhodobé vysoké teploty. Jestli však budu mít 25 nebo 30 nebo 35 stupňů je pro CPU úplně jedno, pokud nedochází k vysokým teplotním výkyvům.
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

takže freezer4 přišel... je to mazec... naprosto tichoučkej... chladí dobře... teplota klesla z 34 na 28... nejlepší koupě... :-D :-D :roll:
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

t0m4s3 píše:nejde ani o tu MB ale o procak, na druhej strane zase pravda ze komu vydrzi proc dlhsie ako 2-3 roky? :oops: a myslim ze za ten cas ho tie mini-vibracie nemozu poslat do lovist :wink:
...no tak to já bych se o proc nebál - je to prakticky monolit, tzn. těžko mu nějaké vibrace ublíží...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

thool píše:
HAL9000 píše:Ještě jednou se zapojím s troškou do mlýna - kromě Pentagramu jsem objevil na A64 ještě tuto skorokilovou obludu ( ochladí prý tiše rovněž i Pentium na socketu 775 :o )
[img]....[/img]
osobne by me zajimalo, k cemu jsou heatpipes u techto druhu chladicu.... vzdyt po tech zebresch chladice se tam teplo dostane snad driv, nez prez hp... nechapu, umi mi to nekdo vysvetlit? :o :stupid:
Tie heatpipes sa pouzivaju preto, lebo pri takychto tenkych rebrach nastava ten jav, ze dole je to rebro horuce a pri vetraku zasa uplne chladne... Heatpipes odvedu nejaku cast tepla zo zakladne aj do hornej casti rebier a tym sa zefektivni chladenie. Velmi dobry priklad je TENTO CHLADIC.
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

kadas152 píše:určitě ho vem a neprohloupíš
řekl bych že Pentagram má lepší zpracování než Primecooler
sám mám tu malou verzi s 80mm větrákem a sem spokojenej jen prostě s jídlem roste chuť takže plánuju něco většího ale určitě zase něco jako je Zalman
souhlas heatpipes nevěřim pořádnej kus mědi je kus mědi :-D
Jakej je ten tvuj Pentagram? Mam taky NF7-S a chci vylepsit chlazeni, jaky mas teploty? vesel by se vetsi ?
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“