Taktování na SiS 648

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Taktování na SiS 648

Příspěvek od Cici »

Hoj, mám Pentium 4 na 2411 Mhz (přesně :) ) Má cenu to taktovat. Jestli jo, tak mi poraďte. Sem to hledal v biosu, ale tam je FSB seknutý na 133 a nemůžu s tím hnout. Proč??? Jak to mám nataktovat.

//edit mhl, upraven název threadu, promazány smajlíci
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

napiš typ desky a výrobce
(info najdeš třeba v Everestu)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

Deska MSI 648. Myslim. :stupid2:
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Zkusit to můžeš, ale daleko se nedostaneš ... tenhle chipset není vhodný na taktování ...
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

mhl píše:Zkusit to můžeš, ale daleko se nedostaneš ... tenhle chipset není vhodný na taktování ...
Hmm. Ale I'm stupid a nechápu. Ale já se nedostanu vůbec nikam, páč to mám nějaký seklý v biosu. FBS je šedý a nedá se měnit a kde je multiplikátor v biosu nevím, takže to taktovat nemůžu ani kdybych chtěl. :sad:
Co mám dělat, alespoň bych to chtěl zkusit. :(
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Cici píše:
mhl píše:Zkusit to můžeš, ale daleko se nedostaneš ... tenhle chipset není vhodný na taktování ...
Hmm. Ale :stupid2: a nechápu. Ale já se nedostanu vůbec nikam, páč to mám nějaký seklý v biosu. FBS je šedý a nedá se měnit a kde je multiplikátor v biosu nevím, takže to taktovat nemůžu ani kdybych chtěl.
U P4 můžeš taktovat pouze přez FSB ... zkus stáhnout nejnovější Bios a manuál a pořádně si ho pročti, stejně jako tenhle thread http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2290 ... u nastavení FSB hledej položku "User define" ... ale stejnak je to imho zbytečná práce protože to moc nenataktuješ. Kdybys hledal, tak bys na to přisel sám
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

Dík. Poslední otázečka. Sem četl, že když to přeženu tak mi vůbec nenaběhne PC. Co pak? :shock:
MSI 648 Max, Intel Pentium 4C 2,4 GHz (2411@2534) Northwood, ATI Radeon 9800 Pro, 512 MB DDR RAM, Genius SW-5.1 Home Theater
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Smažeš CMOS jumprerem na desce... bývá u baterky... viz manual...
misokgb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Pripadne pozri na doske, nejaky jumper, ktorym by sa dala manualne nastavit FSB... Niektore dosky to maju tak, hlavne pozri v manuale overclocking slovicko. Jo a ked sa da, tak sprav upgrade na i865... Nie je to take drahe a s touto doskou mozes mat len problemy... Ked Intel CPU tak aj Intel chipset...
Celeron D 2.53GHz@4,57GHz :D
8) The new OC record coming soon (SubZero WC)... 8)
honny je gay 20%
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noxyr »

Být tebou když ani nevíš jak vymazat CMOS juperem tak se do taktění ani nepouštím. Ono to vypadá jednoduše, že? V nějakým článku atd.

Bejt tebou ještě chvíi sbírám zkušenosti.....

P.s: HLAVNE SI NEHRAJ S NICIM CO MA NAZEV VOLTAGE!!!!
CPU: AMD X2 5000+ MB: Asus M2N-SLI RAM: 4GB DDR800 GPU: Asus nVidia 9800GTX HDD: SATA 80GB Seagate Baraccuda + PATA 160GB Mechaniky: DVD-RW NEC 4550A + Ausus E616P2
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

Tak sem to zkusil a dostal sem se jen na 2448 (136FBS) :o Když sem to zkoušel dál, tak od 138 FBS a výš mi nenaběhnou wokna. :stupid2:
MSI 648 Max, Intel Pentium 4C 2,4 GHz (2411@2534) Northwood, ATI Radeon 9800 Pro, 512 MB DDR RAM, Genius SW-5.1 Home Theater
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

1)Mě napadlo jestli to není pamětí. V biosu mám položku DRAM frekvency a tam je to samý co u FBS. Kolik tam má bejt???? Mám změnit poměr.

2) Nenám v biosu možnost lock AGP/PCI lock, ale je tam nastavený 66/33 mění se to, když měním FBS nebo to zůstene stejný??
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Je to FSB(Front Side Bus), ne FBS ... už jsem ti jednou psal at si z internetu stáhneš manuál od desky a přečteš si thready o taktování na tomto foru ... na všechny tvoje otázky najdeš odpoveď :wink:
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

Tak už to mám. :) Musel sem změnit frekvenci u pamětí. Sem měl poměr 1:1 a teď mám 10:9 a FSB už 140. :D => 2533 MHz. :up:
Naposledy upravil(a) Cici dne ned 24. črc 2005, 17:36, celkem upraveno 1 x.
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

Jak je to s napětím?? Teď mám 1,47V občas 1,49V. Kolik je max. v tom článku a taktování se píše, že pro novějjší jádrá (JE TO MŮJ PŘÍPAD??) je max 1,65V a pro Prescott je to 1,5V. Takže já můžu po 1,65V jo?? :sad:
Hanibal
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanibal »

Mam tu samou sestavu jako ty, teda desku urcite a jestli mas Northwooda 533, tak taky. Taktoval sem, ale podle ostatnich se tedle north nedostane moc vysoko.Nej byly Bus400. Este tahle deska podporuje 400 a 533, takze kdyz mas 533 a nataktujes ho, tak se ti zvedne Bus a ten chipset podle myho nazoru uz moc nestiha. Ted jedu na 2,6.Vic jak 2,7(fsb 150x18) mi nenabehnou windowsy vobcas mi nenabeh ani komp, ale dal sem new bios a je to vklidu, ale ty windowsy na 2,7 stejne nenabehnou.Jinak napeti je uplne jedno, ktery tam mam, jede to furt stejne.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“