DFI LANPARTY NF4 SLI/Ultra

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Zamčeno
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to cormack: ten EC je good...drzi na 12V vetvi porad neco nad 12V..ale je v pr*** pokud se jedna o 3.3V vetev :( ...nepopirej to..ja ho mam taky... je to supa zdroj na pelty :wink:
JakubL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JakubL »

Kde se dá v BIOSu nastavit UDMA, konkrétně UDMA-7? Mám SATA II disk, ale jede mi to jen na UDMA-6 :sad: .
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Flegy píše:to cormack: ten EC je good...drzi na 12V vetvi porad neco nad 12V..ale je v pr*** pokud se jedna o 3.3V vetev :( ...nepopirej to..ja ho mam taky... je to supa zdroj na pelty :wink:
Jasně, já jej nepopírám, jsem s ním spokojenej (ostatně jsem jej vybíral).

Ta větev 12V mi udává 12.16V a .3V pak 3.11-15V.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tohle je už kritický

Příspěvek od Martin Veselý »

Mám zase velký problém: Včera jsem si koupil ten zdroj (KME-500) a čekal jsem, že moje problémy zmizí. Instalace Win proběhla v pořádku (už jsem se radoval), dostal jsem se kupodivu i do win. Ale problémy začaly, když jsem spustil 3D program. Zkusil jsem 3Dmark05, nejdříve mi to hlásilo problém s nějakou knihovnou, po restaru tyto problémy ustaly. Potom jsem se do něj i dostal. Nejdříve se mi to zaseklo při loadu první scény (restart natvrdo), potom po 20s a nejdál jsem se dostal na 33s a pokařdý tvrdý restart. V Aquamarku jsem se nedostal za load. Tak jsem nechal běžet win jen tak a šel jsem rovnou na net, abych se podíval po nějakém helpu. Za 5min bylo PC tuhý. Zase restart. Šel jsem do BIOS a prošel jsem různé volby, dostal jsem k teplotě a k napájení. Tam mě udivila jedna věc. Napětí bylo docela nízko, byly tam tyto hodnoty:
Větev Hodnoty
+3,3 3,22
+5 4,81
+12 11,44
+5VSB 4,85

To se mi zdá málo, na to že jsem si koupil 500W zdroj. Dále jsem zjistil, že z BIOS lze spustit test pamětí a po 70% mi začali naskakovat chyby, celkem jich bylo asi 1400 L. Zkusil jsem jednu vyndat a po 4min se to celý kouslo. Zkusil jsem i druhou a to samý. Mám dvě příčiny, proč to nejde – pořád slabý zdroj nebo paměti. Paměti mám zasazené v oranžových slotech, při nabíhání mi hlásí DUAL při CL2,5 (to je v pořádku). Paměti mi běžely OK 2 roky v různých sestavách, měly by být OK. Co myslíte, mám si sehnat lepší a kvalitní zdroj? Nebo je chyba někde jinde?
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

To vypadá na paměti.

Nastavil sis BIOS podle doporučení: viz. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32936 ?

Já měl s pamětmi taky problémy a tak jsem v Biosu nastavil dle výše uvedeného a od toho okamžiku OK.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Paměti jsou na AUTO, můžu to zkusit. V tom návodu je nstavení na CPU Winch. a já mám jádro Newcastle :(
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Martin Veselý píše:Paměti jsou na AUTO, můžu to zkusit. V tom návodu je nstavení na CPU Winch. a já mám jádro Newcastle :(
No a je v tom takovej rozdíl?
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

cormack píše: No a je v tom takovej rozdíl?
Asi ne :oops: .
Takže jestli jsem to dobře pochopil, paměti mám nastavit podle hodnot v návodu a nastavení na AUTO je na prd.
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Martin Veselý píše:
cormack píše: No a je v tom takovej rozdíl?
Asi ne :oops: .
Takže jestli jsem to dobře pochopil, paměti mám nastavit podle hodnot v návodu a nastavení na AUTO je na prd.
ANO - Přesně tak.

Nepopírám, že to budeš muset ještě vyladit, ale jako startovní pozici k úspěchu bych to rozhodně bral vážně.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Díval jsem se do DataSheetu mým pamětí a snesou napětí 2,6V a v návodu je dát je na 2,9V, to je nejspíš odpálím.
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Martin Veselý píše:Díval jsem se do DataSheetu mým pamětí a snesou napětí 2,6V a v návodu je dát je na 2,9V, to je nejspíš odpálím.
Tak to nevím, Mrkni se něgde na fóru. Já mám A-DATA566 a peru do nich 2,8V.

Mrkni sem: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... nap%ECt%ED
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

V návodu je položka Bank Interleave, ale nikde jsem ji v návodu nenašel. Kde se dá najít v BIOS?
JakubL
Začátečník
Začátečník

No!

Příspěvek od JakubL »

Tak tohle určitě nastav na Disabled. Mě právě tohle pomohlo. Teď mi jedou paměti i v dualu. Je to u nastavení paměti.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to martin: mrkni na http://www.dfi-street.com je tam super navod na nastavovani pameti a vsechno popsany...v sekci A64 :wink:
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jo, to nastavím, ale nesedím u desky a pročítal jsem si manuál a tuhle položku (Bank Interleave) jsem nenašel, tak se jenom ptám, kde přesně ji najdu v BIOS?
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

Martin Veselý píše:V návodu je položka Bank Interleave, ale nikde jsem ji v návodu nenašel. Kde se dá najít v BIOS?
Genie Bios --- DRAM Configuration / Enter ------- v otevřené stránce 15.řádka DRAM Bank Interleave. Může to zkoušet. Já mám dvě desky DFI LP UT n Ultra D, na jedné OCZ Platinum Rev.2 s TCCD chipy, na druhé Corsair VS , před tím jsem ještě měl Geil Ultra s Winbondama. Vždy jsem měl Bank Interleave Enabled.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Chtěl bych všem poděkovat za pomoc, konečně to běží i když ne bez problémů. Nastavil jsem to podle návodu a do pamětí jsem pustil 2,8V (o 0,2V více, než doporučuje výrobce). Memtest mi projel 2cykly OK, dneska ho pustím na dýl.
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Martin Veselý píše:Chtěl bych všem poděkovat za pomoc, konečně to běží i když ne bez problémů. Nastavil jsem to podle návodu a do pamětí jsem pustil 2,8V (o 0,2V více, než doporučuje výrobce). Memtest mi projel 2cykly OK, dneska ho pustím na dýl.
Tak vidíš. To zvýšení napětí doporučuje samotný výrobce pro zvýšení kompatibility a stability pamětí. Je vidět, že to má svůj praktický význam.

Jakou máš propustnost pamětí (Sandra, Everest, PCMark, atd.)?
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No v tom je právě ten problém, tyhle testy neprojedou a zaseknou se, zkusil jsem AIDU a Sandru. Možná to bude chtít zvýšit napětí. Ale 3DMark 03 a 05 projel OK, naistaloval jsem si i HL2 na full detaily a taky OK.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tvuj problem je stale v pametech, to ze jim das 2.8V neznamena ze jsi problem vyresil, treba moje Corsairy nejdou nad 255 ani s napeti 2.8V, 2.9V,3.0V a s zadnym casovanim, proste jsou to pameti ktery vic nedaj NIKDY a za zadnych podminek!

PS.Tva chyba je v detailnim nastaveni pameti, treba napriklad jiz zminene Corsairy na nastaveni AUTO nejedou vubec nad 220,proste konec, ale s rucnim nastavenim vsech parametru jsem je dostal stabilne na 255 pri 2.7V, takze zkousej si hrat s nastavenim a memtest nech dele nez 2x, me se nekdy chyby objevili az v 6. nebo treba az v 8passu.
Zamčeno

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“