Overclocking Semprona 2800+
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Meridius
- Středně pokročilý

-
No jenže ty do toho pouštíš docela šílený napětí....mně to jede na 2,4 GHz na 1,36 V real a chladím to boxem. S nějakým šíleným napětím a chlazením a hlavně pořádnýma RAMkama by to mohlo jít mnohem vejš. Já hlavně dělal upgrade proto, že jsem chtěl zupgradovat dva komply najednou. Komponenty jsem přesunul do staršího PC. Jinak by mi 3200+ Barton stačil.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no však proto já se chcu přiklonit k tomu Sempronovi....Máš pravdu to napětí je docela strašny,jako bez peltieru bych neměl vubec šanci.Meridius píše:No jenže ty do toho pouštíš docela šílený napětí....mně to jede na 2,4 GHz na 1,36 V real a chladím to boxem. S nějakým šíleným napětím a chlazením a hlavně pořádnýma RAMkama by to mohlo jít mnohem vejš. Já hlavně dělal upgrade proto, že jsem chtěl zupgradovat dva komply najednou. Komponenty jsem přesunul do staršího PC. Jinak by mi 3200+ Barton stačil.
Jinak muj procák na tech 2.4ghz pracuje na 1.7V...deska trošku undervoltuje na takovejch 1.66-1.69V.....no ale když to chcu pak přetočit vic tak do toho musim narvat napeti jako prase
Jinak pro mně upgrade asi nema smysl na Semprona,ale jenom jsem chtěl zjistit jestli vubec má dneska smysl kupovat Semprony do socketu A a vidim že nema...
(jinak mně by stačil 2500+,akorát mně baví OC a kupovat s939 se mně nechce,zatim to nema smysl).
- martot
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
plz
plz poradte chcel by som tento procak (S2800+) a knemu dosku>>>
ASUS K8N4-E DELUXE http://www.levi.sk/clanek.php?kod=CAC9743A
myslite ze by som dosiahol takty okolo 2.5ghz??? a mam ramku 512 a-data
ale bol by som ochotny kupit nieco nove >>>
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397 ak by to nestacilo tak potom asi >>>
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397
potrebujem len vediet kam ho asi pretaktujem na tejto doske (viem ze ide o kus ale nahodou ak by to bol uplnu OC shit tak debre to vediet) a ake pamete asi ktomu budem potrebovat dakujem za odpoved.
PS> to admins,som tu novacik dufam ze sa nevimikam teme ak ano tak sa ospravedlnujem.
ASUS K8N4-E DELUXE http://www.levi.sk/clanek.php?kod=CAC9743A
myslite ze by som dosiahol takty okolo 2.5ghz??? a mam ramku 512 a-data
ale bol by som ochotny kupit nieco nove >>>
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397 ak by to nestacilo tak potom asi >>>
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397
potrebujem len vediet kam ho asi pretaktujem na tejto doske (viem ze ide o kus ale nahodou ak by to bol uplnu OC shit tak debre to vediet) a ake pamete asi ktomu budem potrebovat dakujem za odpoved.
PS> to admins,som tu novacik dufam ze sa nevimikam teme ak ano tak sa ospravedlnujem.
- Meridius
- Středně pokročilý

-
- james7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
1,9 v neni až tak moc viz. popisMeridius píše:No jenže ty do toho pouštíš docela šílený napětí....mně to jede na 2,4 GHz na 1,36 V real a chladím to boxem. S nějakým šíleným napětím a chlazením a hlavně pořádnýma RAMkama by to mohlo jít mnohem vejš. Já hlavně dělal upgrade proto, že jsem chtěl zupgradovat dva komply najednou. Komponenty jsem přesunul do staršího PC. Jinak by mi 3200+ Barton stačil.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no jo ale ty nevis o co se jedná já mam doma Bartona kterej funguje na 2860 mhz při 2.3V !!!! a to je prasácky nebezpečny napeti jak rika Meridiusjames7 píše:1,9 v neni až tak moc viz. popisMeridius píše:No jenže ty do toho pouštíš docela šílený napětí....mně to jede na 2,4 GHz na 1,36 V real a chladím to boxem. S nějakým šíleným napětím a chlazením a hlavně pořádnýma RAMkama by to mohlo jít mnohem vejš. Já hlavně dělal upgrade proto, že jsem chtěl zupgradovat dva komply najednou. Komponenty jsem přesunul do staršího PC. Jinak by mi 3200+ Barton stačil.
proste Socket A je na pr** a s tim se uz neda nic delat....754 je milionkrat lepsi na OC
- Foxhunter
- Nováček

-
Dotaz
Můžete mi pls poradit co všechno a jak v biosu měníte? Mě to moc nejede, mám 2800 semprona na msi K8Neo3 F a 2x512 Ram. Když cpu FSB nahoru, musim pak snížit HT frekvency a stejně je to pak nestabilní a nevytáhnu to na víc jak 1,85 Ghz. Pokud máte někdo podobnou konfiguraci popište pls jak ho taktíte. Díky!
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz
no s deskou MSI(shit) blběFoxhunter píše:Můžete mi pls poradit co všechno a jak v biosu měníte? Mě to moc nejede, mám 2800 semprona na msi K8Neo3 F a 2x512 Ram. Když cpu FSB nahoru, musim pak snížit HT frekvency a stejně je to pak nestabilní a nevytáhnu to na víc jak 1,85 Ghz. Pokud máte někdo podobnou konfiguraci popište pls jak ho taktíte. Díky!
hlavne si přehod S-ATA disk na jinej řadič
- Sadam
- Nováček

zkus nastavit pameti na nizsi frekvenci, treba natvrdo na ddr400. synchronne ti to moc daleko nepude(zalezi co mas za pameti)Foxhunter píše:Můžete mi pls poradit co všechno a jak v biosu měníte? Mě to moc nejede, mám 2800 semprona na msi K8Neo3 F a 2x512 Ram. Když cpu FSB nahoru, musim pak snížit HT frekvency a stejně je to pak nestabilní a nevytáhnu to na víc jak 1,85 Ghz. Pokud máte někdo podobnou konfiguraci popište pls jak ho taktíte. Díky!
AMD X2 BE-2350 EE passive cooling | 2x1Gb A-Data DDR800 Extreme Edition | Asus M2A-VM
Ati Radeon HD4670 fanless| WD 1TB | DVDRW | Seasonic S12-II 430W | packed in Antec Solo
Ati Radeon HD4670 fanless| WD 1TB | DVDRW | Seasonic S12-II 430W | packed in Antec Solo
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takato moznost zatial nejestvujeSadam píše:treba natvrdo na ddr400
Na zaciatok by som pri taktovani na pamatiach nastavil frekvenciu 333MHz ..... znizil hodnotu HT na 3x, nezabudni zamknut hodnotu PCIe/PCI ...... inak mne sa na tejto doske nepodarilo dostat nad FSB 225/230MHz ....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- surfis
- Nováček

-
- pig
- Nováček

surfis píše:Prosím o radu...
Právě jsem si pořídil Sem2800+ a desku Msi K8N NEO3. Nforce4x. Nevím, jak je to možné, ale nelze mi se Sempronem nastavit napětí CPU. Pokud tam dám A64 ta kto lze. Jinak mám poslední verzi biosu. Nedostanu se na víc než 250FSB. Paměti A-Data500.
Kamosovi jsem ted postavil stejny PC a skoncil jsem na 235fsb , stejnej problem. Jedine nekde najit nejakej MODlej bios.
Procesor: i5 4670K@4,6GHz-1,3V(delid),Grafika: MSI R9 270X, Chladič: SilentiumPC Fortis 2 XE1226 (Cpu), Motherboard: Gigabyte GA-Z87-HD3, Operační paměť: Corsair 2X4Gb 1600@2000Mhz, HDD:Crucial M500-240GB,seagate 750Gb, samsung 500Gb, Zvuková karta: Creative Labs Sound Blaster Audigy SE, Reproduktory(sluchadla): Creative Tactic3D Sigma, Monitor: LG Flatron 27MD53D - LED 27"