PROJEKT: Stoobi tuning2.0 | return to 90% |
Moderátor: L4mka
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nox.lbc
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
lamafight
No, tak to vypadá, že i já se obejvim na Invexu (samozřejmě se Zafodem), sice to bude trochu nuda ... no nic ... snad vás tam všechny potkám, naší CaseModdingovou komunitu ! Hurayyy ! Adios !
(P.S. Smažte to někdo, já plácám nehorázný kraviny, a nelze mě zastavit ...)
(P.S. Smažte to někdo, já plácám nehorázný kraviny, a nelze mě zastavit ...)
Nikdy se nesměju nejlépe, mám strach, aby to nebylo naposled.
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:

Tak a jak jsem slíbil, Stoobi tuning 2.0 je zpět. Přidávám tedy nějaké nové fotky. Není jich mnoho, ale snad v nejbližší době přibydou další. Orange2 stojí kvůli absenci oranžového plexiskla, takže jsem skočil hned na tohle...
Už jsem o tom tady mluvil. Pod původní case měla přijít konstrukce, kde bude radiátor, čerpadlo a fany pro vodníka. Do ní jsem se tedy dneska pustil a je v podstatě hotová. Sice to není nijak moc vidět. Asi není znát, jak to má pak ve výsledku vypadat, ale nebojte. Všechno bude - my nebudem...

- cr89azy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No konečně
I když nevim jak může stát Orange2 na absenci plexiny. Dyť můžeš dělat třeba zdroj ne??? Tam plexi nepotřebuješ, nebo snad...?
2Stoobi Tuning2.0 : Tohle řešení má XPM, teď ho budeš mít ty no a jako na povoru (jako s tim FCC) to tak plánuju i jáá
Ovšem budu tam mít jenom radiátor, a fany.
Začíná to vypadat že kopíruju jak se dá, ale neni to tak - doufam že si to nemyslíš, i když to tak vypadá. Prostě modding sleduju tak zhruba rok a sbíram know-how a vybíram to co je podle mě to nejlepší a co se mi líbí.
No a myslim si že todle je nej řešení asi jako ty. Jednak si to tahá vzduch pěkně od spoda kde je nejchladnější a jednak nezabírá místo v casu.
Na druhou stranu furt kecam co budu mít a furt nic. Je to těžký, nechodim do školy ale na brigádu a nemůžu proto kupovat součástky, který jsou nezbytný. Se do města nedostanu.
Jinak ti fandim, vypadá to nadějně, ale co to kecam. Samo že to bude paráda až to bude hotový
Nebudu tady psát jak je to super (jako někteří...), když zatim neni nic moc vidět. Jen vim že ve výsledku to bude paráda...
PS: Ty voe, koukam samý OT, já se z toho poseru. Sem ti to chtěl ohodnotit a koukam že tady zase akorát spamuju, no nic

2Stoobi Tuning2.0 : Tohle řešení má XPM, teď ho budeš mít ty no a jako na povoru (jako s tim FCC) to tak plánuju i jáá
Začíná to vypadat že kopíruju jak se dá, ale neni to tak - doufam že si to nemyslíš, i když to tak vypadá. Prostě modding sleduju tak zhruba rok a sbíram know-how a vybíram to co je podle mě to nejlepší a co se mi líbí.
No a myslim si že todle je nej řešení asi jako ty. Jednak si to tahá vzduch pěkně od spoda kde je nejchladnější a jednak nezabírá místo v casu.
Na druhou stranu furt kecam co budu mít a furt nic. Je to těžký, nechodim do školy ale na brigádu a nemůžu proto kupovat součástky, který jsou nezbytný. Se do města nedostanu.
Jinak ti fandim, vypadá to nadějně, ale co to kecam. Samo že to bude paráda až to bude hotový
PS: Ty voe, koukam samý OT, já se z toho poseru. Sem ti to chtěl ohodnotit a koukam že tady zase akorát spamuju, no nic
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
koukám Stoobi je steelista
já se chystám na wood+plexi
už mám základ ... donokce jsem už koečně vymyslel přístup do case takový abych nemusel dělat dělené bočnice
takže si můžu udělt libovloný tvar caase ... nejsem omezen a rozhodně nechci takovejhle hranatej kvádr.....
jinak stoobi jen tak dám sem zvědav co to bude až to bude
jinak stoobi jen tak dám sem zvědav co to bude až to bude
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jj, taky mi to připadá jako zajimavý řešení. A mluvil jsem o tom ještě dřív, než XPM začal vůbec modovat..
Takže je to "můj" nápad. Ale samozřejmě je mi jedno, jak to kdo bude mít, stejně to každej udělá po svém (já kostru, XPM kus case a ty nevím). Každopádně jsem měl pro tenhle mod vymyšlenejch hafo vychytávek, ale od většiny jsem upustil, je to hlavně tím, že jsem tak nějak změnil názor a jsem hodně proti kolotočařině. Měl jsem v plánu na spodek třeba katody, co budou dělat "blesk", což už se tady řešilo a už jsem tady ukazoval i video, mám to vlastně hotový...
Ale dávat to tam nebudu. Taky musím říct, že jsem trochu "zmoudřel" a zjistil, že některý věci prostě neudělám, popř. by výroba přišla zbytečně draho. Hlavním prvkem téhle case (modu) je vodník. Ten by měl být kvalitně a perfektně udělaný a co nejlépe chladit. Upustil jsem také od WB do zdroje, byla tady o tom dost diskuze a stejně bych tam musel mít fan, takže nejspíš tam bude jen 80mm svítící CM. Další věcí byl vysunutý zdroj. Když jsem to měl u revize 1.0, tak jsem se docela až divil, jak to snížilo teplotu na CPU (cca. o 6-7°C) a tak jsem to chtěl ve vylepšený verzi udělat i tady. Ale nakonec to tak nebude. Celej zdroj, tak jak tady byl nafocenej předělám a bude uvnitř. Tady taky nebude FCC, ale všechny kabely budou schovaný, vidět bude jen to nezbytně nutné. Na předním panelu pak bude určitě LCD z PSone a modrej 20x4 displej. To tak zůstane. No a pod tím 2x80mm fan (na min. otáčky) pro přísun vzduchu do case. Samozřejmě bude regulátor otáček (home-made - už hotovej). A nakonec úplně dole bude panýlek s tlačítkama pro zapínání osvětlení a ovládání čerpadla + doufám malý LCD pro měření teploty vody. Ale to se ještě uvidí. V té spodní části pod case bude snad voda vedená pomocí měděnných trubiček. čerpadlo je tam Eheim1048 a bude naležato na antivibračním držáku. Spodek case bude pak perforovanej kvůli nasávání vzduchu. No a konečně o barvě už jsem taky mluvil. To bude černá metalíza venku a uvnitř černá lesklá. A osvětlení by mělo být decentní. Tedy 3x modrej LED fan, uvnitř 2xUV katoda a pak ten nápis.
A budu se snažit to dokončit co nejdříve, takže fotky snad budou často.
A ještě k tomu Orange2, boužel je to tak. bez toho plexi nemůžu nic dělat. Ještě čekám na nějaký plechy od laseru (v podstatě celý krycí plechy budou nový), takže to trošku stojí, ale nevadí...dělat je co...
A budu se snažit to dokončit co nejdříve, takže fotky snad budou často.
A ještě k tomu Orange2, boužel je to tak. bez toho plexi nemůžu nic dělat. Ještě čekám na nějaký plechy od laseru (v podstatě celý krycí plechy budou nový), takže to trošku stojí, ale nevadí...dělat je co...
- Xan
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já to vim !Stoobi píše:
No něco takového. Místo plechu tam bude plexi (stříknuté) aby to nebylo těžký. A jak se k tomu budu dostávat? To si ještě nechám pro sebe...to bude překvapení...
//Stoobi - notak říkej, co to je? Ale pochybuju, že to je ono...
- Xan
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- cr89azy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nebude tam tam mrizka tak trochu zbytecna?? Jinak dobre.. jen tak dal.. chci videt jak potom bude vypadat to spojeni 2 case 
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jaká mřížka? Ta na fanu tam nebude. Ty fany jsem tam hodil jen an zkoušku...Skodik píše:nebude tam tam mrizka tak trochu zbytecna?? Jinak dobre.. jen tak dal.. chci videt jak potom bude vypadat to spojeni 2 case
A není to spojení dvou case, to rozhodně ne...je pod standardní case jen postavená kostrukce o výšce 8cm
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
s tou mrizkou si myslim, ze by tam byla naprosto k prduStoobi píše:Jaká mřížka? Ta na fanu tam nebude. Ty fany jsem tam hodil jen an zkoušku...Skodik píše:nebude tam tam mrizka tak trochu zbytecna?? Jinak dobre.. jen tak dal.. chci videt jak potom bude vypadat to spojeni 2 caseBude to úplně jinak...
A není to spojení dvou case, to rozhodně ne...je pod standardní case jen postavená kostrukce o výšce 8cm
A s tim spojenim, neboj vim ze to neni case, tvuj thread sleduji poctive
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je celkem sebejistý tvrzení, můžeš nám to dokázat?Stoobi píše:jj, taky mi to připadá jako zajimavý řešení. A mluvil jsem o tom ještě dřív, než XPM začal vůbec modovat..Takže je to "můj" nápad.
- Huggi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: