Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
VYPUK
Nováček
Nováček

MNO MAM TUHLE DESKU

Příspěvek od VYPUK »

MAM ATHLON XP(BARTON) 2600+ NA 1,96GHZ,DESKU A7V880,1GB DDR400 CL NEFIM :) , HIS RADEON 9550 256MB VERZE(PREJ SHIT :) ) 160GB DISK ATA A 40GB DISK ATA,ASUS CRW A LG DVD-/+ RW GSA4163B,ZDROJ 350W
A VSELIJAKE SEREPETIČKY OKOLO :)...ALE TRÁPÍ MĚ VÝKON TÉTO SESTAVY...POMALÉ LOADINGY A TAK DAL...NEVÍM ČÍM TO JE...MŮŽE MI NĚKDO PORADIT?? :( JSEM UZ Z TOHO ZOUFALÝ PROTOŽE JSEM DO TOHO VRAZIL HOODNE PENĚZ :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: MNO MAM TUHLE DESKU

Příspěvek od Shit »

VYPUK píše:.....
Popiš to trochu podrobněji....Na takovou to otázku není možná žádná odpověď ... :wink:
VYPUK
Nováček
Nováček

HEH

Příspěvek od VYPUK »

TAK KDYŽ NAPŘ SPOUŠTÍM WINDOWS(PŘIHLAŠUJI SE) TAK SE MI U TOHO SEKÁ ZVUK COZ U STAREHO MEHO T-BREDA TO NEDELALO :)...PŘI NAČÍTÁNÍ ČEHOKOLIV SE SEKÁ ZVUK(MP3 A SPOL.) JE TO DOST DOBRÉ?? :) ZDRAWÍM
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

To řeší nové drivery na zvukovku (sice beta, ale řeší to) . Použij vyhledávání, psal jsem ten link na drivery já asi před půl rokem.
VYPUK
Nováček
Nováček

DIKES

Příspěvek od VYPUK »

DIK MOC ALE JE TO TO CO TO POTŘEBUJE?? :shock:
Creative
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Mám s touhle deskou taky problémy

Příspěvek od Creative »

lukypa píše:Můj procesor se mi vesele hlásí jako Athlon 1200, při pokusu o přetaktování na původní hodnotu se počítač stává nestabilní s vyskakující modrou obrazovkou, při použití overlockingu můžu jít maximálně na 20% (z 1200 samozřejmě) p5i manuálním nastavení 12x133 což je nastavení 1900+ vesele padá. Přiznávám že jsem v tomto směru začátečník takže bych velmi přivítal nějakou radu co můžu dělat. :?
no já mám podobnej problém...mám rovněž desku A7V880, k tomu Athlon XP 2400+ a hlásí se mi jako 1800+ ...FSB běží na 100Mhz a když ji manuálně nastavím na 133Mhz tak mi zlobí grafika.
Creative
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Testy?

Příspěvek od Creative »

Houmi píše:radeon 9500@9500PRO(softmod) 64MB, catalyst 4.7
AGP nastaveno 8x, Fast writes on. to same ukazuje i smartgart.

3dm01:
Total Local Video Memory: 64 MB
Total Local Texture Memory: 64 MB
Total AGP Memory: 118 MB

s deskou jsem taky celkem spokojen. zamceny barton 2500+ mi v ni jede 11x222 pri auto vcore. jen je trosku divny, ze HW monitror asus pc probe mi ukazuje vcore 1,728. pritom v biosu to ukazuje 1.628. co to hlasi vam?
s těma rozdílnejma údajema o napětí vcore mi to dělá taky, mám A7V880, Athlon XP2400+, Radeon 9500 256MB
Johnnie_Walker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johnnie_Walker »

Zdarecek. Mam Athlon 2600, zdroj 400W, Gigabyte 6600gt (530/1240), 2x 512 MB Corsair 400, 80 GB Western....problem je v tom, ze to nemuzu pretaktovat. Aj kdyz to zvysim o blby 4 mhz, tak treba po dvou hodinkach hrani se to sekne. Kdyz to zvysim o vic, tak se to sekne driv. Windows mam se SP2. Cim to muze byt. A jeste dotaz, proc se mne u nejnovejsi Bios 1009 zobrazuje datum (prosinec 2004). Kdyz ten bios ma byt o ctyri mesice novejsi. Dikec za odpoved.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

no já mám podobnej problém...mám rovněž desku A7V880, k tomu Athlon XP 2400+ a hlásí se mi jako 1800+ ...FSB běží na 100Mhz a když ji manuálně nastavím na 133Mhz tak mi zlobí grafika.
A máš zapnutej AGP lock v biosu? :?
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Creative
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Creative »

Delarge píše:
A máš zapnutej AGP lock v biosu? :?
mám ale nepomáhá to :x
PhoenixK
Začátečník
Začátečník

athlonxp2800+

Příspěvek od PhoenixK »

cau koupil sem si athlonaXP2800+a desku asus A7V880,no a otevru si CPU-Z a pise to core speed 1250Mhz multiplier 12,5 a fsb100Hhz neni to blbost kdyz deska aj pameti jsou na 400Mhz a procesor je na 333MhzFsb!!!Mysim tim ze by mela byt daleko visi rychlost procesoru ne???

//přesun by Smith
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Nastav v biose 166fsb a ulož to...........Stiahni si NAJNOVšI CPU-Z alebo skus napr. Cbid...................
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: athlonxp2800+

Příspěvek od Jirin »

PhoenixK píše:cau koupil sem si athlonaXP2800+a desku asus A7V880,no a otevru si CPU-Z a pise to core speed 1250Mhz multiplier 12,5 a fsb100Hhz neni to blbost kdyz deska aj pameti jsou na 400Mhz a procesor je na 333MhzFsb!!!Mysim tim ze by mela byt daleko visi rychlost procesoru ne???
no to se imho musi nastavit v biosu nebo prepinacem... vse je v manualu....

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
PhoenixK
Začátečník
Začátečník

Re: athlonxp2800+

Příspěvek od PhoenixK »

a proc 166 kdys ma jet na 333Mhz??????
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

He 166x2=333. Chápeš? Nastav to jak ti řekli.
PhoenixK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PhoenixK »

jj mam to,slape jak hodinky
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Tak jsem si pořídil stejnej board a musím říct,že neslíbit svou starou MSI 745 Ultra MimanNovi,tak jsem tuhle desku vrátil a nechal si MSI.Ne,že by to byla špatná deska,to ne - ale značka ASUS bývala kdysi sakra pojem.Chyby u téhle desky z ní ale dělají šedivej průměr.
1.) Základní napětí CPU je default nebo 1,65V - na default tam deska pouští cca 1,58V,ačkoliv mám 1,5V T-breda.Na OC při zvednutí na 1,65V mám podle PCProbe 1,74V a je to (podle teploty) skutečně tak.Tak to tedy sorry,milý ASUSi!Nevím,nakolik se na tomhle podílí neosazené pozice pro mosfety,ale tohle by snad být nemělo.Jediná možnost,jak docílit rozumný napájení,je přesadit Overvoltage jumper a nastavit Vcore na default,pak tam mám 1,66V.Smůlu maj milovníci ticha,kteří chtějí chladit tiše nebo pasivně a s nízkým Vcore - jednoduše ho nenastaví nebo možná drátováním?

2.)Nenáročnost na paměti: chachá - na MSI jsem měl tytéž paměti,co v podpisu a šlapaly na FSB 172MHz - sice v singlu a bez interleavingu,ale na ASUSce mi jedou pouze každá zvlášť,případně na 133MHz v dualu a s 4way interleavingem.FSB 166MHz je pro ně zakletá,za dva dny se mi nepodařilo najít nastavení,při němž by na týhle frekvenci nahodile nezatuhával PC.A to jedu CPU/MEM synchronně - prostě mě čeká další investice do RAMek.BIOS mám v.1009,tj.předposlední.

S problémy,popisovanými přede mnou,jsem se nesetkal (zatím) - zvukovka i síť jedou ok.K plusům řadím automatické přepínání sad násobičů,takže není nutno drátovat.FSB končící na 227MHz (proč tam a ne 220 nebo 230?!)je už jen malým problémkem,protože při těchto frekvencích se údajně "čertí" SATA řadič,takže ji prakticky nevyužijete,pokud jste investovali do SATA disku(ů).Potěšitelná je změna ve vybavení - místo PCcilínu teď je v balení Norton Internet Security od Symantecu,což je poněkud lepší volba.

A ještě pro Delarge: to datum je vinou nepozornosti při psaní BIOSu,nechali tam prostě původní a přepracovali pouze instrukce.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

janis píše:1.) Základní napětí CPU je default nebo 1,65V - na default tam deska pouští cca 1,58V,ačkoliv mám 1,5V T-breda.Na OC při zvednutí na 1,65V mám podle PCProbe 1,74V a je to (podle teploty) skutečně tak.Tak to tedy sorry,milý ASUSi!Nevím,nakolik se na tomhle podílí neosazené pozice pro mosfety,ale tohle by snad být nemělo.Jediná možnost,jak docílit rozumný napájení,je přesadit Overvoltage jumper a nastavit Vcore na default,pak tam mám 1,66V.Smůlu maj milovníci ticha,kteří chtějí chladit tiše nebo pasivně a s nízkým Vcore - jednoduše ho nenastaví nebo možná drátováním?
Tak tenhle problem jsem mel u desky od Asusu taky.. Mel jsem model A7V8X a v ni Bartona 2600+ na defaultu a misto 1,65V mi tam deska poustela 1,71V.. Tento problem uz tu resil nekdo na foru i s modelem A7N8X.. Poridil jsem MSI a tam je to nastaveni voltaze temer presne, ale to uz sem nepatri... je to problem asi vetsiny desek od Asus pro socket A
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
ponci
Nováček
Nováček

DUAL CHANELL

Příspěvek od ponci »

Ahojte. Kúpil som si túto dosku a 2 x pamäte KINGSTON (CL3) 256 MB. Zaujímalo by ma ako ich osadiť do slotov ak chcem DUAL CHANELL. V manuáli to neviem nájsť. Prvý slot je modrý, vedľa neho čierny. Trocha ďalej od nich je zase modrý a čierny slot. Ďalej by ma zaujímalo, či musí byť frekvencia RAM rovnaká ako frekvencia systémovej zbernice CPU. Mám totiž iba Athlon XP 1700+ (133 x 11), čo by znamenalo pre RAM 266 MHz. Ďakujem za odpoveď.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Pro dual musíš osadit dva sloty téže barvy - tedy od socketu 1 a 3 nebo 2 a 4.Pak v BIOSu dej dual channel nebo AUTO (mělo by to nastavit samo).
FSB (v JumperFree Configu) můžeš nastavit nezávisle na taktu pamětí (RAM clock v Chipset - NorthBridge).
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“