DFI LANPARTY NF4 SLI/Ultra
Moderátor: Eddward
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- JakubL
- Začátečník

- cormack
- Začátečník

Jasně, já jej nepopírám, jsem s ním spokojenej (ostatně jsem jej vybíral).Flegy píše:to cormack: ten EC je good...drzi na 12V vetvi porad neco nad 12V..ale je v pr*** pokud se jedna o 3.3V vetev...nepopirej to..ja ho mam taky... je to supa zdroj na pelty
Ta větev 12V mi udává 12.16V a .3V pak 3.11-15V.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tohle je už kritický
Mám zase velký problém: Včera jsem si koupil ten zdroj (KME-500) a čekal jsem, že moje problémy zmizí. Instalace Win proběhla v pořádku (už jsem se radoval), dostal jsem se kupodivu i do win. Ale problémy začaly, když jsem spustil 3D program. Zkusil jsem 3Dmark05, nejdříve mi to hlásilo problém s nějakou knihovnou, po restaru tyto problémy ustaly. Potom jsem se do něj i dostal. Nejdříve se mi to zaseklo při loadu první scény (restart natvrdo), potom po 20s a nejdál jsem se dostal na 33s a pokařdý tvrdý restart. V Aquamarku jsem se nedostal za load. Tak jsem nechal běžet win jen tak a šel jsem rovnou na net, abych se podíval po nějakém helpu. Za 5min bylo PC tuhý. Zase restart. Šel jsem do BIOS a prošel jsem různé volby, dostal jsem k teplotě a k napájení. Tam mě udivila jedna věc. Napětí bylo docela nízko, byly tam tyto hodnoty:
Větev Hodnoty
+3,3 3,22
+5 4,81
+12 11,44
+5VSB 4,85
To se mi zdá málo, na to že jsem si koupil 500W zdroj. Dále jsem zjistil, že z BIOS lze spustit test pamětí a po 70% mi začali naskakovat chyby, celkem jich bylo asi 1400 L. Zkusil jsem jednu vyndat a po 4min se to celý kouslo. Zkusil jsem i druhou a to samý. Mám dvě příčiny, proč to nejde – pořád slabý zdroj nebo paměti. Paměti mám zasazené v oranžových slotech, při nabíhání mi hlásí DUAL při CL2,5 (to je v pořádku). Paměti mi běžely OK 2 roky v různých sestavách, měly by být OK. Co myslíte, mám si sehnat lepší a kvalitní zdroj? Nebo je chyba někde jinde?
Větev Hodnoty
+3,3 3,22
+5 4,81
+12 11,44
+5VSB 4,85
To se mi zdá málo, na to že jsem si koupil 500W zdroj. Dále jsem zjistil, že z BIOS lze spustit test pamětí a po 70% mi začali naskakovat chyby, celkem jich bylo asi 1400 L. Zkusil jsem jednu vyndat a po 4min se to celý kouslo. Zkusil jsem i druhou a to samý. Mám dvě příčiny, proč to nejde – pořád slabý zdroj nebo paměti. Paměti mám zasazené v oranžových slotech, při nabíhání mi hlásí DUAL při CL2,5 (to je v pořádku). Paměti mi běžely OK 2 roky v různých sestavách, měly by být OK. Co myslíte, mám si sehnat lepší a kvalitní zdroj? Nebo je chyba někde jinde?
- cormack
- Začátečník

To vypadá na paměti.
Nastavil sis BIOS podle doporučení: viz. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32936 ?
Já měl s pamětmi taky problémy a tak jsem v Biosu nastavil dle výše uvedeného a od toho okamžiku OK.
Nastavil sis BIOS podle doporučení: viz. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32936 ?
Já měl s pamětmi taky problémy a tak jsem v Biosu nastavil dle výše uvedeného a od toho okamžiku OK.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cormack
- Začátečník

- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cormack
- Začátečník

ANO - Přesně tak.Martin Veselý píše:Asi necormack píše: No a je v tom takovej rozdíl?.
Takže jestli jsem to dobře pochopil, paměti mám nastavit podle hodnot v návodu a nastavení na AUTO je na prd.
Nepopírám, že to budeš muset ještě vyladit, ale jako startovní pozici k úspěchu bych to rozhodně bral vážně.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cormack
- Začátečník

Tak to nevím, Mrkni se něgde na fóru. Já mám A-DATA566 a peru do nich 2,8V.Martin Veselý píše:Díval jsem se do DataSheetu mým pamětí a snesou napětí 2,6V a v návodu je dát je na 2,9V, to je nejspíš odpálím.
Mrkni sem: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... nap%ECt%ED
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to martin: mrkni na http://www.dfi-street.com je tam super navod na nastavovani pameti a vsechno popsany...v sekci A64 
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Firefly
- Začátečník

Genie Bios --- DRAM Configuration / Enter ------- v otevřené stránce 15.řádka DRAM Bank Interleave. Může to zkoušet. Já mám dvě desky DFI LP UT n Ultra D, na jedné OCZ Platinum Rev.2 s TCCD chipy, na druhé Corsair VS , před tím jsem ještě měl Geil Ultra s Winbondama. Vždy jsem měl Bank Interleave Enabled.Martin Veselý píše:V návodu je položka Bank Interleave, ale nikde jsem ji v návodu nenašel. Kde se dá najít v BIOS?
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cormack
- Začátečník

Tak vidíš. To zvýšení napětí doporučuje samotný výrobce pro zvýšení kompatibility a stability pamětí. Je vidět, že to má svůj praktický význam.Martin Veselý píše:Chtěl bych všem poděkovat za pomoc, konečně to běží i když ne bez problémů. Nastavil jsem to podle návodu a do pamětí jsem pustil 2,8V (o 0,2V více, než doporučuje výrobce). Memtest mi projel 2cykly OK, dneska ho pustím na dýl.
Jakou máš propustnost pamětí (Sandra, Everest, PCMark, atd.)?
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tvuj problem je stale v pametech, to ze jim das 2.8V neznamena ze jsi problem vyresil, treba moje Corsairy nejdou nad 255 ani s napeti 2.8V, 2.9V,3.0V a s zadnym casovanim, proste jsou to pameti ktery vic nedaj NIKDY a za zadnych podminek!
PS.Tva chyba je v detailnim nastaveni pameti, treba napriklad jiz zminene Corsairy na nastaveni AUTO nejedou vubec nad 220,proste konec, ale s rucnim nastavenim vsech parametru jsem je dostal stabilne na 255 pri 2.7V, takze zkousej si hrat s nastavenim a memtest nech dele nez 2x, me se nekdy chyby objevili az v 6. nebo treba az v 8passu.
PS.Tva chyba je v detailnim nastaveni pameti, treba napriklad jiz zminene Corsairy na nastaveni AUTO nejedou vubec nad 220,proste konec, ale s rucnim nastavenim vsech parametru jsem je dostal stabilne na 255 pri 2.7V, takze zkousej si hrat s nastavenim a memtest nech dele nez 2x, me se nekdy chyby objevili az v 6. nebo treba az v 8passu.