RPG - THE BARDS TALE
Moderátor: Baneshee
- SHOCK_WAWE
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
RPG - THE BARDS TALE
tak co rikate na tento grafiky skvost?? 
- mr_sheen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo je to v pohode,jen me nesedi to ovladani,graifka i hudba pekna
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Shack
- Začátečník

Diablo II bude prekonane len Diablom III ak niekedy bude.Digitaldoom píše:zajímavé i hravé ale graficky se mi to osobně nelíbí ...
Diablo II stále suveréně nepřekonané;)
Graficky sa mi nepacilo zatial ziadne 3D akcne RPG ale snad v buducnosti to uz na novych grafickych kartach bude mat potrebne detaily a ktore doteraz vydane hry nemali.
XBOX360
- shadow
- Středně pokročilý

Tak abych přidal mé dojmy po dohrání tohoto remaku stařického RPG od Briana Farga:
mínusy:
- na RPG poměrně krátká herní doba, v mém případě cca 17 hodin čistého času..
- stereotypní souboje, žádná comba, hratelnost tak kolem 6,5/10 - občas jsem se trochu nudil
.
- vcelku stereotypní a chudé prostředí nenabízející žádná tajná zákoutí, dungeony a další lokace, která by stálo za to prozkoumávat
- ve hře nehraje hudba, to ubírá na atmosféře.
- málo kořistnění, loot se vám automaticky mění na cash, ledaže by překonával Vaše stávající vybavení -> vůbec vše je maximálně zjednodušeno
- grafika není dle mého názoru nic moc - je to port původně z konzolí a je to na tom myslím vidět. Grafika na mě i přes svá světlá místa působila tak nějak neostře, nevýrazně a chudě. Hru vidíte pouze z ptačí perspektivy a chybí větší výhled.
- v některých momentech neúnosně klesal framerate - především během cut-scenes s princeznou Caleigh - nebudu dále konkretizovat, ale evidentně jde o chybu enginu /asi chybně provedený port z konzole/, nikoliv náročnost na HW, která je naopak vcelku nízká
- minimální interaktivita prostředí
- ovládání je trochu kostrbaté - hlavně při vyvolávání společníků - chybí quicksloty.
Plusy
- naprosto famózní dabing - sarkastický Bard i vypravěč, který doprovází vtipně Vaše putování
- inteligentní dialogy
- staré anglické písničky v hospodách - těch písniček moc není, ale ty přítomné prostě stojí za to slyšet - např. Beer. Beer. Beer
- taková veselá stará anglická odrhovačka o pivu v podání tří štamgastů, kterou jsem si pouštěl snad 30x
- opravdu nevídané množství vtipu, hlášek a především sarkasmu (mj. můžete povalovat například i pasoucí se krávy.
- hra přistupuje k řadě věcí originálně a není to nutně na škodu - spíše to považuji za klad, je to prostě něco trochu jiného.
- vrací se nám na scénu mluvící meč - tentokráte EgoSword
.
- kouzlení hraním na hudební nástroje, prostřednictvím kterých si vyvolávate různé společníky, kteří Vám pomáhají ve Vašem questu - dostal jsem se maximálně na 4 společníky + jednoho psa
.
- pěkné kreslené obrázky během loadingů.
- tři možné konce - na Vampire: Bloodlines to ale nemá
.
- vyšší obtížnost soubojů - dávám jako plus - Dungeon Siege 2 je proti tomu prd - tady se na to musí jít více takticky - je to takové "old-school".
Pokud bych to měl shrnnout, tak bych hru ohodnotil tak 7/10 - má několik opravdu výjimečných stránek jako je precizní dabing a všudypřítomný vtip, nicméně hratelnost někdy opravdu pokulhávala. I tak jsem ale rád, že jsem si to zahrál a dohrál. Je to prostě něco jiného, než na co jsme zvyklí
.
mínusy:
- na RPG poměrně krátká herní doba, v mém případě cca 17 hodin čistého času..
- stereotypní souboje, žádná comba, hratelnost tak kolem 6,5/10 - občas jsem se trochu nudil
- vcelku stereotypní a chudé prostředí nenabízející žádná tajná zákoutí, dungeony a další lokace, která by stálo za to prozkoumávat
- ve hře nehraje hudba, to ubírá na atmosféře.
- málo kořistnění, loot se vám automaticky mění na cash, ledaže by překonával Vaše stávající vybavení -> vůbec vše je maximálně zjednodušeno
- grafika není dle mého názoru nic moc - je to port původně z konzolí a je to na tom myslím vidět. Grafika na mě i přes svá světlá místa působila tak nějak neostře, nevýrazně a chudě. Hru vidíte pouze z ptačí perspektivy a chybí větší výhled.
- v některých momentech neúnosně klesal framerate - především během cut-scenes s princeznou Caleigh - nebudu dále konkretizovat, ale evidentně jde o chybu enginu /asi chybně provedený port z konzole/, nikoliv náročnost na HW, která je naopak vcelku nízká
- minimální interaktivita prostředí
- ovládání je trochu kostrbaté - hlavně při vyvolávání společníků - chybí quicksloty.
Plusy
- naprosto famózní dabing - sarkastický Bard i vypravěč, který doprovází vtipně Vaše putování
- inteligentní dialogy
- staré anglické písničky v hospodách - těch písniček moc není, ale ty přítomné prostě stojí za to slyšet - např. Beer. Beer. Beer
- opravdu nevídané množství vtipu, hlášek a především sarkasmu (mj. můžete povalovat například i pasoucí se krávy.
- hra přistupuje k řadě věcí originálně a není to nutně na škodu - spíše to považuji za klad, je to prostě něco trochu jiného.
- vrací se nám na scénu mluvící meč - tentokráte EgoSword
- kouzlení hraním na hudební nástroje, prostřednictvím kterých si vyvolávate různé společníky, kteří Vám pomáhají ve Vašem questu - dostal jsem se maximálně na 4 společníky + jednoho psa
- pěkné kreslené obrázky během loadingů.
- tři možné konce - na Vampire: Bloodlines to ale nemá
- vyšší obtížnost soubojů - dávám jako plus - Dungeon Siege 2 je proti tomu prd - tady se na to musí jít více takticky - je to takové "old-school".
Pokud bych to měl shrnnout, tak bych hru ohodnotil tak 7/10 - má několik opravdu výjimečných stránek jako je precizní dabing a všudypřítomný vtip, nicméně hratelnost někdy opravdu pokulhávala. I tak jsem ale rád, že jsem si to zahrál a dohrál. Je to prostě něco jiného, než na co jsme zvyklí
show must go on..
- Vitkom
- Nováček

-
@shadow: naprosty souhlas
nejvic sem se vzdycky nachlamal u dalsiho mrtvyho chosen one a naslednem songu ... it's a baad baad luck to be youuu...
obtiznost me obcas pekne frustrovala, az sem mlatil Dualshockem o stul
jinak nejvetsi zapor je u me umelej vyvoj postavy (tedy maximalni pocet atributu pro postavu a nemoznost je prekrocit pomoci nalezenych cetek, to me fakt vadilo)
... na Baldura:DAII ci Champions of Norrath to hratelnostne nemelo
ale hlavni plus jsou proste ty kecy a vtipy, jen kvuli nim to stoji za zahrani...
jinak co se tyce grafky: prisla me suprova, ovladani jeste lepsi, a cukalo me to tam taky
nejvic sem se vzdycky nachlamal u dalsiho mrtvyho chosen one a naslednem songu ... it's a baad baad luck to be youuu...
obtiznost me obcas pekne frustrovala, az sem mlatil Dualshockem o stul
jinak nejvetsi zapor je u me umelej vyvoj postavy (tedy maximalni pocet atributu pro postavu a nemoznost je prekrocit pomoci nalezenych cetek, to me fakt vadilo)
... na Baldura:DAII ci Champions of Norrath to hratelnostne nemelo
ale hlavni plus jsou proste ty kecy a vtipy, jen kvuli nim to stoji za zahrani...
jinak co se tyce grafky: prisla me suprova, ovladani jeste lepsi, a cukalo me to tam taky
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se bál, že tu tahle hra snad ani nebude mít thread, ale shadow nezklamal 
Po FABLE nastal čas zase na nejaky RPG, tak jsem nahodil Bards Tale (na doporučení kámoše).
Ty hlášky jsou drsný a človeka to žene dopředu, dabing bych rekl že nemá chybu
Přízvuk postav je opravdu hodně drsnej, ješte ze jsou tam titulky.
Na ovládání si človek musí trochu zvykat, ale půjde to. Musí.
Edit: Beer, beer, beer je opravdu dokonalá.
Po FABLE nastal čas zase na nejaky RPG, tak jsem nahodil Bards Tale (na doporučení kámoše).
Ty hlášky jsou drsný a človeka to žene dopředu, dabing bych rekl že nemá chybu
Na ovládání si človek musí trochu zvykat, ale půjde to. Musí.
Edit: Beer, beer, beer je opravdu dokonalá.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään