Změna barvy led v myši

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
NetDaemon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Změna barvy led v myši

Příspěvek od NetDaemon »

Na desce Syntax SV400 mi sviti opticka myš nonstop i při vyplém kompu, takže si o životnosti té myši nedělám iluze, ale přivedlo mě to na myšlenku, jestli když tam tu ledku vyměním za modrou (po smrti té červené), jestli to bude fachat. Ten snímač je možná citlivej jen na červenou barvu tak se ptám co si o tom myslíte. Jinak v montáži problém nevidím, to bych zvládl.

A když nevíte, tak jak aspoň docílit aby ta myš pořád nesvítila? Je tam chipset VIA KT400, ale dělalo mi to už i na stare desce s VIA KT133A (taky ECS).
AMD Sempron 2300+ @ 1805MHz (190*9,5), Titan TC D5TB, ECS Syntax SV400 - VIA KT400, 256MB DDR333 Seitec, GeForce3 Ti200 64MB DDR Overclocked, 40GB Maxtor, CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac 32x/4x/4x - alles in Miditower 350W ATX
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Vymenit to muzes, ale na 90% to fungovat nebude, protoze za 1. ma modra a cervena ledka jiny napeti, takze bud bude svitit malo nebo vubec (musel bys jeste zmenit odpor) a za 2. urcite bude nejakej duvod, proc skoro vsichni vyrobci cpou do mysi cerveny nebo infracerveny ledky a ne modry... Jinak jestli chces cekat, nez se ta ledky samym svicenim vysviti, tak si pockas peknejch par let :)

Jinak problem s mysi svitici i po vypnuti se uz resil tady
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Presne ako uz napisal Eagle. LED diody maju zivotnost aj 100 rokov. Napr. nove drahe auta maju svetla (brzdove) zostavene z niekolkych cervenych LEDiek. Kvoli rychlemu rozsvieteniu, uspore a zivotnosti 100 rokov(Sami to tak uvadzaju...).
NetDaemon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NetDaemon »

Tak dik, já jsem myslel, že vydží mnohem míň, no holt pokrok je pokrok...
Ale ta modrá by vypadala určitě efektně, až nebudu vědět co s prachama tak to zkusím a dám vědět. Jinak problém asi vyřešen.
AMD Sempron 2300+ @ 1805MHz (190*9,5), Titan TC D5TB, ECS Syntax SV400 - VIA KT400, 256MB DDR333 Seitec, GeForce3 Ti200 64MB DDR Overclocked, 40GB Maxtor, CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac 32x/4x/4x - alles in Miditower 350W ATX
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

NetDaemon píše:Tak dik, já jsem myslel, že vydží mnohem míň, no holt pokrok je pokrok...
Mno, ja si dovolim tvrdit, ze pokud splnujes napeti, ktery do LEDky de, tak ze proste samovolne neodejde. Hold vydrzi hodne, ale pokud tam das vyssi napeti, tak konci v desetinach vteriny.
NetDaemon píše:Ale ta modrá by vypadala určitě efektně, až nebudu vědět co s prachama tak to zkusím a dám vědět. Jinak problém asi vyřešen.
Nekde sem modrou videl a fungovala. Ja hazel do stare optiky oranzovou a svitila mnohem min a senzor ji nevidel.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 Eagle : Nesouhlasím. Já svojí Genius NetScroll Eye+ modoval na modrou. Na odpor jsem se vybod, nechal jsem tam původní, prostě jsem vyměnil tu červenou LEDku za modrou (tuším 2cd), svítí to jako kráva a senzor s tím nemá nejmenší problém.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Souhasim s Tomem, výměna led v kryse senzoru vůbec nevadí, červený ledky se montujou protože jsou levný (oproti modrejm)
(imho pak ale nechápu proč se tam nedávaj zelený který sou nejlevnější...)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Zelene su najlacnejsie? Ja som myslel ze cervene... Inak vymena led za modru moze sposobit ze senzor nepojde ako ma, resp. ze nezachyti pohyb...alebo to pojde ako ma...tak ako to ide vela ludom co vymenili ledku...
Jade
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jade »

Modre pohanenou optickou krysku nabizi treba Sharkoon:

http://www.sharkoon.cz/obchod/detail.ph ... IDS=000000;;
Life is game
Just play it
NetDaemon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NetDaemon »

Já tušil že tam tu červenou dávají jen protože chrtijou prachy jak psal Gr8 Vivec! Geniusku Net Scrool+ Eye s modrou září asi moc lidí nemá tak se těším až budu mít unikát...

//edit : teda unikát ne když to už má TomV
Naposledy upravil(a) NetDaemon dne sob 11. čer 2005, 18:31, celkem upraveno 1 x.
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

No dobre, TomV, presvedcils me. :) Ale imho to nemusi platit u kazdy mysi.

//TomV : S tím souhlasím. Taky si myslím, že když chodí Genius, že to neznamená, že budou chodit i ostatní... chce to vyzkoušet... :-)
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
matluba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matluba »

jeden kás to skusil a je nasranej jak prdel že ve světle to teměř nereaguje jen v šeru takže to nedoporučuju !!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

matluba píše:jeden kás to skusil a je nasranej jak prdel že ve světle to teměř nereaguje jen v šeru takže to nedoporučuju !!
Za 1) zkus začít mluvit jako člověk a za 2) by bylo poměrně užitečný, kdybys nám laskavě sdělil, na jaký myši (a s jakou diodou) mu to nešlo.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
NetDaemon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NetDaemon »

Tak jsem se do toho pustil a dal tam první modrou diovu co byla po ruce a jede to bez jakýchkoli problémů, ale asi ji ještě vyměním, ta červená svítila víc, ale stejně to jde jako dřív, jenom je to hezčí.
Tak snad se uz nemusíme hádat jestli modrá jede nebo nejede.

MODRÁ RULEZZ!
pico
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pico »

modra alebo cervena, je to ulpne jedno.
svieti to v zavislosti od modrej diody.
najviac sa mi osvetcili diody s GME tie naljlacnejsie za 7,-
svietia v mysi lepsie ako tie drahsie :D
no a skusal som to na mysiach
Genius NetScroll+ (na sedej, ruby aj na blue)
Logitech MX510
MS Intellimouse Explorer TW4.0a
vsetky slapu :D pekne na modro jak maju
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Tyjo, tak já jsem si mysle, že červený se tam dávaj, protože červená má uplně jinou vlnovou délku než ostatní, je rychlejší. Takže imho v tom rozdíl bude, ale vy "normální" uživatelé ten rozdíl nepoznáte... (já teda taky ne :) )

//TomV : časový rozdíl mezi červenou (700 - 650 nm) a modrou (cca 450 nm) je z hlediska rychlosti toho senzoru (a vzdálenosti od světelného zdroje) naprosto zanedbatelný. :)
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Mno...Červená se tam dává proto, že na ní senzor nejlíp reaguje :roll:

//TomV : Pokud je na ní senzor přizpůsoben (což je většina), tak samozřejmě. :)
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Sleepy.664 píše:Mno...Červená se tam dává proto, že na ní senzor nejlíp reaguje :roll:
Mno, to je mozny... Kazdopadne ja v Razeru menit nebudu... :twisted:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
matluba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matluba »

TomV píše:
matluba píše:jeden kás to skusil a je nasranej jak prdel že ve světle to teměř nereaguje jen v šeru takže to nedoporučuju !!
Za 1) zkus začít mluvit jako člověk a za 2) by bylo poměrně užitečný, kdybys nám laskavě sdělil, na jaký myši (a s jakou diodou) mu to nešlo.
Je to od logitechu (stim výměnym krytem nevim číslo) a trvá tak 2sekundy než si uvedomí že se hne...

p.s. sorry tomV já mel včera oslavu sem rát že jsem natu klávesu viděl :D
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

mno ja sem menil u Genius netscroll+ za modrou, bez problemu
potom u genius netscroll+ superior, tam sem ji vymenil za infracervenou, coz by resilo tvuj problem - v noci nesviti (teda samo ze ani ve dne :) ) a slape bez problemu..

kamosum sem rikal ze se rozbila ledka a ze to funkuje i bez ni, ze je tam asi na nic :)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“