Je lepší myš zapojená v USB 2.0 nebo v PS/2 ?

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.

USB 2.0
63
57%
PS/2
48
43%

Celkem hlasů: 111
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

mam krysu Microsoft IntelliMouse Optical do USB a byla k ní aj redukce na PS/2...Je to jedno do kterého portu to zapojim nebo ma nejaky vyhodu? Diky
Naposledy upravil(a) Wixe dne ned 5. čer 2005, 20:40, celkem upraveno 5 x.
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

USB je rychlejší, tak to zapoj tam.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

TomV píše:USB je rychlejší, tak to zapoj tam.
jo tam to mam odjakživa :)
diky
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
JanoS
Začátečník
Začátečník

PS/2

Příspěvek od JanoS »

No nemyslím si že USB je rýchlejsšie. USB má 124 prenosov/s, PS/2 má štandardne 100 ale dá sa prestaviť na 200. Mimo to má PS/2 nižšie zaťaženie CPU.
Ja som si napr. všimol kým som mal myš na USB že pri pohybe trhá keď je hodne zaťažený systém.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

USB ja asi lepší
Plug and play, rychlejší přenos dat, dnešní desky mají USBček dostatek
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

tak co teda ? TomV, karf vs. JanoS :-D
ja bych zustal u toho USB, ale JanoS ma opacny nazor :?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wixe píše:tak co teda ? TomV, karf vs. JanoS :-D
ja bych zustal u toho USB, ale JanoS ma opacny nazor :?
Když máš myš s USB rozhraním, tak jí zapoj do USB a neřeš to... :wink: Ta redukce je tam přibalená pro počítače, které USB nemají, nebo z nějakého důvodu ho nelze použít...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Jednoznacne USB .... prenos dat je rychlejsi .... mys sa da odpajat a pripajat za chodu ....., jedina nevihoda je mierne vyssie zatazanie systemu pri praci s USB ......( ale na modernich PC je to naozaj zanezbatelne....... ) .... jednoznacne USB .....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jám mám PS/2 myšku nastavenou na 200 a za USB bych ji nevyměnil. Pravda, USB portů nemám na rozdávání a počítač taky není nejrychlejší, ale neplánuju to ani do budoucna.
Že by byla USB myš rychlejší jsem nezaznamenal a tu možnost mám a taky zatěžuje trošku i CPU, je ale fakt, že na 3GHz Pentiu člověk nic nepozná, jenže já mám 1,3 Tuleně a počítám každý takt a kolikrát za rok potřebuju vytáhnout myš ze zapnutýho PC. U svýho vůbec, takže maximálně u těch co stavím.
Bathory
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

tak jo věřím vám :wink: USB is the winner :D
díky
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: PS/2

Příspěvek od Mastero »

JanoS píše:Ja som si napr. všimol kým som mal myš na USB že pri pohybe trhá keď je hodne zaťažený systém.
Já som si toho všimol tiež. Pak jsem nahodil PS/2 a jede to lépe (btw. mám takový lepší pocit s ps/2, ale nevím čím to :) )...
Nejlepší asi bude když to vyzkoušíš a sám si vybereš... :wink:
\( ^_^)Λ(^_^ )/
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

safra, nejak se tu množí anti-USB nazory :evil:
asi to vyzkousim...
JanoS
Začátečník
Začátečník

PS/2

Příspěvek od JanoS »

Redukcia USB PS/2 je pribalená napr. preto aby mohla byť myš použitá i pre Mac, myslím. Ja mám MX300 a Internet Navigator SE a oba mám na PS/2, klávesnica na USB ani nechcela poriadne fungovať, občas sa stávalo že zhasla a bol nutný reštart.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Mám myšáka taky USB, PS/2 s redukcí a musím dodat že ta redukce dost blbla, nereagovala vůbec myš nebo zničeho nic se kousla. Teď to mám jen v USB a je po problémech.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

USB krysa měla pod WXPSP1 problémy s herními zařízeními, SP2 to snad opravuje, nevím, jedu teď PS2. :)
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Ja jsem pro PS/2 podle pravidla kdyz to funguje tak proc si komplikovat zivot? Abych musel v DOSu resit problemy s nejakym legacy rezimem? Nebo abych nemohl mysovat kdyby se zblaznil ovladac USB?

PS/2 se da "pretaktovat" na 200Hz takze rychlost odpada. Co myslite tim P&P? Jako ze se PS/2 neda vymenit za chodu? Popravde jsem to jeste nezkousel tak nevim :oops: ale docela mne to prekvapuje :?
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja pouzivam logitechy B58 a B69 na USB pod W XP SP1 a W2003 Server a v pohode...
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

TomV píše:USB je rychlejší, tak to zapoj tam.
mozna rychlejsi na pripojeni, kvuli plug and play USB, ale urcite ne rychlejsi na frekvenci. takze si to zapoj podle sebe, jestli se ti hodi ty 3ms k dobru prez PS2 nebo vyuzijes radci plug and play u USB ;)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

miho píše:PS/2 se da "pretaktovat" na 200Hz takze rychlost odpada. Co myslite tim P&P? Jako ze se PS/2 neda vymenit za chodu? Popravde jsem to jeste nezkousel tak nevim :oops: ale docela mne to prekvapuje :?
Vyměnit za chodu se dá, aspoň mi to vždycky šlo když jsem něco testoval. Jenom když při zapnutí pc a následnym postu biosu neni nějaká myš do ps2 zapojená tak se port vubec nezinicializuje a pak už ti pozdější připojení nepomuže a musíš resetovat.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

no mam to porad v USB a žadnych problemu co tu nekteri popisuji jsem si nevšiml ani s tim mirnym zatizeni CPU (barton 2500+), takže to v tom USB asi necham...
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“