HDD WD1200JB 2300 hodin , problem z lozisky

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

HDD WD1200JB 2300 hodin , problem z lozisky

Příspěvek od MaTTo S »

Mam tento HDD rok a pol a ma power on time 2313 hodin a Power On t.j. Start/Stop ma 1553 .
Prisiel som vcera po tyzdni domov cely cas bolo PC vypnute zapnem ho a ozyvali sa priserne zvuky z PC tak som zistoval co to robi a zdalo s ami ze HDD tak som odpojil vetrak na CPU zastavil vetrak na GK a uz bolo pocut len HDD a zvuky z neho sli uplne hrozitanske robili to loziska . Jako ked niekdo pusti stary hrdzavy neremazany motor ono to ani nepiskalo ako maju vo zvyku tieto nefluidne loziska ale proste hrozne zvuky . HDD siel normalne az na tie zvuky nainstaloval som HDD health a stale mi hlasil nejake zmeny na HDD tento program pouzivam odkedy mam HDD a doterza bolo secko normalne ale s tymi podivnymi zvukmi sa objavilo aj toto v SMART-e a podlamna to s tym dost suvisi : Obrázek

No Nearest T.E.C. to je datum kedy ma HDD opusti ako mne je jasne ze tymto udajom sa neda az tak uplne verit ze ten program to pocita tak vselijako ale predsalen zacali sa tieto hodnoty objavovat az teraz aj s tymi zvukmi !! Predtym HDD bolo pocut len jak sa tichucko tocil a teraz uz hruza .
Skuste mi k tomu nieco napisat ake su s tym vase skusenosti alebo tak .
HDD som kupil v january 2004 a zaruka je tusim 24 mesiacov . Bol by som dost nerad ak by mi napr. mesiac po zaruke odisiel alebo take daco .
A este na zaver dodam ze o HDD za cely cas co ho mam je chladeny cize sa ani neprehrieval . Mne sa to akosi prestava lubit ze len tak z nicoho nic po tyzdni taketo chovanie . Momentalne je ten zvuk uz ovela slabsi ale stale pretrvava a myslim si ze by nemal byt ziadny . :(
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Tak pokuď je disk v záruce a nic si s ním nekalého nedělal nemůžeš dělat nic jiného než jít ho zkusit vyreklamovat.
Další věc je že životnost kvalitního hardisku je zhruba,zhruba v průměru kolem 3-5let.Záleží co je to za disk,jak s ním je zacházeno,jak je chlazený,
a na jiných věcech,jako na jaký je napojen ZDROJ :)
Jinak hardisk vydrží,záleží jestly nenaražíš na šmejd.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

A v testech bych se nespoléhal kdy ti ohlásí kdy tvůj disk odejde.Někomu to hlásilo po koupy disku že disk odejde za nějaký měsíc a čas plynul a disk mu jede doteď je to doopravdy jen zhruba a často to vůbec neodpovídá realitě.
Vůbec bych se na T.E.C. nespolélahal.
Jak říkám pokuď disk vydává neobvyklé zvuky ,které ani náhodou kdysi nevydával jdi na reklamačku.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

mne pise T.E.C. 17.7.2005 a disk mam tak 15 mesiacov tak zvedavy co bude o 5 dni pisat..ale zas mi z neho nejdu take zvuky ako opisujes...

//edit: speedfan ,hd tune...vsade smart vsetko OK...2661 hodin.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

pri dalsom zapnuti pc..nepise t.e.c. nic...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jj kamosovi mel disk uz odejit pred 3 rokama podle smartu :lol: :lol: :lol:

a funguje mu do tedka v serveru 24 hodin denne:)
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

No tie zvuky prestal vydavat tak po dvoch dnoch divnee .. A dnes som si vsimol po tyzdni ze v SMARTE uz nieje -1 ale -2 . A podlamna to zvuky nema vydavat nikdy a ne ze dva dni mi to zavijalo jako sialene . No ja mam teda stastie reklamovat sa to neda lebo tomu nic neni zatial a urcite to odide po zaruke kua :old9:
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Mno že starším diskům WD odcházejí kuličková ložiska je poměrně známá věc.

Kámošovi tohle udělal 160GB JB. Prostě jednoho dne začal šíleně pištět...a to opravdu hodně. Disk jel v testech občas OK a občas dával jen 1,5MB/s.
Takže následovala reklamace.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“