Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

Gr8 Vivec no a co platim ty komponenty ja nebo ty :razz:
pridavam
1xMSI NX6600GT asi sem ji pripekl taktovanim kur.a //uz mam novou//
1x MX1000 vzdechla BATERKA letela do zdi //UZ mam novou//
cau
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seltsian-Void »

Doplnuju
Usmahlej monitor - nejak se mu motaly barvy, ale po jemnym bouchnuti se mu vzdy zas rozmotaly, jednou sem tak bouchnul..... :-D

Znicenej HDD - 5,1Gb znacku uz nevim - Tak dlouho sem zkousel co vydrz, az nevydrzel (Tak dlouho se chodi se dzbanem pro vodu, az da nekdo na pivo :-D )

Usmahnuta FDD - posunul sem kabel napajeni o jeden pin, stane se

Par klavesnic odelso do vecnych lovist a par mysi taky
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

tak mam tu dalsiiii
1x simens modem adsl nastval mne telecom tak sem vzal kladivem
1x liteon 1673s prepolovano asi saskoval sem s kabely
1x klavesnice zase ruka ach jo
1x studena katoda modra nak se roztekla asi nebyla studena ???
tod zatim vse

//€agle - promazano ot
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Crazy Horse
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crazy Horse »

mam dost daleko pocitac od monitora, takze mi kabel od klavesnice nedostacuje. zobral som kabel zo starej klavesnice, PS2 konektor zo starej dosky a pustam sa do vyroby predlzovacky. a moja milovana klavesnica s pekne vydratymi klavesami wasd nefunguje.
pozeram na kabel, vsak som to zle zapojil ! tak som sa teda sustredil, zapojil to "poriadne" a skusam to na starej klavesnici. a uz mi nejde ani stara klavesnica. 8-)
tak som teda problem vyriesil tak, ze som si na pocitac pripevnil kolieska, co mi dalo akurat tych par potrebnych centimetrov. 8)
Abit KT7 133 Raid rev. 1.0 | T-bred 1700+@2106MHz | 512MB RAM | Hercules R8500LE@R9100 | Fortissimo III 7.1 | MX 510
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

doplnuju

1x soundblaster live 5.1 bouchnul zesak
1x zesilovac 4X150 watu domaci vyroba asi sem ho uhral
1x pci slot a uz zase mam o jeden min

tak zatim vso aspon doufa
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

tak dneska jsem malem přidal měsíc starej Fortron :x
čistil jsem prach a do zdroje mi zapadl šroubovák kterej tam byl položenej
a jiskra.... :shock: samozřejmě jsem neměl vytaženej kabel ze zdroje tak
jsem byl v beznaději.... :sad: a potom jsem si řikal že nějak nic necejtim
tak jsem si řikal že by mohl fungovat :roll: tak jsem to zapnul čuměl jsem jak blbej že Fortron to vydrřel :?
předtim jsem oddělal asi 3zdroj :oops: a to je všechno 8-)
decried
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od decried »

Uz davnejsie som odpalil zdroj na 486ke. Vzadu som prepol vstupne napetie z 230V na 115V. Zapnem a cudujem sa co to tak rychlo startuje, naraz booooooom, supa jak svina, smrad jak konovi z r1t1 a strasne vela dymu. Bol to 200V/470 mikrofarad kondik, az mi otrhlo hlavicky srobou na hornom dekli zdroja.

//€agle - promazano OT
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Daandy píše:tak dneska jsem malem přidal měsíc starej Fortron :x
čistil jsem prach a do zdroje mi zapadl šroubovák kterej tam byl položenej
a jiskra.... :shock: samozřejmě jsem neměl vytaženej kabel ze zdroje tak
jsem byl v beznaději.... :sad: a potom jsem si řikal že nějak nic necejtim
tak jsem si řikal že by mohl fungovat :roll: tak jsem to zapnul čuměl jsem jak blbej že Fortron to vydrřel :?
předtim jsem oddělal asi 3zdroj :oops: a to je všechno 8-)
Tak tak len tak pokracujte nadalej v pohode si nechajte zapnuty zdroj v elektrike hlôavne ATX rozoberte ho a "cistite" sparajte sav nom je to vtedy najlepsie . Takych 600 Voltov tam nekde schytat dotela - no jedno je iste zdroja vam uz luto nebude .

Ja som v skole na praxi co vyhodili stare 386-ky a 486-ky nic k tomu nebolo tak sme nejako znicily ten AT konektor zo zdroja a pripojily do dosky vselijako poprehadzovane :D .
Na zdroji neustale vyhadzovalo poistku tak sme naletovali medeny drat vsetci 10 metrov schovany od zdroja zapli sme to nejprv neco zasycalo a potom asi 6 ran a kudol hnedeho bieleho a pozor FIALOVEHO !!!! dymu sa z toho valil .
No ten hnedy zo zdroja zhoreli v tom dva IO .
Biely z dosky bo tam zostali len 2 kondiky z ostatnych ostali len nozicky na doske . A fialovy no boh vie na doske bolo tolko rozbitych IO ze sa nedalo zistit co je co . Procaku sa vtedy nic nestalo divne . A doske v podstate tiez nie len 50 percent suciastok tam chybalo inak pohoda . Zdroj sme vyhodili pretoze po rozobrati okrem tych IO bol nakoniec znicony plosak .
Takto sa recykluju stare PC :lol:
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitram »

WD 40GB odešel stářím :oops:
Iguka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iguka »

procesor Athlon XP 1900+ palomino
-měnil jsem na něm chladič a pak už nenaběhl, jen lehce zasmrádl, nevím čím to :P :D
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
vinc black
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vinc black »

disketovka, vcera :roll:
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

MaTTo S píše:.......
já si tak rád hraju s AT zdrojema :oops:
jeden Morex z PII shořel sam :?
ale další den jsem si řikal že ho zkusim zapnot tak jsem ho zapnul
a začalo sez něj kouřit jak něco potom jsem ho otevřel a většina součastek byla roztavená :)
geed
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od geed »

haha. toto tema prinasi stare vzpominky.. co jsem kdy usmazil???
Kdyz jsem v 15ti stavel svuj prvni PC tak jsem spalil svul procesor a desku... byl to starej (nikoliv v tu dobu) AMD k6-2 360Mhz. Pamatuju ze se to muselo nastavaovat celi Jumprerama na desce... no a protoze mi to nebilo 100% jasny v tu dobu tak jsme s kamosem omilem pustili do chudaka procesoru 5.5V to ho dobre usmazilo. Od ty doby si davam bacha a jinak jsem usmahnul DVD prehravac protoze jsem ho nechal nacitat vadne DVD moc dlouho....hehehe.(to byl smrad vam reknu..)
AMD Barton 2600+ (1900Mhz@2300Mhz 11.5*200)
512Mgb Kingston CL2.0 333Mhz
Gigabyte 7N400Pro2
Tyan Radeon G9000Pro64Mb (275,275@310,310)
LG DVD-+R/W/RAM/DL
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Mne sa podarila usmazit deska MSI K7N2 .... na vetraku byl pretrhnuty kabel, a nejak sem si toho nevsim a kdyz sem zapel comp .... tak me prekvapil hnusnym smradlavym dymem ....
reklamace neuznana ... desku sem zaletoval a facha dodnes... byl vypalen asi 5cm spoj vzadu na PCB...
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

Disketovku... poslepu jsem tam vrazel napajeni a nejak obracene a preskocil ku*wa oblouk z 12V na 5V pin.... Pak taky uz mnohokrat zakusil Fortron zkraty kdyz jsem delal LED listy (klasika spatne odizolovany proti bedne), nastesti je odolny proti idiotum... Nejdrsnejsi provereni bylo kdyz jsem pres homemade prepinac 12V/5V zkratoval ty vetve natvrdo pres vypinac. Feritovymu trafu se to moc nelibilo a zacalo mohutne hucet, ale komp jel normalne dal... :)
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Mattho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mattho »

Ja zatial :) iba jeden zdroj(taky noname ku skrinke :) )
ked som zapajal napajaci kabel, tak mi to vzdy trochu iskrilo a raz proste zdroj zhorel(dost to smrdelo :) )
odvtedy zapjam napajaci kabel pri vypnutom zdroji :) (a najlepsie najprv zdroj potom do "steny")
MB * CPU * RAM * GK * HDD
misokgb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Tak sa tiez pridam :lol:

Takze bola to doska Socket 7 nejaky Intel chipset, narval som tam nejaky iny procesor nez tam mal ist :D Ozvalo sa male BUM a bolo po nej, skusal som z nej pouzit aspon FLASHku z BIOSu, ale ani to sa nepodarilo bola zla :D

Dalej to bol HDD, mal som ho polozeni na zdroji pod 90 stupnovym uhlom a bol to bratov disk, nejak sa mu to nepacilo tak mi povedal, nech ho dam "okamzite" do vodorovnej polohy. Bol to myslim nejaky WD 2100MB s BB, tak som ho chytil a nejak sa mi podarilo kontakty IDE opriet o kostru zdroja, ihned sa prestal tocit :lol: . Potom ked sme ho odpojili a skusali tak este z neho vyslo take male BUM...

Potom Grafika GF2MX 32MB 128bit :sad: , ktora ma trochu mrzi, este sa na nu pozriem... Ale to bola skor chyba ten hnsunej dosky. Doska nejakych PCCHIPS s BXCELL chipsetom, mal integrovanu grafiku a AGP slot, tak som ju tam narval - obraz nikde a GPU sa strasne zohrialo, odvtedy mi nechcela naskocit v ziadnom kompe :sad:

Dalej musim spomenut ako mi vybuchol monitor resp. kondenzator v monitore. Tak sme sa raz vybrali, ze ideme merat wifi - samozrejme bez NTB ale s PC + wifi karta. Tak sme nabalili generator, bednu, monitor atd... Predtym sme to doma skusali tak na 5 minut. Islo nam to dokonca cez stabilizator STELA. Tak sme prisli tam, vybalili to, zapli a generator to nejak nezvladol, tak zacalo sa z neho nejak moc kadit a zhasol. Potom sme spravili upravu a zhodili sme z neho filter vzduchu. Potom uz sa logujem do Windoze a odrazu BUM dost silna rana, a obrovsky dym. Tak sme to teda zbalili a cestou domov sme sa stavili u kamosa a kupil som si dalsi 14" monas za 200Sk :lol: Potom sme prisli domov a nasli sme v monase rachnuty kondik - 220uF na 500V :o Takze donho islo isto viac :lol:

Raz som skladal spoluziakovi PC so zakladom Duron Spitfire tusim okolo 700MHz a doniesol mi len CPU, ze nejak nejde, pozrel som zo spodu a vidim, ze nalepka opalana, hned mi napadlo, ze daval z neho dole chladic a pustal CPU bez chladica. Tak som prisiel domov a skusil ho bez chladica - ja Intelak som nemal nikdy AMD CPU bez chladica dole... Zapnem a zacalo sa z neho dymiet :o tak som to chcel nejak zmiernit rukou a popalil som sa este k tomu vsetkemu :lol: Ale ten CPU uz snad bol predtym odpaleny...

PS: bolo toho viac :razz:
Celeron D 2.53GHz@4,57GHz :D
8) The new OC record coming soon (SubZero WC)... 8)
honny je gay 20%
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

moja babka taktovala procesor az ho spalila :-). ale nie, to ja ked som ho este mal bola to 466 celeron som nataktoval na 525 a potom ked mi doma dosluzil som to dal babke do roboty a pred nedavnom jej to uz nevydrzalo a zhorelo, ze az bol pripeceny k zakladnej ze som ho musel srobovakom odlupovat. :-). no a este som znicil klavesnicu, som donej dal moc silne modre diody co nanej nieco nevydrzalo ale potom ked bola nefunkcna som ich vymenil naspat za zelene, uznali reklamaciu a mam novu, ale uz zo zelenymi :-).
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Prehrivajici se disk v supliku mi usmazil DVD-RW Toshiba SDR-5272. Takze suplik byl upraven a misto 4*4 tam je 8*8 AC Pro TC. Disk uz nehreje a ja dostal na reklamaci HP 640i LightScribe. :)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

nedavno sa mi podarilo odpalit nieco na doske ked som meral prud ktory ide do 2 fanov zapojenych do 1 konektoru a nejakou nahodou sa mi podarilo zoskratovat ...... doteraz si to neviem vysvetlit .... :o :oops:
ale doska nastastie fachci dalej .....
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“