"+" vs. "- " media...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Maxtor
- Začátečník

-
"+" vs. "- " media...
Lidi jaky tak pouzivate media... nejde o znacku... pro me existuje jen Verbatim, ale jde mi o DVD+ a DVD-.... po dlouhy dobe jsem konecne pustil penize a mam NECa 3540A.. jsem happy.. jen vzhledem k mym nulovym zkusenostem s DVD si nejsem moc jistej na co palit.. slysel jsem, ze od + medii se snad pomalu upousti.. je mezi nima nejakej praktickej rozdil, nebo je to jen v neschopnosti vyrobcu dohodnout se na tom, co se standardizuje a tim padem je jedno na co palim, protoze to tady bude na veky oboji..
- cabman
- Středně pokročilý

DVD+R jsou modernější, mají delší životnost a podporují multisession
DVD-R údajně jsou čitelnější ve stolních přehrávačích, ale mám otestované že to není pravda (kromě několika shit přehrávačů, ale to je jiná pohádka)
DVD+R/DVD-R stejná kompatibilita, stejná cena a stejné krabičky
Já pálim na DVD+R.
DVD-R údajně jsou čitelnější ve stolních přehrávačích, ale mám otestované že to není pravda (kromě několika shit přehrávačů, ale to je jiná pohádka)
DVD+R/DVD-R stejná kompatibilita, stejná cena a stejné krabičky
Já pálim na DVD+R.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- van Bellen
- Začátečník

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

No tak jako kolega vypalovač smahl asi 700 filmových DVD+R (na HP média) a údajně nikdo nepřišelkarf píše:dvd- protože je čitelné i na starých dvd mechanikách (mam toshibu sd-m1612)
To s tim multisession je pro mě novinka
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- van Bellen
- Začátečník

- Maxtor
- Začátečník

-
- PcBuh
- Začátečník

-
Já dělám jen na DVD-R a to jich mam za sebou už cca. 1000ks a druhou vypalovačku
, a nedávno jsem zkoušel DVD-R které má č.1 a jede vpoho , jsou to Memorex 4x /CMC/ a tech tu mam asi tak 50% DVD co tu mam , a ještě se nestalo že bych do nějakého přehrávače dal DVD a nejelo , zkoušeno na Mascom 450 / muj DVD přehrávač , bere vše
/ , Mascom 454 / ten má sám o sobě problémy s DVD-R / Panasonic za 15 000,- / tam to bylo teš vpoho / a další , a nikdo mi nikdy neřek že to nešlo. 
- Pupik
- Začátečník

Ja taky malokdy pustim do vypalky jiny DVD nez Verbatim (teda moc nemam rad od Verbatimu printable). Vsechny DVD Verbatim mam citelny i po dlouhy dobe. Jinak je asi jedno jestli + nebo -. Ja pouzivam na filmy -R a na data +R. To neznamena, ze na +R se neda palit film, ale je potreba vypalit Booktype, jinak si to na DVD prehravaci nepustis. -R uz ma Booktype predlisovanej. 
- Muad'Dib
- Červená karta

-
- Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
+
Jednoznačně +-ková média. Jsou mnohem lepší, odolnější, spolehlivější a zdá se mi, že v současné době i "více kompatibilné" s obyčejnými stolními přehrávači.
Srozumitelně napsaný článek o tom se nachází zde:
http://www.cdfreaks.com/article/113
Srozumitelně napsaný článek o tom se nachází zde:
http://www.cdfreaks.com/article/113
- xsuchy09
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas ... filmy na -, data na +Pupik píše:Ja taky malokdy pustim do vypalky jiny DVD nez Verbatim (teda moc nemam rad od Verbatimu printable). Vsechny DVD Verbatim mam citelny i po dlouhy dobe. Jinak je asi jedno jestli + nebo -. Ja pouzivam na filmy -R a na data +R. To neznamena, ze na +R se neda palit film, ale je potreba vypalit Booktype, jinak si to na DVD prehravaci nepustis. -R uz ma Booktype predlisovanej.
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Tommis
- Začátečník

- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Yngwie-Malmsteen
- Nováček

Tak mi někdo řekněte, jestli je lepší mít film na DVD-R nebo na DVD+R ale s BookTypem DVD-Rom.Tommis píše:Taky pálím jen na Verbatim zpočátku více na - format, teď jen na +DVD,filmy,video i data.
Stejně si myslím , že rozdíl + vs. - je minimální,DVD+ je modernější, ale i tak je za chvíli vystřídá další generace vypalovaček a medií. Spíš než na typu formátu záleží na značce média.
- xsuchy09
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Filmy pro stolní přehrávače pálím na minuska ... ono je pálim pro Philips a Pioneer a ty mají oba raději minuska ... i když je fakt, že jsem ještě ani v jednom pluska ani nezkoušel 
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

xsuchy09 píše: ... ono je pálim pro Philips a Pioneer a ty mají oba raději minuska ... i když je fakt, že jsem ještě ani v jednom pluska ani nezkoušel ...
Nevím jak jsi na to přišel, ale už jsem někde psal že +R jsou podporovaný i když nejsou psaný v dokumentaci