Nefunkcni disk po formatu ??

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nefunkcni disk po formatu ??

Příspěvek od Jan Machalík »

Zdarek, bracha formatoval 20GB Seagate ST317221A, nabootoval do dosu a formatoval ho do FAT32.Po formatu restaroval PC a disk uz odmitl nabootovat, resp. cele PC nenabootovalo, jak druhy disk tak i mechaniky.Tak
jsem zkusil disk v mem PC a odmitl bootovat tez, tudiz ho nelze ani znovu naformatovat.Zkousel jsem samozrejme prehazet jumpery ale to nepomohlo,nechat disk zapojenej samotnej a tez nepomohlo.Nevite co s tim, nebo disk odesel do vecnych lovist ?Pred formatem jel v poho. :sad:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkcni disk po formatu ??

Příspěvek od Dzin »

Jan Machalík píše:Zdarek, bracha formatoval 20GB Seagate ST317221A, nabootoval do dosu a formatoval ho do FAT32.Po formatu restaroval PC a disk uz odmitl nabootovat, resp. cele PC nenabootovalo, jak druhy disk tak i mechaniky.Tak
jsem zkusil disk v mem PC a odmitl bootovat tez, tudiz ho nelze ani znovu naformatovat.Zkousel jsem samozrejme prehazet jumpery ale to nepomohlo,nechat disk zapojenej samotnej a tez nepomohlo.Nevite co s tim, nebo disk odesel do vecnych lovist ?Pred formatem jel v poho. :sad:
Zkus utilitu od výrobce.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nefunkcni disk po formatu ??

Dzin píše:
Jan Machalík píše:Zdarek, bracha formatoval 20GB Seagate ST317221A, nabootoval do dosu a formatoval ho do FAT32.Po formatu restaroval PC a disk uz odmitl nabootovat, resp. cele PC nenabootovalo, jak druhy disk tak i mechaniky.Tak
Zkus utilitu od výrobce.
Nj ale me nechce nabootovat pc s tim diskem, takze ta utilita asi bude k nicemu ne ?
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Zapni PC, nech nabehnout Windows (nejlepe XP), prejdi do rezimu spanku, dej tam ten disk, zapni PC a musi to nabehnout, pak ho uz muzes znovu naformatovat, projet scandiskem atp. GL
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nebo ho zapoj u nekoho jiného a pak tu utilitu vyrobce.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

masakr_cz píše:Zapni PC, nech nabehnout Windows (nejlepe XP), prejdi do rezimu spanku, dej tam ten disk, zapni PC a musi to nabehnout, pak ho uz muzes znovu naformatovat, projet scandiskem atp. GL
Tak jsem to zkusil, jak si mi radil,a pekny prd, pc zase nenabehlo, sotva sem odpojil disk a jel ok.Pak jsem ho taky zkusil pripojit za chodu a vyhledat zmeny a taky nic, takze to vypada ze ten disk je v haji :sad:
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seltsian-Void »

Bez nekam do prodejny, nejlepe nekam, kde maj dysky od tohoto vyrobce (snad vsude) a zazadej si o disketu k tomu disku.Je to utilitka od vyrobce, proste neco jako instalacka k disku.Pripoj ho a nabootuj z ty diskety, spusti se Ti programek, kterej uz Te provede.Melo by to fungovat, ja mel to samy.Je mozny, ze to pujde stahnout i z netu, pokud se dostanes na jyny PC
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Seltsian-Void píše:Bez nekam do prodejny, nejlepe nekam, kde maj dysky od tohoto vyrobce (snad vsude) a zazadej si o disketu k tomu disku.Je to utilitka od vyrobce, proste neco jako instalacka k disku.Pripoj ho a nabootuj z ty diskety, spusti se Ti programek, kterej uz Te provede.Melo by to fungovat, ja mel to samy.Je mozny, ze to pujde stahnout i z netu, pokud se dostanes na jyny PC
Tohle nic neresi, kolikrat sem uz psal ze to nejde nabootovat vubec.Ten disk vyradi mimo provoz vsechny jednotky co jsou v pc, takze logicky nejde bootovat ani z diskterovky.Chapes to ?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“