Woyta píše:Jen tunel nestaci. Mas aspon vzadu na case odsavaci fan?
To mi vysvětli vliv odsávání case na chlazení CPU tunelem
to je jen mírné OT. Nevím, jak může souviset teplota CPU, kterej je chlazen vzduchem z venku s teplotou uvnitř case. Samozřejmě při použití WT je potřeba posílit odsávání z case, to je jasné, na účinnosti chlazení CPU se to ale neprojeví, za tohle budou rady součásti v kistně
2kaldo: jo foto by bodlo... musim tě zklamat, teplej vzduch nikdy dolů nepůjde..... ale tu fotku sem hoď, ať to jasně pochopíme
U normalnich chladicu ti minimalne z boku chladice ohriva teply vzduch chladicu. Vzdycky tam je nejakej vliv tepleho vzduchu. Take zalezy na konstrukci tunelu. Ja mel tunel vystlanej molitanem aby mi teply vzduch uvnitr neohrival cerstvy nasavany.
Woyta píše:U normalnich chladicu ti minimalne z boku chladice ohriva teply vzduch chladicu. Vzdycky tam je nejakej vliv tepleho vzduchu. Take zalezy na konstrukci tunelu. Ja mel tunel vystlanej molitanem aby mi teply vzduch uvnitr neohrival cerstvy nasavany.
no vzhledem k tomu, ze tunel je dlouhy asi 8 cm , tak bys ho musel mit z hlinikove roury, aby se ti ten vzduch stacil tim tunelem ohrat, podle me je vliv teploty ve skrini zanedbatelny, dejme tomu ve skrini mas 30, v pokoji 24, tomas jen 7 stupnu gradient, pres pet lahev nebo platovou rouru ti nepude skoro nic, spis vetsi vliov ma prisavani luftu ze skrine netesnostmi v tunelu (hlavne v náústku na CPU chladič)
Netesnost jsem resil tak ze jsem si na chladic udela desticku ktera presahovala chladic asi o 1cm na vsech stranach. A ten molitan co jsem dal do tunelu to jen dotesnil.
Kaldo píše:Z procesoru vychazi pres mrize horkej vzduch, kterej proudi dolu (smerem k graficke karte) a nahoru do zdroje.
To nějak odporuje fyzice. Jak může horký vzduch proudit samovolně dolů?
On to myslel tak ze zebra na pasivu jsou svisle usporadane, takze kdyz do nich fouka fan tak ten vzduch rozhani dolu ke grafice a nahoru do zdroje! Teda myslim ze to tak myslel....
MB: MSI K7N2 Delta2 LSR nForce(Ultra400)(už II. ta první vyhořela 15.7.2005), CPU: Athlon 2600+Bart.@2300MHzAC cooper silent 2TC(úprava TC=), Ram: KINGMAX 2x256MB 2,5-3-3-8(SR)+Transcend 256MB JR2,5 400MHz2,5-3-3-8, GK: ATI RADEON 9550Infinite default 472/650@510/730MHz (Silencer rev.3), HDD: WesternDigital 160GB SATA, 300W Eurocase, DVD-RW NEC 4550; DVD-R Toshiba. (and ligth case modding) CPU core:1,775V, memory core:default, idle:25°, burn 57°; 12hod36min Prime(pak uz me to nebavilo) ja_ma´s mod
Woyta píše:Ja mel tunel vystlanej molitanem aby mi teply vzduch uvnitr neohrival cerstvy nasavany.
Buď naprosto v klidu, toho se ti s uvažovanými délkami tunelu a rozdílem teplot nepodaří dosáhnout, ani kdybys chtěl...
když už uvažujeme v těch minimáních dopadech, spíš sis uškodil, neboť
a) pokud to byl hrubý molitan, zvýšil sis tlakovou ztrátu tunelu, kterou jsi navíc ještě zvýšil:
b) zúženým potrubím a tím větší rychlostí proudu
mno, tohle byl extremni pohled na věc, ale třeba takovej box i na malou změnu tlakové ztráty reaguje tím, že mu klesne průtok. Člověk si myslí, že punčocha je ještě čistá a přesto už mám 3°C navrch. To arctic byl v tomto směru lepší.
Ten tunel mel porad vetsi prumer nez 6*6 fan a pak na 8*8 to bylo presne. Pucocha zvedla teplotu o 1 st. Ten tunel je davno zrusen. Ted je tam jeden intake fan foukajici na turbinu CM Aero 7 Lite.
no nevým ja filtry nepoužívám a řeším to tak, že jednou za pul roku vezmu flasu se stlaceným vzduchem a vsechny pasivy profouknu a nic my neovlivnuje v tomhle smeru tok vzduchu a celkem pohoda