Je lepší myš zapojená v USB 2.0 nebo v PS/2 ?
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

- Wixe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
njn, každý je pro port, který používáJanHavlicek píše:obecně jsem za PS/2 - vyšší kompabilita, na některých starších deskách myši v USB nefungují v BIOSu, i když u nových desek je to v pohodě. Vyšší rychlost možná trochu v hrách, ale to stejně pozná jenom pár lidí
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
- Butch
- Středně pokročilý

Test refreshe http://tscherwitschke.de/download.htmlDivX píše:A to zvedne Hz jenom u toho USB, kaj je připojena myška nebo u všech?nanuk píše:soft co zvysuje odozvu mysiek pripojenych na USB, prakticky len prepise hodnotu odozvy v ovladacoch
http://www.tcmagazine.info/comments.php ... 33&catid=3
jinak dobra utilitka
btw když sem to hodil na 250, tak je to pomalejši jak na defaultu (125Hz)
program na změnění: http://www.camper.se/et/usbmrs11.exe
Funguje to OK.
Zkoušeno na Genius Superior.
Po nastavení na 250Hz a následném restartu PC, v testu mouserate vykazovala myška frekvenci kolem 240Hz.
Takže funguje spolehlivě
MX1000 vykazovala kolem 122Hz, z důvodu limitu bezdrátu.
Tam se změny logicky neprojevily.
PS2 se svým taktnutím(200Hz) oproti native 125Hz USB refreshi, už může jít do kopru
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale jo.. ta utilitka na měřeni (Mouse Rate Checker) je dobra věcButch píše:Test refreshe http://tscherwitschke.de/download.html
program na změnění: http://www.camper.se/et/usbmrs11.exe
Funguje to OK.
Zkoušeno na Genius Superior.
Po nastavení na 250Hz a násled.......................
Když mam obě myšky připojene (PS/2 a USB) tak ta do USB dava okolo 130Hz zatím co ta do PS/2 tak kolem 115...
Skusim zvednout a porovnam.
//Butch - Tak to mám nastaveno na 250.
při měření v rychlém pohybu se refresh pohybuje mezi 200-350Hz
\\Edit -> tak sem testoval
[view info]
došel sem k závěru, že čim víc Hz, tím víc se prakticky myš spomali.
jelikož při 1000Hz (na USB) to sejme skoro každej pohyb, tak to myšitko
Ale na druhou stranu to prakticky zvětší přesnost
Mi to teď běží na 1000Hz (vice v tom infu) a když to v setupu myšitka
Jenom nejde srovnávat low-end geniusku a IntelliMouse
jenom furt nevim jestli to zvedne frekvenci jenom toho prtu kde je myška nebo u všech...
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- Butch
- Středně pokročilý

U všech portů. Proto jsem to moc nehrotil a nastavil jen na 250Hz.DivX píše:...
jenom furt nevim jestli to zvedne frekvenci jenom toho prtu kde je myška nebo u všech...
Nevím sice, jakej to může mít vliv na ostatní zařízení po USB, ale proč to pokoušet ?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hm... zatim to jede v klidu... ale rači to snižim, alespoň na 500.Butch píše:U všech portů. Proto jsem to moc nehrotil a nastavil jen na 250Hz.
Nevím sice, jakej to může mít vliv na ostatní zařízení po USB, ale proč to pokoušet ?
Je fakt, že sem ještě zatim nic jiného než myš v USB neskoušel - mám tam pár věcí a nerad bych o ně přišel
- Wixe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
chce to, aby někdo zkusil dát porty USB třeba rovnou na 1000 Hz a mít ještě v jednom z nich nějaké staré zařízení třeba co je na vyhození a zkusit co to s ním udělá 
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
- cabman
- Středně pokročilý

Toto vlákno mi připadá jako sranda.
Microsoft IM E2.0 má rozlišení 9000obr/s. Průměrný počet snímků na monitoru ve hrách je 60 (většinou míň), a rychlost usb asi 120Hz. To znamená že na jeden snímek obrazu připadají min dvě hodnoty z usb. Na každou hodnotu z usb připadá min 4500 pozic myši na podložce -> za sekundu je to 9000 pozic na podložce na asi tak průměrně 15cm dráhy tj je na každý milimetr 60 snímků snímače myši (ale to sem už nepatří).
Tato přesnost je naprosto dostačující a je ninimálně dvakrát taková než průměrný hráč s 60 snímky obrazu dokáže postřehnout.
Další věc, které se směji, je zatížení procesoru. Při dnešních výkonech se bavíme možná o 0.00001% vs 0.00002% výkonu procesoru?
Proto si myslím že tato debata nemá význam a že kdo tvrdí že pozná rozdíl má divoké sny.
Microsoft IM E2.0 má rozlišení 9000obr/s. Průměrný počet snímků na monitoru ve hrách je 60 (většinou míň), a rychlost usb asi 120Hz. To znamená že na jeden snímek obrazu připadají min dvě hodnoty z usb. Na každou hodnotu z usb připadá min 4500 pozic myši na podložce -> za sekundu je to 9000 pozic na podložce na asi tak průměrně 15cm dráhy tj je na každý milimetr 60 snímků snímače myši (ale to sem už nepatří).
Tato přesnost je naprosto dostačující a je ninimálně dvakrát taková než průměrný hráč s 60 snímky obrazu dokáže postřehnout.
Další věc, které se směji, je zatížení procesoru. Při dnešních výkonech se bavíme možná o 0.00001% vs 0.00002% výkonu procesoru?
Proto si myslím že tato debata nemá význam a že kdo tvrdí že pozná rozdíl má divoké sny.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2cabman: tvoje udaje jsou sice pravdivé, ale nemůžu souhlasit.
já se snažím svůj kompl optimalizovat na výkon a stabilitu a tam každé zatížení hraje roli:(
mluvime sice o xxx desetiných místech, ale ja chci ze svého pc vytáhnout uplné maximum.
ja mam na svem crt 60Hz, když myš běhá na 1000Hz tak to absolutně nepostřehnu...
..ale v UTčku na takovej reflex shot se ti to bude docela hodit
já se snažím svůj kompl optimalizovat na výkon a stabilitu a tam každé zatížení hraje roli:(
mluvime sice o xxx desetiných místech, ale ja chci ze svého pc vytáhnout uplné maximum.
ja mam na svem crt 60Hz, když myš běhá na 1000Hz tak to absolutně nepostřehnu...
..ale v UTčku na takovej reflex shot se ti to bude docela hodit
- Wixe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
cabman píše:Toto vlákno mi připadá jako sranda.
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mam Logitech MX510 a nejprve sem ji mel zapojenou pres redukci na PS2. Ale nejak mi na tom blbly ovladace, mys se nedetekovala jako mx510 ale jako nejaka microsoft compatibile. Tak sem to hodil do USB a jede vpoho.
Jo a jeste kdys ji mam zapojenou v USB, tak mi mys pri vypnutem kompu nesviti. A kdys sem ji mel na PS2, tak svitila i pri vypnutem kompu, coz mi vadilo. To se da ale asi nekde nastavit...
Jo a jeste kdys ji mam zapojenou v USB, tak mi mys pri vypnutem kompu nesviti. A kdys sem ji mel na PS2, tak svitila i pri vypnutem kompu, coz mi vadilo. To se da ale asi nekde nastavit...
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hm... nam to ve škole taky dělá, že když sou vyplé pc (ATX) tak to svítí - fakt nevim čim to je.Jasper píše:Mam Logitech MX510 a nejprve sem ji mel zapojenou pres redukci na PS2. Ale nejak mi na tom blbly ovladace, mys se nedetekovala jako mx510 ale jako nejaka microsoft compatibile. Tak sem to hodil do USB a jede vpoho.
myš v usb se rozsviti (blika:) při startu pc, ale definitivně až ke konci loadingu XPeček (nevim jak u jinych OS). tz. že v dosu si s myškou zapojenou v USB moc nepohraješ:(
Naposledy upravil(a) DivX dne pon 6. čer 2005, 21:43, celkem upraveno 2 x.
- Wixe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A pak se ti už nevypne..? Mi se taky hned zhruba ty 3s (sem to neměřil) zapne, ale v průběhu bootování se ještě několíkrát vypne a zapne.Jasper píše:Ja mam myš v USB a zinicializuje se mi hned v BIOSU. Cca 3 sekundy po spusteni kompu.
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Wixe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Wixe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na 99% v BIOSu nemám žádnou položku vstahující se k myši natož k USB myši. mám tam jenom položku "USB legacy support", která povoluje (jako vůbec) USB klávesnici...Jasper píše:To se da nastavit v BIOSU polozkou USB Mouse Support. Pokud to povolis, tak muzes pracovat s mysi uz pred startem Windows.Wixe píše:mě se rozsvítí až u loadingu XPček
btw na co ti je vůbec myš v DOSu/BIOSu
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: