PROJEKT: Skodik Bigtower modding

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Stoobi píše:Bavil jsem se o tom se škodíkem včera na ICQ a ta situace je taková zvláštní.

Když vezmu hledisko článků o casemoddingu. Ty v podstatě u nás žádný nejsou :( To je škoda. A lidi o tom nemají moc velký podvědomí. Je totiž hodně lidí, kteří to někde na cizím webu viděli a zajímá je to, ale nikde se k tomu nedostanou. Pak je taky hodně lidí, co si pod tím pojmem představí jen hodně světýlek - což je špatně. A pak jsou lidi, kteří považují casemodding za zbytečnej rozmar pracháčů, kteří nevědí co s penězma. Proto se Škodík (alespoň já jsem to tak pochopil) snažil udělat článek a umístit ho na server, kde chodí hodně takových lidí, aby viděli, že to jde i bez komerčních produktů.

Tady ale nastává zlom, protože upřímně jeho casemod není nicjak převratnej a v podstatě neukazuje všechny možnosti. Zde bych zdůraznil třeba neuvěřitelnej bordel uvnitř case - přeci jen by zapůsobilo víc perfektní uspořádání vnitřku včetně barev, apod. Zdroj upravenej na FCC, kabely ve flexu, neviditelný IDE, apod. To tam prostě chybí. A pak, když se člověk, kterej považuje casemod za zbytečnost podívá na neupravenej vnitřek, tak si řekne, "nj, na venek to vypadá pěkně, ale kvůli tomu musí být uvnitř o 200% více kabelů", ale to není pravda, stejně tak jde vymakat vnitřek, jako vnějšek. A pak si ta osoba řekne. "No panečku, takhle vyladěnej vnitřek, to je pak radost pro komponenty a chlazení". Takže můj názor je takovej, že škodíkův big je v příliš raný fázi, než aby byl předmětem takového článku. Takovej článek se podle mě hodí spíš jako ukázka provedení casemodu od jednoho člověka někde v modding magazínu. Ale takhle asi ne.

2Skodik, neber to pls nějak osobně, je to jen můj názor, myslím,ž e chápu, co jsi tím chtěl dokázat, ale prostě ten mod na to není připravenej. :oops:
Ano, s timto musim souhlasit! Vy kdo jste tady z fora a diskutovali jste o tom, jste asi pochopili, ze mi neslo o upravy vnitrku, ale nekdo kdo to ted cte na zive (ano, je to urcene pro zacatecniky), by si to mohl vylozit jak rika Stoobi. Doufam, ze to tak moc nebude.

Ad) ostatni, ja jsem si plne vedom, ze to neni mod, ktery ukaze celou oblast casemoddingu! Avsak i tak si myslim, ze mnohe casemodding zaujal. Coz bylo hlavnim cilem. btw: dekuji Digitaldoomovi. Doufam, ze jsem tedy rozviril vody a ze se ted neco na ceske scene casemoddingu bude konat.

*VIPER* ano, v clanku je asi jedna chyba a clanek ma opravdu 12stranek, ovsem nenapadlo me, ze to sefredaktor predelal na A5 :oops: . Tedy je to 6 stranek cisteho textu na A4. Ale vzdyt je to jedno. Ono si to Zive.cz taky mohlo imho zkontrolovat, ja jsem tu jednu chybu proste prehledl :/

btw: normalne nejsem zadny cestinar, takze v tady u me muzes najit nejake chyby, protoze si to casto po sobe ani poradne neprectu.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Slezman píše:líp by se hodil obecný článek s výrobními postupy a doporučenými nástroji a prodejnami, než one-person "mod"
a tohole mě na tom nejvíc zarazilo.. proč se článek jmenuje "Úpravy počítačových skříní: nebojte se jich!", když se o samotnejch postupech dozvíme celkem houby (i když dozvíme, ale je jich tam pramálo) a akorát tam autor představí svuj mod.. autorovi asi prostě nestačí mít mod na PCT fóru, Přetaktování.cz a CzechComputeru, ale teď i na Živě.cz..
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

lMarky píše:
Slezman píše:líp by se hodil obecný článek s výrobními postupy a doporučenými nástroji a prodejnami, než one-person "mod"
a tohole mě na tom nejvíc zarazilo.. proč se článek jmenuje "Úpravy počítačových skříní: nebojte se jich!", když se o samotnejch postupech dozvíme celkem houby (i když dozvíme, ale je jich tam pramálo) a akorát tam autor představí svuj mod.. autorovi asi prostě nestačí mít mod na PCT fóru, Přetaktování.cz a CzechComputeru, ale teď i na Živě.cz..
ale ja jsem ten nadpis nevymyslel, vis :wink:
Schvalne Vam sem hodim navrh perexu jaky mi navrhl Kunes, to by bylo teprve peklo! Doufam, ze budete tak solidni a nebude to nikde na Zive.cz ventilovat.
Úpravy počítačových skříní: znáte?

Jistě jste již slyšeli o tzv. casemoddingu, tedy úpravách počítačových skříní. Počítačoví nadšenci tak své fádní krabice přeměňují na blikající, svítící skvosty s neonovým podsvětlením a LCD displeji. Dnes přinášíme casemodding našeho čtenáře, na kterém si ukážeme, že podobné úpravy nemusí být až tak složité a drahé.

Chcete být originální? Potřebujete skříň udělanou přesně na míru? Vítejte v oblasti casemoddingu. Do této stále populárnější oblasti PC nahlíží stále více uživatelů, a tak si dnes ukážeme, jak připravit jeden nepříliš náročný, ale i tak efektivní casemodding.
Nejdriv nepochopitelne pridal dalsi perex ackoliv uz jsem tam ja perex mel. Tedy by to vydal asi i s 2 perexy ??? A jeste ten jeho je jaksi.. no sak si ho prectete at vite jak na tom Zive.cz je. A tech "divnych" uprav bylo vice, ale fakt radsi nebudu jmenovat.

BTW: opravdu doufam, ze se o tom nebude diskutovat nikde jinde nez tady :!:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No... tak jsem si to projel.. a musim konstatovat, ze po vsech diskusich, co tady probehly o prodeji tyhle case, bylo to, ze jsi se objevil v clanku dne na Zive jaksi nevhodne.. pripada mi to, jako kdyz si nekdo ujizdi na autech a jeho samolepka na zigulu je nejhustejsi tunning na svete a vsichni to proste musi videt a pochvalit..
Nechci te nejak napadat, nebo urazet.. jen jsem chtel vyjadrit svuj nazor: "Vykasli se uz prosimte na to.. zalez s tim casem nekam do diry a prestan ze sebe delat neco co nejsi.. Tvuj case ja peknej.. me se libi, ale neni to zase takova bomba, aby jsme se z nej podelali."
Promin.. omlouvam se, ze jsem mozna trochu tvrdy, ale takhle to vidim..
btw.. tuhle naladu ve me vyvolalo hlavne to, ze ten clanek je stylisticky dost bidny na to, aby ses za nej nemusel stydet..
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Maxtor píše:...jeho samolepka na zigulu je nejhustejsi tunning na svete...
Tak to je rofl hlaska, to si musim zapamatovat. :lol: :lol: :twisted:
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

brm brm brm

Příspěvek od Nox.lbc »

Ehm, pokud chcete CaseModovou osvětu, chtělo by to opravdu článek se vším všudy ... přečet jsem si to ještě jednou (!) (tedy snažil jsem se to přečíst jako laik) ... a dospěl jsem k tomu, že ten článek je prostě na nic ... neber si to osobně Škodiku, ale je to vážně o hovně ... a korunu tomu nasazuje ten nadpis
Nikdy se nesměju nejlépe, mám strach, aby to nebylo naposled.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: brm brm brm

Příspěvek od Skodik »

Nox.lbc píše:Ehm, pokud chcete CaseModovou osvětu, chtělo by to opravdu článek se vším všudy ... přečet jsem si to ještě jednou (!) (tedy snažil jsem se to přečíst jako laik) ... a dospěl jsem k tomu, že ten článek je prostě na nic ... neber si to osobně Škodiku, ale je to vážně o hovně ... a korunu tomu nasazuje ten nadpis
ted to tak trochu odlehcim toto vazne tema, ale zrovna ty Nox.lbc jsi mi nechtel verit, ze clanek bude. Ani kdyby byl pro maly server. A kde je ted?! :D No chci rict, priste moje reci ber vazne! ;-)

btw: o nadpisu jsem nerozhodoval, ja jsem se snazil aby byl hlavne jinej perex nez to co simuzete precist vyse. Uznejte, ze potom by to byla naprosta katastrofa.

doufam ze si te s nekym nepletu, ted jsem to v diskusi nehledal.
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: brm brm brm

Příspěvek od Nox.lbc »

Skodik píše:
Nox.lbc píše:Ehm, pokud chcete CaseModovou osvětu, chtělo by to opravdu článek se vším všudy ... přečet jsem si to ještě jednou (!) (tedy snažil jsem se to přečíst jako laik) ... a dospěl jsem k tomu, že ten článek je prostě na nic ... neber si to osobně Škodiku, ale je to vážně o hovně ... a korunu tomu nasazuje ten nadpis
ted to tak trochu odlehcim toto vazne tema, ale zrovna ty Nox.lbc jsi mi nechtel verit, ze clanek bude. Ani kdyby byl pro maly server. A kde je ted?! :D No chci rict, priste moje reci ber vazne! ;-)

btw: o nadpisu jsem nerozhodoval, ja jsem se snazil aby byl hlavne jinej perex nez to co simuzete precist vyse. Uznejte, ze potom by to byla naprosta katastrofa.

doufam ze si te s nekym nepletu, ted jsem to v diskusi nehledal.
Tipuju, že zrovna já jsem to nebyl ;-)
Nikdy se nesměju nejlépe, mám strach, aby to nebylo naposled.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“