"+" vs. "- " media...

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Maxtor
Začátečník
Začátečník

"+" vs. "- " media...

Příspěvek od Maxtor »

Lidi jaky tak pouzivate media... nejde o znacku... pro me existuje jen Verbatim, ale jde mi o DVD+ a DVD-.... po dlouhy dobe jsem konecne pustil penize a mam NECa 3540A.. jsem happy.. jen vzhledem k mym nulovym zkusenostem s DVD si nejsem moc jistej na co palit.. slysel jsem, ze od + medii se snad pomalu upousti.. je mezi nima nejakej praktickej rozdil, nebo je to jen v neschopnosti vyrobcu dohodnout se na tom, co se standardizuje a tim padem je jedno na co palim, protoze to tady bude na veky oboji..
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

DVD+R jsou modernější, mají delší životnost a podporují multisession
DVD-R údajně jsou čitelnější ve stolních přehrávačích, ale mám otestované že to není pravda (kromě několika shit přehrávačů, ale to je jiná pohádka)
DVD+R/DVD-R stejná kompatibilita, stejná cena a stejné krabičky

Já pálim na DVD+R.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

myslim ze kvalita + a - je v dnesni dobe na stejne urovni az na ten multisession, ale taky spis uprednostnuji DVD+R :wink:

//myslim ale ze se to uz zde nekdy řesilo :roll:
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

ved na dvd-r napalujem multisession v pohode.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Dnes už jde na oba formáty pálit multisession.
Bathory
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

dvd- protože je čitelné i na starých dvd mechanikách (mam toshibu sd-m1612)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

karf píše:dvd- protože je čitelné i na starých dvd mechanikách (mam toshibu sd-m1612)
No tak jako kolega vypalovač smahl asi 700 filmových DVD+R (na HP média) a údajně nikdo nepřišel :wink:

To s tim multisession je pro mě novinka :oops: , ale na druhou stranu jsme multisession v životě nepálil - radši vezmu nové DVD.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

dvd burner mam zhruba 2 tyzdne a vzdy ked vojdem do obchodu kupit media.predavac klasicka otazka:tak co to bude? 2d devedcka a predavac
+ lebo - a nikdy neviem preco kupujem +ska a o znacke ani nehovorim.vacsinou imation.naposledy som kupil HP.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jak rikam.. znacka je pro me jasna.. nic jinyho nez verbatimy v baraku nesnesu, ale s tema + a - mi to nejak neni jasny, no.. ja teda zatim palim na +.. ale jen me to tak zajimalo.. :)
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Já dělám jen na DVD-R a to jich mam za sebou už cca. 1000ks a druhou vypalovačku :) , a nedávno jsem zkoušel DVD-R které má č.1 a jede vpoho , jsou to Memorex 4x /CMC/ a tech tu mam asi tak 50% DVD co tu mam , a ještě se nestalo že bych do nějakého přehrávače dal DVD a nejelo , zkoušeno na Mascom 450 / muj DVD přehrávač , bere vše :) / , Mascom 454 / ten má sám o sobě problémy s DVD-R / Panasonic za 15 000,- / tam to bylo teš vpoho / a další , a nikdo mi nikdy neřek že to nešlo. 8)
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Ja taky malokdy pustim do vypalky jiny DVD nez Verbatim (teda moc nemam rad od Verbatimu printable). Vsechny DVD Verbatim mam citelny i po dlouhy dobe. Jinak je asi jedno jestli + nebo -. Ja pouzivam na filmy -R a na data +R. To neznamena, ze na +R se neda palit film, ale je potreba vypalit Booktype, jinak si to na DVD prehravaci nepustis. -R uz ma Booktype predlisovanej. :roll:
:-)
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

+

Příspěvek od Muad'Dib »

Jednoznačně +-ková média. Jsou mnohem lepší, odolnější, spolehlivější a zdá se mi, že v současné době i "více kompatibilné" s obyčejnými stolními přehrávači.

Srozumitelně napsaný článek o tom se nachází zde:
http://www.cdfreaks.com/article/113
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Pupik píše:Ja taky malokdy pustim do vypalky jiny DVD nez Verbatim (teda moc nemam rad od Verbatimu printable). Vsechny DVD Verbatim mam citelny i po dlouhy dobe. Jinak je asi jedno jestli + nebo -. Ja pouzivam na filmy -R a na data +R. To neznamena, ze na +R se neda palit film, ale je potreba vypalit Booktype, jinak si to na DVD prehravaci nepustis. -R uz ma Booktype predlisovanej. :roll:
Souhlas ... filmy na -, data na + ;-)
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

+r i -r, víc věcí mám na +r (90% jsou filmy). na nic jinýho než na SONY08D1 a MCC-004-000 už nepálim. s tdk jsem skončil - moser baeru ani riteku moc nefandim :evil:
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Taky pálím jen na Verbatim zpočátku více na - format, teď jen na +DVD,filmy,video i data.
Stejně si myslím , že rozdíl + vs. - je minimální,DVD+ je modernější, ale i tak je za chvíli vystřídá další generace vypalovaček a medií. Spíš než na typu formátu záleží na značce média.
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

na výrobci, u dvd je značka víceméně nic neříkající, až na pár vyjímek
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Yngwie-Malmsteen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yngwie-Malmsteen »

Tommis píše:Taky pálím jen na Verbatim zpočátku více na - format, teď jen na +DVD,filmy,video i data.
Stejně si myslím , že rozdíl + vs. - je minimální,DVD+ je modernější, ale i tak je za chvíli vystřídá další generace vypalovaček a medií. Spíš než na typu formátu záleží na značce média.
Tak mi někdo řekněte, jestli je lepší mít film na DVD-R nebo na DVD+R ale s BookTypem DVD-Rom.
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Filmy pro stolní přehrávače pálím na minuska ... ono je pálim pro Philips a Pioneer a ty mají oba raději minuska ... i když je fakt, že jsem ještě ani v jednom pluska ani nezkoušel :oops:
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Yngwie-Malmsteen: jestli ti přehrávač čte oba v pohodě, tak je to jedno. jenom si zjisti jestli třeba tvoje vypalovačka nepálí líp na +r/-r u daného média. a poslední věc - pálit iso v dvddecrypteru
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

xsuchy09 píše: ... ono je pálim pro Philips a Pioneer a ty mají oba raději minuska ... i když je fakt, že jsem ještě ani v jednom pluska ani nezkoušel ...
:-D Dobrý vtip, netestovaj si to, ale -R mají radši. :up:
Nevím jak jsi na to přišel, ale už jsem někde psal že +R jsou podporovaný i když nejsou psaný v dokumentaci :wink:
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“