cabman píše:Tak jsem v hromadě krámů co mám pod stolem vyhrabal mechaniku DVD-RW TEAC a testnul jsme to ještě jednou. Testnul jsem to v Nero protože KProbe mi nechce fungovat. Všechny obrázky jsou z toho Teaca (doufám že bez chyb v popisech).
1) KProbe funguje pouze s mechanikama Lite-On, případně jeho OEM produktama, které většinou vydává Teac. Ovšem Teac DV-W58D je OEM Pioneer DVR-107D. Proto ti ten program ani fungovat nemůže.
2) To, co jsi naměřil není vůbec špatné a jak sám vidíš, diametrálně odlišné od tvých prvních výslednů, až na drobné odchylky, které jsou naprosto zanedbatelné a pouze zlehka nad normou. Víš vůbec, jak vyhodnotit takovýto test?
3) Ale vzhledem k tomu, že to vypadlo z Pioneera, jsou z objektivního hlediska tyto údaje pro kočku a jenom to potvrzuje to, co jsem napsal v jiném postu. Pioneer prostě měřit PI/PIF hodnoty neumí, i kdyby si to napsal do FAQ třeba president, bohužel je to tak.
cabman píše:Zdá se že dost hodně záleží na tom jak mechanika čte protože tyto DVD dopadly v mechanice liteon (nevím typ, ale DVD to pálilo je 4x) dost mizerně. Je vidět že kvalita se liší disk od disku dost diametrálně.
To záleželo vždy...
cabman píše:Dnes jsem testnul DVD média více značek a výsledek je dost proměnlivý. Se značkou Pioneer končím. Někomu možná mechaniky Pioneer pálí dobře ale já mám otestované, a na img je vidět, že ne (to by byla náhoda trefit dva špatný kusy) a v internetových diskusích tyto vypalovačky také dost kritizují.
S Pioneerem klidně skonči, nikdo ti nebrání, ale uvědom si, že nemáš otestovaného nic. Žádnej výsledek u prvního testu, natož u druhýho. Důvody už jsem popsal výše.
Dle mých zkušeností a věř mi, že jsem neměl k dispozici jen 2 kusy, ale např. u DVR-108 více než 20ks a DVR-109 asi 4ks, patří v současnosti Pioneery mezi nejlepší mechaniky, jaké se vyrábějí. Pravda, DVR-109 nedokázala napodobit, natož překonat DVR-108, ale jinak to není špatná mechanika. Můžeš mít klidně špatnej kus, to se ale stává všem výrobcům...
cabman píše:Jestli má někdo nějaký spásný nápad proč to pálí takhle divně, tak kteď je správná chvíle ho prozradit.
//edit1: přidány image, upraven popis obrázků
no comment, vše podstatné už jsem napsal...