Overclocking Semprona 2800+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

No jenže ty do toho pouštíš docela šílený napětí....mně to jede na 2,4 GHz na 1,36 V real a chladím to boxem. S nějakým šíleným napětím a chlazením a hlavně pořádnýma RAMkama by to mohlo jít mnohem vejš. Já hlavně dělal upgrade proto, že jsem chtěl zupgradovat dva komply najednou. Komponenty jsem přesunul do staršího PC. Jinak by mi 3200+ Barton stačil.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Meridius píše:No jenže ty do toho pouštíš docela šílený napětí....mně to jede na 2,4 GHz na 1,36 V real a chladím to boxem. S nějakým šíleným napětím a chlazením a hlavně pořádnýma RAMkama by to mohlo jít mnohem vejš. Já hlavně dělal upgrade proto, že jsem chtěl zupgradovat dva komply najednou. Komponenty jsem přesunul do staršího PC. Jinak by mi 3200+ Barton stačil.
no však proto já se chcu přiklonit k tomu Sempronovi....Máš pravdu to napětí je docela strašny,jako bez peltieru bych neměl vubec šanci.

Jinak muj procák na tech 2.4ghz pracuje na 1.7V...deska trošku undervoltuje na takovejch 1.66-1.69V.....no ale když to chcu pak přetočit vic tak do toho musim narvat napeti jako prase :(

Jinak pro mně upgrade asi nema smysl na Semprona,ale jenom jsem chtěl zjistit jestli vubec má dneska smysl kupovat Semprony do socketu A a vidim že nema...
(jinak mně by stačil 2500+,akorát mně baví OC a kupovat s939 se mně nechce,zatim to nema smysl).
martot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

plz

Příspěvek od martot »

plz poradte chcel by som tento procak (S2800+) a knemu dosku>>>
ASUS K8N4-E DELUXE http://www.levi.sk/clanek.php?kod=CAC9743A

myslite ze by som dosiahol takty okolo 2.5ghz??? a mam ramku 512 a-data
ale bol by som ochotny kupit nieco nove >>>
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397 ak by to nestacilo tak potom asi >>>
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397

potrebujem len vediet kam ho asi pretaktujem na tejto doske (viem ze ide o kus ale nahodou ak by to bol uplnu OC shit tak debre to vediet) a ake pamete asi ktomu budem potrebovat dakujem za odpoved.

PS> to admins,som tu novacik dufam ze sa nevimikam teme ak ano tak sa ospravedlnujem.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

To Martot: asus+AMD nic moc kombinace, zřejmě chceš PCIe a 754, takže si buď kup MSI nebo Gigabyte. Moc alternativ stejně nemáš.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
james7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james7 »

Meridius píše:No jenže ty do toho pouštíš docela šílený napětí....mně to jede na 2,4 GHz na 1,36 V real a chladím to boxem. S nějakým šíleným napětím a chlazením a hlavně pořádnýma RAMkama by to mohlo jít mnohem vejš. Já hlavně dělal upgrade proto, že jsem chtěl zupgradovat dva komply najednou. Komponenty jsem přesunul do staršího PC. Jinak by mi 3200+ Barton stačil.
1,9 v neni až tak moc viz. popis :twisted:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

james7 píše:
1,9 v neni až tak moc viz. popis :twisted:
no jo ale ty nevis o co se jedná já mam doma Bartona kterej funguje na 2860 mhz při 2.3V !!!! a to je prasácky nebezpečny napeti jak rika Meridius

proste Socket A je na pr** a s tim se uz neda nic delat....754 je milionkrat lepsi na OC
Foxhunter
Nováček
Nováček

Dotaz

Příspěvek od Foxhunter »

Můžete mi pls poradit co všechno a jak v biosu měníte? Mě to moc nejede, mám 2800 semprona na msi K8Neo3 F a 2x512 Ram. Když cpu FSB nahoru, musim pak snížit HT frekvency a stejně je to pak nestabilní a nevytáhnu to na víc jak 1,85 Ghz. Pokud máte někdo podobnou konfiguraci popište pls jak ho taktíte. Díky!
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz

Foxhunter píše:Můžete mi pls poradit co všechno a jak v biosu měníte? Mě to moc nejede, mám 2800 semprona na msi K8Neo3 F a 2x512 Ram. Když cpu FSB nahoru, musim pak snížit HT frekvency a stejně je to pak nestabilní a nevytáhnu to na víc jak 1,85 Ghz. Pokud máte někdo podobnou konfiguraci popište pls jak ho taktíte. Díky!
no s deskou MSI(shit) blbě :lol:
hlavne si přehod S-ATA disk na jinej řadič
Sadam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sadam »

Foxhunter píše:Můžete mi pls poradit co všechno a jak v biosu měníte? Mě to moc nejede, mám 2800 semprona na msi K8Neo3 F a 2x512 Ram. Když cpu FSB nahoru, musim pak snížit HT frekvency a stejně je to pak nestabilní a nevytáhnu to na víc jak 1,85 Ghz. Pokud máte někdo podobnou konfiguraci popište pls jak ho taktíte. Díky!
zkus nastavit pameti na nizsi frekvenci, treba natvrdo na ddr400. synchronne ti to moc daleko nepude(zalezi co mas za pameti)
AMD X2 BE-2350 EE passive cooling | 2x1Gb A-Data DDR800 Extreme Edition | Asus M2A-VM
Ati Radeon HD4670 fanless| WD 1TB | DVDRW | Seasonic S12-II 430W | packed in Antec Solo
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Sadam píše:treba natvrdo na ddr400
Takato moznost zatial nejestvuje :( frekvencia pamate sa aj pri integrovanom radici odvija od ostatnich frekvencii a tak pri taktovani sa ovplivnuje aj tato frekvencia ....
Na zaciatok by som pri taktovani na pamatiach nastavil frekvenciu 333MHz ..... znizil hodnotu HT na 3x, nezabudni zamknut hodnotu PCIe/PCI ...... inak mne sa na tejto doske nepodarilo dostat nad FSB 225/230MHz .... :(
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

při vyšších FSB nefunguje S-ATA řadič tak je potreba prehodit na jinej a taky je dobry nastavit AGP na 67 mhz
surfis
Nováček
Nováček

Příspěvek od surfis »

Prosím o radu...

Právě jsem si pořídil Sem2800+ a desku Msi K8N NEO3. Nforce4x. Nevím, jak je to možné, ale nelze mi se Sempronem nastavit napětí CPU. Pokud tam dám A64 ta kto lze. Jinak mám poslední verzi biosu. Nedostanu se na víc než 250FSB. Paměti A-Data500.
pig
Nováček
Nováček

Příspěvek od pig »

surfis píše:Prosím o radu...

Právě jsem si pořídil Sem2800+ a desku Msi K8N NEO3. Nforce4x. Nevím, jak je to možné, ale nelze mi se Sempronem nastavit napětí CPU. Pokud tam dám A64 ta kto lze. Jinak mám poslední verzi biosu. Nedostanu se na víc než 250FSB. Paměti A-Data500.

Kamosovi jsem ted postavil stejny PC a skoncil jsem na 235fsb , stejnej problem. Jedine nekde najit nejakej MODlej bios.
Procesor: i5 4670K@4,6GHz-1,3V(delid),Grafika: MSI R9 270X, Chladič: SilentiumPC Fortis 2 XE1226 (Cpu), Motherboard: Gigabyte GA-Z87-HD3, Operační paměť: Corsair 2X4Gb 1600@2000Mhz, HDD:Crucial M500-240GB,seagate 750Gb, samsung 500Gb, Zvuková karta: Creative Labs Sound Blaster Audigy SE, Reproduktory(sluchadla): Creative Tactic3D Sigma, Monitor: LG Flatron 27MD53D - LED 27"
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“