Mrtvá Wi-Fi karta
Moderátor: Don
- Thellwin
- Administrátor

Mrtvá Wi-Fi karta
Dneska mě zžejmě odešla moje wi-fina ... najednou přestal jít internet a nemoh jsem ho nijak nahodit, tak jsem restartnul komp. Ta karta už normálně nenajela, ve správci zařízení u ní je napsáno něco v tomhle smyslu (jsem už zapomněl co to bylo přesně
) "Zařízení nemohlo být spuštěno (kód 10)". Postupně jsem zkusil všechny sloty, odinstaloval jí a zase nainstaloval -> při instalaci to nebere ovladače (vhodný ovladač nenalezen). Zkusil jsem jí i v jiném počítači a to samé ... takže je po ní ?
Goldnoob team proud member!
- Fifi
- Středně pokročilý

- Thellwin
- Administrátor

OK, předpoládám, že mrtvá je ... zítra se mi na to přijedou podívat od providera (není nad to je znát osobně, takže neděle no problém) a uvidím.
OT : Jakkoliv jsem na ČTc a jeho dial-up vždycky nadával, tak teď jsem za něj vděčnej, díky němu nejsem úplně odříznutej od netu
OT : Jakkoliv jsem na ČTc a jeho dial-up vždycky nadával, tak teď jsem za něj vděčnej, díky němu nejsem úplně odříznutej od netu
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

Přímo tohle jsem nezkoušel, ale byla ve všech PCI slotech a v BIOSu jsem dokonce povypínal všechno co by mohlo nějaký IRQ žrát. Musím říct, že s tou mrchou byly problémy už od začátku, protože si nějak nesedla s mou zvukovkouAllatutti píše:nezkousel jsi menit IRQ mozna se jenom s necim hada, ale asi je po ni
- Fifi
- Středně pokročilý

No tak hurá na to. Protože tohle by mohl být rozumný důvod pro takové chování karty.Thellwin píše:Přímo tohle jsem nezkoušel, ale byla ve všech PCI slotech a v BIOSu jsem dokonce povypínal všechno co by mohlo nějaký IRQ žrát. Musím říct, že s tou mrchou byly problémy už od začátku, protože si nějak nesedla s mou zvukovkou
- Thellwin
- Administrátor

Tak teď budu asi vypadat jako debil ... ta karta zase jede. Nechápu to, v pátek jsem se s ní sr.l snad 4 hodiny, zkoušel jsem všechno možný. Dneska zase normálně najela ...
(Že by pomalu odcházela ?)
EDIT : Jedno je ale jistý, nesnáší se s čímkoliv jiným v PCI -> zvukovka, modem ...
EDIT : Jedno je ale jistý, nesnáší se s čímkoliv jiným v PCI -> zvukovka, modem ...
- Fifi
- Středně pokročilý

- Thellwin
- Administrátor

Takže nové poznatky jsou -> karta není mrtvá, včera mi zase najela (fakt divný, protože před x hodinama byl komp v úplně stejném stavu a nenajela). Ale krom toho, že se nemá ráda s ostatníma PCI zařízeními, tak nemá ráda ani změny v msconfigu ... stačí tam odškrtnout cokoliv, aby se spouštělo po startu, nebo to zase odškrtnout a nenajede, ovšem jenom jednou. Po dalším restaru už je zase vše v pořádku
IRQčkem to nebude ... zkusil jsem přiřadit napevno volný IRQ a nic se nezměnilo ...
IRQčkem to nebude ... zkusil jsem přiřadit napevno volný IRQ a nic se nezměnilo ...
- Fifi
- Středně pokročilý

- Thellwin
- Administrátor

Teď u mě byli lidi od zřizovatele ... dostal jsem na týdenní otestování jinou Wi-Fi kartu, konkrétně jde o kartu od firmy TRENDnet, hlásí se jako "IEEE 802.11b Wireless Cardbus/PCI Adapter".
Mám jí v kompu jenom chvilku a zatím mám tyto poznatky :
+ Nevadí jí změny v msconfigu
+ Nevadí jí přítomnost jiné PCI karty (Hodil jsem tam SB Live Value se kterým měl ten D-Link problémy)
- Internet má pomalou odezvu, toho jsem si všiml hned. Ztrátovost paketů je vyšší než by bylo příjemné (průměrně tak 25% - 50%), a pingy jsou občas dost zajímavé (nahodim nějakej příklad - třeba seznam.cz (18, 46, 429, 15). Zkusím se povrtat v tom softu co k tomu je ...
Mám jí v kompu jenom chvilku a zatím mám tyto poznatky :
+ Nevadí jí změny v msconfigu
+ Nevadí jí přítomnost jiné PCI karty (Hodil jsem tam SB Live Value se kterým měl ten D-Link problémy)
- Internet má pomalou odezvu, toho jsem si všiml hned. Ztrátovost paketů je vyšší než by bylo příjemné (průměrně tak 25% - 50%), a pingy jsou občas dost zajímavé (nahodim nějakej příklad - třeba seznam.cz (18, 46, 429, 15). Zkusím se povrtat v tom softu co k tomu je ...
- [M@s|ers]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: