Chlazení mé 6800 částečně vyřešeno!

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
vasco
Začátečník
Začátečník

Chlazení mé 6800 částečně vyřešeno!

Příspěvek od vasco »

Párkrát už jsem se tady svěřoval, že jsem neklidný z teplot své 6800 od Gigabytu, která je chlazena pouze pasivne. Mel jsem klidovou teplotu stale 69-70°C a chtel jsem to dostat aspon na 60° a povedlo se. Vcera u nas byli znami s malym deckem, tak jsem vytahl ze skrine svou sbirku Lega, aby se na chvili zabavilo a neotravovalo a v tom me napadla spasna myslenka vytvorit z Lega stojanek na vetrak:) Vsak posudte sami:
Obrázek
Obrázek
Obrázek[/img]
I'm a prisoner here, I can never go home
There is nothing here to win or lose
There are no choices needed to be made at all
Not even the choice of having to choose
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

jak vypadají teploty?
v případě heatpipe je imho efektivnější chladit horní (kondenzační) díl :?

ja dal nahoru AC 2L a 20°C bylo dole

navic problem je v tom, že ten spodní díl ani nechladí paměti, jak by se člověk mohl domnívat :( je tam mezera 0,5 - 1 mm.
Takže spíš jsem názoru, že dolní chladič je kvuli tomu, aby teploty na výparu nebyly příliš vysoké a hlavní díl práce je na horním pasivu , kde se odvádí kondenzační teplo
Naposledy upravil(a) Slezman dne pát 22. črc 2005, 15:53, celkem upraveno 1 x.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
vasco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vasco »

No v klidu je to 60°C a pri zatizeni max. 72°C, tedy to kleslo o 8-10°C. Me je jasne, ze bych mel chladit vrsek karty, tak jako to mas ty, ale ja bohuzel nemam jak, protoze mezi kartou a chladicem procesoru mam velice malo mista a tam by se mi ventilator nevlezl :sad:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

asi bych se pokusil sehnat nějaký menší nízkoprofilový větráček, i když samozřejmě 80mm by byl nejlepší.
jak nejvíc tlustý 80 mm větrákl jsi schopný nahoru dát ?

kombinace obojího by pak mohla být zajímavá
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
vasco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vasco »

Ono je to na te posledni fotce trosku videt, ze tam je malo mista, takze asi tak 1,5cm, mozna trosku vice.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

sice sux, ale 20 mm

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26044

//heh tys to opravil na 15 mm , no nic, tak by byl mirne vysunutej mimo kartu no
vasco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vasco »

ano, opravil jsem to, protoze jsem si sel zmerit vetracek, ktery se mi tam nevesel a mel 2,2cm :-D
Samson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Samson »

Vetracek z boxovaneho Athlona XP by se ti tam mel vlezt ma sice 60mm ale je vysoky 13mm. Treba ho sezenes.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

A nebo ho dej na bok karty jako to má třeba zalman.
Obrázek
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Quakes píše:A nebo ho dej na bok karty jako to má třeba zalman.
bohuzel.....naše karta má žebra kolmo , takže by to ztratilo razantně na účinnosti, ne-li uplne znehodnotilo

// chladilo by to jen spodní dílec, který má žebra správně, ale to by byl Vasco tam, kde je teď
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

a co dát větrák smerem k PCI záslepkám? Větrák by byl v půlce grafárny a tak by ofukoval oba pasivy- problém je v těch žebrech ale myslim si že to bude účinější než takhle dole. A navíc by ten větrák přispíval ke správnýmu proudění vzduchu v case
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

Myslel si na to LEGO?? Jestli tam mas 60°C tak dostane docela zabrat. :) Aby se ti to neslepilo dohromady. :D
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

LEGO? a to se ti nerozteč?
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

Chtelo by to ten vetrak dat bud z boku jako to ma ten zalman, nebo udelat nakej tunel a mit ho vepredu. Zeshora ti pude taky, jen chce uzsi a pak by ti to melo chladit mnohem lip.
CASE: EA WINGS
Harry®
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harry® »

Já bych zkusil položit obyč. 80 na tu přední šikmou část žebrování. Ten pak bude nasávat někde od HDD a foukat podél celejch žeber směrem dozadu kompu a tam to vytáhne větrák u záslepky základovky. :)
C2D E6750 @3Ghz (Primecooler PC-HP4 SuperSilent Heatpipe Cooler) + Asus P5N32-E Sli Plus + 2x 2GB Patriot Extreme Performance 800MHz DDR2 + BFG GF8800GTX OC2 768MB (Thermalright HR-03 Plus + ACUTAKE ACU-FAN92 PRO) + WD Raptor 74GB + LG GSA-H66N SATA + Fortron Epsilon FX600-GLN + Thermaltake MatrixVX VD3000BWA + Logitech MX518 Gaming-Grade + Logitech Media Keyboard + TEAC HP-6D-R 5.1 + 19" LCD LG Flatron L1900E BF + Windows XP 32bit
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

bude to sice mozna OT, ale nejak sem nepochopil, proc si kupoval pasivni chlazeni grafiky kdyz ho stejne budes aktivne chladit... :oops:
nEcrulezz
Nováček
Nováček

Příspěvek od nEcrulezz »

JJ ja mam etn ZALMAN a je to bozi , uricte doporucuju , ale musite byt trosku zdatnejsi na instalaci , jinak to co si tam vykutil slusny , neni ten vetrak hlucny ??? nejak mi to tak pripada :oops:
MB : Soltek 75FRN2-l nFroce 2 CPU : AMD Athlon XP 2600+ @ 2.16 Ghz ( 512Kb. L2 cache ) GPU : Sapphire Radeon 9800XT ( jádro : 429@429 ) , ( paměti 719@719 ) RAM : 2x Samsung 512 RAM DDR 400 CL.2.5 HDD : WD 80Gb 7200rpm 8Mb cache DVD : DVD-ROM Plextor 116a , DVD-RAM LG 4163b Zdroj : Redstar 420W witch 120mm FAN , Ultra tichý + : kupa ventilatorů který dělají průvan !
Project : ALL.IN.ONE
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Flegy píše:bude to sice mozna OT, ale nejak sem nepochopil, proc si kupoval pasivni chlazeni grafiky kdyz ho stejne budes aktivne chladit... :oops:
co treba to ze ve winech to muzes mit uplne nehlucne?pokud vim tak rivatunerem to jde regulovat jen na 25%
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Flegy píše:bude to sice mozna OT, ale nejak sem nepochopil, proc si kupoval pasivni chlazeni grafiky kdyz ho stejne budes aktivne chladit... :oops:
vyhrabat rok starej thread a pak se tady hromadne divit....

pasivni grafika se kupuje kvuli tichu. Ovšem když tam máš moc vysoké teploty (například já jsem s tou grafikou měl i 75/90), tak se to musí nějak dořešit, ok? Sundávat originál pasiv prý nemá cenu, jde jen velmi obtížně dát zpět (záruka), takže jsme to s kolegou ofukovali tichým fanem. I tak jsme byli stále na nejtišším řešení a teploty při jakémkoli ofuku spadly rapidně dolů.

Už to dál nepitvejte, autor threadu už má věc vyřešenou 3/4 roku
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“