FDD- má ještě smysl?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Badis
Začátečník
Začátečník

FDD- má ještě smysl?

Příspěvek od Badis »

Zdravím všechny. Jsem majitel nového počítače. Starý jsem prodal. V tom chvatu jsem nějak pozapoměl na FDD. Starou jsem nechal v původním PC a do nového jsem úplně zapoměl koupit. Má vůbec smysl a opodstatnění ji kupovat?? :oops: Díky předem za postřehy. PS četl jsem že jako náhrada(bootování atd..) se dá použít i USB disk. Ten mám(128MB)
Naposledy upravil(a) Badis dne stř 8. čer 2005, 08:49, celkem upraveno 1 x.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Použil jsi za poslední rok disketu ? Jestli ne, tak se na FDD vykašli ... já jí občas ještě použiju třeba na flash atd. :)
Goldnoob team proud member!
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

1, Vzhledem k tomu že máš SATA disk, tak jsi tam ty ovladače při instalaci Win dostal (nebo někdo) i bez diskety... :)
2, Při ceně FDD ji můžeš v případě akutní potřeby koupit kdykoli pokud nebydlíš mimo civilizaci (což bych ti jen záviděl...)
3, Z USB disku jsem já osobně ještě neflashoval - FDD mechaniku v komplu mám...
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

flash jde udělat z windows, je to imho spolehlivější než flashovat z diskety (:blee: to je slovo), data se přenáší na USB flashdisku, SATA ovladače jde integrovat do instalace windows... disketa je mrtvá
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Já bych jí stejně koupil, sice skoro zvytečná ale BIOS, SATA dirvery atd. všechno mi to přijde snažší zte flopky.....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

disketa je sice možná mrtvá, ale dokud se to bude vyrábět, tak si ji do sestavy vždycky za těch ubohejch 200 korun dám.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

já jí použil naposledy když jsem se pokoušel obnovit data z disku :-( neměl jsem to chytrý cd co o něm psali na pct.
jinak disketa se vždycky hodí ale u nějakýho modu by mohla být třeba ze strany nebo pod pokličkou.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Všechno se dá integrovan nebo sehnat na cd ale někdy je to zdlouhavý. Na nějaký příležitostný akce se určitě hodí.
Já fdd v pc mám.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

FDD je sice mrtva ako taka, proste malo pouzivana ale zakon schvalnosti je ten ze ked ju budes nutne potrebovat tak ju zrovna nebudes mat, a jej cena co je fakt minimum z ceny pc je zanedbatelna ;)
Badis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Badis »

Děkuju za reakce a ohlasy. Samozřejmě že cena vůbec nehraje roli. 200Kč je pakatel. Ve srovnání ceny celé sestavy.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Ja mam v baraku jednu jedinou disketovku, a to 5,25" Compaq - tichej a rychlej. Jinak nic. Pouzivam flashdisky (1GB A-DATA) nebo externi HDD (20GB). A nebo sit :)

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Přez lan by to bylo možná ideální, ale existují i staré mašiny bez síťovky. A instalovat usb disk do w98, nebo vypalovat malý soubor na CD když není jisté že ho ta stará mechnika přečte a trvá to dlouho - to ho raději přenesu na disketě. V jednoduchosti je síla :wink:

//Podle mě kdo dělá s počítači profesionálně, ten disketovku má.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

ja ji v pC mam sice schovanou ale je tam :) kdyby náhodou :oops: :lol:
mad_zed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mad_zed »

Souhlas s Cabmanem :wink: .Jeste dodam za 180Kc to myslim stoji.
Procal:intel 540J 3,2@4,017(max.) Deska:Epox EP-5EPA+ Pamet:2x512MB Transcend-Dual Channel Mechanika:LG-GSA4163B Grafika:ATI x600xt 128MB VIVO 500@550 740@800-Gigabyte Monitor:Acer LCD 19" AL1916
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“