Mrtvá Wi-Fi karta

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Mrtvá Wi-Fi karta

Příspěvek od Thellwin »

Dneska mě zžejmě odešla moje wi-fina ... najednou přestal jít internet a nemoh jsem ho nijak nahodit, tak jsem restartnul komp. Ta karta už normálně nenajela, ve správci zařízení u ní je napsáno něco v tomhle smyslu (jsem už zapomněl co to bylo přesně :oops: ) "Zařízení nemohlo být spuštěno (kód 10)". Postupně jsem zkusil všechny sloty, odinstaloval jí a zase nainstaloval -> při instalaci to nebere ovladače (vhodný ovladač nenalezen). Zkusil jsem jí i v jiném počítači a to samé ... takže je po ní ?
Goldnoob team proud member!
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

No asi jo. Takhle mi odešel modem. Zkoušel jsem to potom v několika kompech. Výsledek byl ten, že potom už komp nechtěl s tím modemem ani bootovat. Tak jsem ho zahodil.

btw
Zkoušel jsi jestli ta karta něco vysílá. Jestli je alespoň vidět?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

OK, předpoládám, že mrtvá je ... zítra se mi na to přijedou podívat od providera (není nad to je znát osobně, takže neděle no problém) a uvidím.

OT : Jakkoliv jsem na ČTc a jeho dial-up vždycky nadával, tak teď jsem za něj vděčnej, díky němu nejsem úplně odříznutej od netu :)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

nezkousel jsi menit IRQ mozna se jenom s necim hada, ale asi je po ni :?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Allatutti píše:nezkousel jsi menit IRQ mozna se jenom s necim hada, ale asi je po ni :?
Přímo tohle jsem nezkoušel, ale byla ve všech PCI slotech a v BIOSu jsem dokonce povypínal všechno co by mohlo nějaký IRQ žrát. Musím říct, že s tou mrchou byly problémy už od začátku, protože si nějak nesedla s mou zvukovkou :(
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Thellwin píše:Přímo tohle jsem nezkoušel, ale byla ve všech PCI slotech a v BIOSu jsem dokonce povypínal všechno co by mohlo nějaký IRQ žrát. Musím říct, že s tou mrchou byly problémy už od začátku, protože si nějak nesedla s mou zvukovkou :(
No tak hurá na to. Protože tohle by mohl být rozumný důvod pro takové chování karty.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak teď budu asi vypadat jako debil ... ta karta zase jede. Nechápu to, v pátek jsem se s ní sr.l snad 4 hodiny, zkoušel jsem všechno možný. Dneska zase normálně najela ... :? :x (Že by pomalu odcházela ?)

EDIT : Jedno je ale jistý, nesnáší se s čímkoliv jiným v PCI -> zvukovka, modem ...
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Taky jsem se parkrát pořádně doběhl. Jak dopadlo tvé nastavení IRQčka? Už nemáš žádné volné?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Takže nové poznatky jsou -> karta není mrtvá, včera mi zase najela (fakt divný, protože před x hodinama byl komp v úplně stejném stavu a nenajela). Ale krom toho, že se nemá ráda s ostatníma PCI zařízeními, tak nemá ráda ani změny v msconfigu ... stačí tam odškrtnout cokoliv, aby se spouštělo po startu, nebo to zase odškrtnout a nenajede, ovšem jenom jednou. Po dalším restaru už je zase vše v pořádku :x

IRQčkem to nebude ... zkusil jsem přiřadit napevno volný IRQ a nic se nezměnilo ...
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

To vypadá na reklamaci :| . Takové chovaní karty je hodně divné. A nemohla by to být třeba chyba špatných ovladačů pro chipset? Ono s KT600 bylo celkem dost problémů.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Teď u mě byli lidi od zřizovatele ... dostal jsem na týdenní otestování jinou Wi-Fi kartu, konkrétně jde o kartu od firmy TRENDnet, hlásí se jako "IEEE 802.11b Wireless Cardbus/PCI Adapter".

Mám jí v kompu jenom chvilku a zatím mám tyto poznatky :

+ Nevadí jí změny v msconfigu
+ Nevadí jí přítomnost jiné PCI karty (Hodil jsem tam SB Live Value se kterým měl ten D-Link problémy)

- Internet má pomalou odezvu, toho jsem si všiml hned. Ztrátovost paketů je vyšší než by bylo příjemné (průměrně tak 25% - 50%), a pingy jsou občas dost zajímavé (nahodim nějakej příklad - třeba seznam.cz (18, 46, 429, 15). Zkusím se povrtat v tom softu co k tomu je ... :(
[M@s|ers]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od [M@s|ers] »

skus ju ozivit mne sa to stalo zase z maticnou doskou bola tiez mrtva tak som siel do kamosa ci mi nahodou neodisel zdroj a nakoniec sme prisli nato z ebola mrtva len sme ju zapojili do ineho zdroja a potom do toho mojho stareho a potom to islo az do teraz mi too este vkuse slape pekne tichucko
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“