//edit mhl, upraven název threadu, promazány smajlíci
Taktování na SiS 648
- Cici
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taktování na SiS 648
Hoj, mám Pentium 4 na 2411 Mhz (přesně
) Má cenu to taktovat. Jestli jo, tak mi poraďte. Sem to hledal v biosu, ale tam je FSB seknutý na 133 a nemůžu s tím hnout. Proč??? Jak to mám nataktovat.
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Cici
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
- Cici
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmm. Ale I'm stupid a nechápu. Ale já se nedostanu vůbec nikam, páč to mám nějaký seklý v biosu. FBS je šedý a nedá se měnit a kde je multiplikátor v biosu nevím, takže to taktovat nemůžu ani kdybych chtěl.mhl píše:Zkusit to můžeš, ale daleko se nedostaneš ... tenhle chipset není vhodný na taktování ...
Co mám dělat, alespoň bych to chtěl zkusit.
- mhl
- Středně pokročilý

-
U P4 můžeš taktovat pouze přez FSB ... zkus stáhnout nejnovější Bios a manuál a pořádně si ho pročti, stejně jako tenhle thread http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2290 ... u nastavení FSB hledej položku "User define" ... ale stejnak je to imho zbytečná práce protože to moc nenataktuješ. Kdybys hledal, tak bys na to přisel sámCici píše:Hmm. Alemhl píše:Zkusit to můžeš, ale daleko se nedostaneš ... tenhle chipset není vhodný na taktování ...a nechápu. Ale já se nedostanu vůbec nikam, páč to mám nějaký seklý v biosu. FBS je šedý a nedá se měnit a kde je multiplikátor v biosu nevím, takže to taktovat nemůžu ani kdybych chtěl.
- Cici
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
- misokgb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pripadne pozri na doske, nejaky jumper, ktorym by sa dala manualne nastavit FSB... Niektore dosky to maju tak, hlavne pozri v manuale overclocking slovicko. Jo a ked sa da, tak sprav upgrade na i865... Nie je to take drahe a s touto doskou mozes mat len problemy... Ked Intel CPU tak aj Intel chipset...
- Noxyr
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Být tebou když ani nevíš jak vymazat CMOS juperem tak se do taktění ani nepouštím. Ono to vypadá jednoduše, že? V nějakým článku atd.
Bejt tebou ještě chvíi sbírám zkušenosti.....
P.s: HLAVNE SI NEHRAJ S NICIM CO MA NAZEV VOLTAGE!!!!
Bejt tebou ještě chvíi sbírám zkušenosti.....
P.s: HLAVNE SI NEHRAJ S NICIM CO MA NAZEV VOLTAGE!!!!
CPU: AMD X2 5000+ MB: Asus M2N-SLI RAM: 4GB DDR800 GPU: Asus nVidia 9800GTX HDD: SATA 80GB Seagate Baraccuda + PATA 160GB Mechaniky: DVD-RW NEC 4550A + Ausus E616P2
- Cici
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Cici
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
1)Mě napadlo jestli to není pamětí. V biosu mám položku DRAM frekvency a tam je to samý co u FBS. Kolik tam má bejt???? Mám změnit poměr.
2) Nenám v biosu možnost lock AGP/PCI lock, ale je tam nastavený 66/33 mění se to, když měním FBS nebo to zůstene stejný??
2) Nenám v biosu možnost lock AGP/PCI lock, ale je tam nastavený 66/33 mění se to, když měním FBS nebo to zůstene stejný??
MSI 648 Max, Intel Pentium 4C 2,4 GHz (2411@2534) Northwood, ATI Radeon 9800 Pro, 512 MB DDR RAM, Genius SW-5.1 Home Theater
- mhl
- Středně pokročilý

-
- Cici
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak už to mám.
Musel sem změnit frekvenci u pamětí. Sem měl poměr 1:1 a teď mám 10:9 a FSB už 140.
=> 2533 MHz. 
Naposledy upravil(a) Cici dne ned 24. črc 2005, 17:36, celkem upraveno 1 x.
MSI 648 Max, Intel Pentium 4C 2,4 GHz (2411@2534) Northwood, ATI Radeon 9800 Pro, 512 MB DDR RAM, Genius SW-5.1 Home Theater
- Cici
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak je to s napětím?? Teď mám 1,47V občas 1,49V. Kolik je max. v tom článku a taktování se píše, že pro novějjší jádrá (JE TO MŮJ PŘÍPAD??) je max 1,65V a pro Prescott je to 1,5V. Takže já můžu po 1,65V jo?? 
- Hanibal
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mam tu samou sestavu jako ty, teda desku urcite a jestli mas Northwooda 533, tak taky. Taktoval sem, ale podle ostatnich se tedle north nedostane moc vysoko.Nej byly Bus400. Este tahle deska podporuje 400 a 533, takze kdyz mas 533 a nataktujes ho, tak se ti zvedne Bus a ten chipset podle myho nazoru uz moc nestiha. Ted jedu na 2,6.Vic jak 2,7(fsb 150x18) mi nenabehnou windowsy vobcas mi nenabeh ani komp, ale dal sem new bios a je to vklidu, ale ty windowsy na 2,7 stejne nenabehnou.Jinak napeti je uplne jedno, ktery tam mam, jede to furt stejne.