Ati 9800SE all-in-wonder 128 pipeline

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ati 9800SE all-in-wonder 128 pipeline

Příspěvek od MaxKiller »

Chtel bych se zeptat kdyz jsem odemcel vsech 8 pipek tak jsem mel ve hrach artefakty ! ! ! PlS poradte :( :( :( :x :x
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Další čtyři pipeline, které jsi otevřel, jsou vadné. Bohužel jsi nenatrefil na dobrý kus. Máš smůlu, musíš to vrátit zpět na čtyři.
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne stř 13. črc 2005, 23:30, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

No to jsem si mohl myslet tam nemusi byt posr**** 4 pipky staci aby tam byla podelana 1 pipka a uz je to v haji ! ! ! :x :x :x :evil: :evil:
P.S : Díky za odpoved :) :) :)

//prf.KuBA - Samozřejmě, že stačí jedna. Psal jsem to obecně. (:
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jediný, co bys mohl prubnout, je podtaktovat jádro - u lehčích vad to někdy pomáhá.Pokud je to vážnější, tak nic nepomůže.
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

janis píše:Jediný, co bys mohl prubnout, je podtaktovat jádro - u lehčích vad to někdy pomáhá.Pokud je to vážnější, tak nic nepomůže.
jojo, niektore ficia na full pipeline len s menej mhz a to plati aj pre GeForce-ky :wink:
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Tady jsou ještě nějaký eventuální tipy z TechPowerupu:
"Unfortunately there is no 100% fix for artifacts. In most cases the pipelines are simply damaged and will produce artifacts no matter what you do.

A few people could fix artifacts doing one or more of the following:

* Disable Hierarchical-Z (Use google to find an utility called "RTool")
* Force Anti-Aliasing
* Force Anisotropic Filtering
* Force 16-Bit color"

Pro ty,co neumí anglicky: některým lidem pomohlo při artefaktech po odemknutí pipek následující - vypnutí hierarchical-Z (utilitou RTool), Force AA,AF a 16-bit barev.Zkuste jedno či vše.
R3d:BuLL
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3d:BuLL »

Chci se zeptat ktera karta z tehcto dvou je lepsi jestli Radeon 9800se nebo GE Force 6200GE.Dik
eddie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eddie »

njn, ma mém radeonu9800SE s otevřenými 8 pipelines a přetaktovanou na 375/290 je v několika testech v 3Dmarku03 vidět artefakty kvůli vadným pipelines (v AtiTool ta 3D kostka vypada jak ve sněhové vánici :)) ale ve hrách (Mafia, Vietcong, Far Cry) ani jeden vadnej pixlik..
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

presne tak to byva :( skus trosku ubrat frequenciu, pripadne tipi co pisal janis
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Tak dobre no... tady musim pokracovat s problemem... takze oteviral jsem je pomoci rivatuneru podle tohoto navodu : http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1
eddie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eddie »

zkus omegadirivery (stačí je nainstalovat jako soft-modded 9800se a všechnu práci udělají za tebe ;) ) nebo Catalysty a k nim si stáhni odpovídající verzi souboru ati2mtag.sys pro 9800se soft-mod a přepiš ním originální soubor v /windows/system32/drivers (originál si raději zálohuj)
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

eddie píše:zkus omegadirivery (stačí je nainstalovat jako soft-modded 9800se a všechnu práci udělají za tebe ;) ) nebo Catalysty a k nim si stáhni odpovídající verzi souboru ati2mtag.sys pro 9800se soft-mod a přepiš ním originální soubor v /windows/system32/drivers (originál si raději zálohuj)
Mockrat Ti dekuji... pomohlo to :wink: diky :)
Sice jsou tam artefakty ale s tim sem pocital... skusim to nejak vymyslet :)
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Jeste kdyby nekdo nasel nejakej navod jak se zbavit artefaktu (samozrejme ze to neni 100% sance jestli se jich vubec zbavim) tak by mi to hodne pomohlo... moc dik (ten jeden co je tady jsem skousel ale uplne jsem to nepochopil) :(
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

MaxKiller píše:Nevite jak tuto chybu vyresit (hodilo mi to kdyz jsem paril NFS : Most wanted
Obrázek
Za kazdou radu dik..
Už jsi tady psal že odemčený pipeliny máš vadný, že se ti objevují artefakty ... a ještě se divíš že ti to hodí tohle?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

este skus pripadne poriadny chladic (ale to odporucam az ako posledne riesenie)

mne to sice nepomohlo (pipky su v tahu nadobro), ale aspon sa ta potvora dala vytaktovat
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Milí Jájo jenže toto mi to hodilo kdyz jsem paril a ty dalsi 4 pipky mam zamceny... mam otevreny jen 4 pipky takze to neni chyba pipek ale neceho jinyho vis ;-) a ja nevim ceho, mimochodem Egresy ja mam na te grafarne zvlast chladic ale bojim se to taktovat (ze by se to spalilo nebo neco)... :(
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

MaxKiller píše:Milí Jájo jenže toto mi to hodilo kdyz jsem paril a ty dalsi 4 pipky mam zamceny... mam otevreny jen 4 pipky takze to neni chyba pipek ale neceho jinyho vis ;-) a ja nevim ceho, mimochodem Egresy ja mam na te grafarne zvlast chladic ale bojim se to taktovat (ze by se t ospalilo nebo neco)... :(
Milý MaxKillere to bohužel nevím, protože jsi to tady nikde nenapsal :wink:
Jinak VPU recov. se tu řešil Xx
Z principu věci jsou možný asi tyto varianty (pokud je zbytek sestavy OK a nemáš přetaktováno): vadná GK, přehřívající se GK, nekompatibilita desky s GK - může pomoct zvýšení AGP voltage FW off nebo AGP4x režim, slabý zdroj, špatné / špatně nainstalované ovladače GK/ chipsetu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“