TV out a stará TV (scart má)- Obnoveno 23.7.

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TV out a stará TV (scart má)- Obnoveno 23.7.

Příspěvek od Noxyr »

Zdar
Jsem v tomhle uplný pako, takže se ptám jako absolutní lama.
Dá se zprovoznit TV výstup na kartě s S-video (jasný) a televizi co má jen klasika anténu + scart?(nejasný)

Existuje taková redukce?

Ke katrtě jsem dostal kabel S-video > Cinch, hodí se to?

Bude to barevný? Někde jsem tu četl o problémech s bravou, ale moc jsem to nechápal.(nějaký pájení atd.)

PC rozumím, ale TV Out zprovozňuju poprvý tak se ptám, než abych koupil tisíc redukcí a pak něběželo.
TIA TIA TIA všem

Grafika je v popisku a TV je nějaká Tesla asi 5 let stará
Naposledy upravil(a) Noxyr dne sob 23. črc 2005, 07:00, celkem upraveno 2 x.
CPU: AMD X2 5000+ MB: Asus M2N-SLI RAM: 4GB DDR800 GPU: Asus nVidia 9800GTX HDD: SATA 80GB Seagate Baraccuda + PATA 160GB Mechaniky: DVD-RW NEC 4550A + Ausus E616P2
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Pokud jsi měl tu redukci u grafiky ta ji použij od toho ta redukce právě je, pak tě stačí kabel Scart-3 x cinch (vstupní scart), nebo vstupní koncovka scart (scart konektor co má na těle vstup x 3 cinch) + kabel cinch-cinch a propojit redukci u karty se žlutým cinchem. Taky nezapomeň nastavit TV výstup v ovladačích grafiky (klonování pokud chceš stejný obraz jako na monitoru a taky normu PAL).
Taky doporučuji odpojit anténu, pokud je to kabelovna tak ta ráda ničí grafické karty (stálo se známému).
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noxyr »

Bezva, tohle jsem potřeboval vědět.
Ok, a ty dva další CINCH v tý redukci jsou na audio? Asi jo, blbá otázka.
Dík za radu.
CPU: AMD X2 5000+ MB: Asus M2N-SLI RAM: 4GB DDR800 GPU: Asus nVidia 9800GTX HDD: SATA 80GB Seagate Baraccuda + PATA 160GB Mechaniky: DVD-RW NEC 4550A + Ausus E616P2
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Jestli myslíš u toho scartu tak jo – žlutá = video , červená = zvuk pravý kanál a bílá = zvuk levý kanál, pokud chceš propojit i audio tak se taky prodává kabel 2 x cinch – 3,5mm stereo jack který pak zapojíš do toho scartu a do zvukovky.
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noxyr »

Tak jsem si koupil tu redukci (scart+3xcich) a zapojil pomocí kabelu S-video > Cinch.
Tedy: VGA (s-video)> kabel > Cinch > kabel > scart+cinch redukce > TV.
Dal jsem klonovat, obraz naběhl, ale ouha. Černobíle. Tak žečnu nastavovat pal-D. Nic, zkouším pal-B nic, zkouším včechno možné. Jiné Drivery. Nic, stále čenobílé.
Ale: Když restartujo WinXP tak se mi na krátkou dobou (3sec) objevím logo windows BAREVNE??????? Pak obrazovka blikne a zas je vše čb.
Tak nevím jestli je to kabelem( ale proč při startu barva?) nebo v ovladačích.

BTW: tA SCART REDUKCE Má i přímo vstup na s-video. Nebylo by lepší to zapojit přímo tahle? Bez cinch?

TIA
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

jestli jsi videl modré logo při startu, tak je to nepochybně v ovladačích (imho)
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Noxyr píše:

BTW: tA SCART REDUKCE Má i přímo vstup na s-video. Nebylo by lepší to zapojit přímo tahle? Bez cinch?

TIA
Určíte! Bude to i kvalitnejší! Zkus to.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Ano S-Video bude kvalitnější, ale nezapoměň že se většinou na televizi musí Scart v nastavení přepnout na to S-Video (samozřejmě záleží jak která televize a zda vůbec to S-video umí - ale to snad umí všechny televize za posledních 10 let)
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noxyr »

Ok, zkusím to přímo, ale musím koupit ten kabel. ALe pořád mi vrtá hlavou to logo. Objeví se (barevně) jen n 3 sec. Zpočátku je černobílé,blik, pak barva, blik a šedá logovací nabídka do win. Ovladače jsem zkoušel 71.84 a 77.?? teď nevím přesně.
Je mi to záhadou.
No, uvídim jestli mi pomůže ten kabel.....
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Ale s tou barvou co se na chvilku ukáže to skutečně ukazuje že to bude na 90% jen nastavením ovladačů grafiky nebo nastavením normy na TV. (u známého to dělalo nastavení normy na TV).
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noxyr »

Quakes píše:Ale s tou barvou co se na chvilku ukáže to skutečně ukazuje že to bude na 90% jen nastavením ovladačů grafiky nebo nastavením normy na TV. (u známého to dělalo nastavení normy na TV).
Jenže co stím? Zkoušel jsem všechny pal-abcd..... a stále prd.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

I na Televizi ?
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noxyr »

Quakes píše:I na Televizi ?
A sakra....
To ne..
Ale vůbec netuším kde se to na tý TV nastavuje. A jestli vůbec. a pokusím se:-)
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noxyr »

Tak jsem to zkoušel i na videu. Stále to samé.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“