RPG - THE BARDS TALE

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
SHOCK_WAWE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

RPG - THE BARDS TALE

Příspěvek od SHOCK_WAWE »

tak co rikate na tento grafiky skvost?? :oops:
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

jo je to v pohode,jen me nesedi to ovladani,graifka i hudba pekna
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

zajímavé i hravé ale graficky se mi to osobně nelíbí ...

Diablo II stále suveréně nepřekonané :);)
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Digitaldoom píše:zajímavé i hravé ale graficky se mi to osobně nelíbí ...

Diablo II stále suveréně nepřekonané :);)
Diablo II bude prekonane len Diablom III ak niekedy bude.
Graficky sa mi nepacilo zatial ziadne 3D akcne RPG ale snad v buducnosti to uz na novych grafickych kartach bude mat potrebne detaily a ktore doteraz vydane hry nemali.
XBOX360
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak abych přidal mé dojmy po dohrání tohoto remaku stařického RPG od Briana Farga:

mínusy:

- na RPG poměrně krátká herní doba, v mém případě cca 17 hodin čistého času..
- stereotypní souboje, žádná comba, hratelnost tak kolem 6,5/10 - občas jsem se trochu nudil :(.
- vcelku stereotypní a chudé prostředí nenabízející žádná tajná zákoutí, dungeony a další lokace, která by stálo za to prozkoumávat
- ve hře nehraje hudba, to ubírá na atmosféře.
- málo kořistnění, loot se vám automaticky mění na cash, ledaže by překonával Vaše stávající vybavení -> vůbec vše je maximálně zjednodušeno
- grafika není dle mého názoru nic moc - je to port původně z konzolí a je to na tom myslím vidět. Grafika na mě i přes svá světlá místa působila tak nějak neostře, nevýrazně a chudě. Hru vidíte pouze z ptačí perspektivy a chybí větší výhled.
- v některých momentech neúnosně klesal framerate - především během cut-scenes s princeznou Caleigh - nebudu dále konkretizovat, ale evidentně jde o chybu enginu /asi chybně provedený port z konzole/, nikoliv náročnost na HW, která je naopak vcelku nízká
- minimální interaktivita prostředí
- ovládání je trochu kostrbaté - hlavně při vyvolávání společníků - chybí quicksloty.

Plusy

- naprosto famózní dabing - sarkastický Bard i vypravěč, který doprovází vtipně Vaše putování
- inteligentní dialogy
- staré anglické písničky v hospodách - těch písniček moc není, ale ty přítomné prostě stojí za to slyšet - např. Beer. Beer. Beer :) - taková veselá stará anglická odrhovačka o pivu v podání tří štamgastů, kterou jsem si pouštěl snad 30x :)
- opravdu nevídané množství vtipu, hlášek a především sarkasmu (mj. můžete povalovat například i pasoucí se krávy.
- hra přistupuje k řadě věcí originálně a není to nutně na škodu - spíše to považuji za klad, je to prostě něco trochu jiného.
- vrací se nám na scénu mluvící meč - tentokráte EgoSword :).
- kouzlení hraním na hudební nástroje, prostřednictvím kterých si vyvolávate různé společníky, kteří Vám pomáhají ve Vašem questu - dostal jsem se maximálně na 4 společníky + jednoho psa :).
- pěkné kreslené obrázky během loadingů.
- tři možné konce - na Vampire: Bloodlines to ale nemá :).
- vyšší obtížnost soubojů - dávám jako plus - Dungeon Siege 2 je proti tomu prd - tady se na to musí jít více takticky - je to takové "old-school".

Pokud bych to měl shrnnout, tak bych hru ohodnotil tak 7/10 - má několik opravdu výjimečných stránek jako je precizní dabing a všudypřítomný vtip, nicméně hratelnost někdy opravdu pokulhávala. I tak jsem ale rád, že jsem si to zahrál a dohrál. Je to prostě něco jiného, než na co jsme zvyklí :).
show must go on..
Vitkom
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vitkom »

@shadow: naprosty souhlas

nejvic sem se vzdycky nachlamal u dalsiho mrtvyho chosen one a naslednem songu ... it's a baad baad luck to be youuu...

obtiznost me obcas pekne frustrovala, az sem mlatil Dualshockem o stul ;)

jinak nejvetsi zapor je u me umelej vyvoj postavy (tedy maximalni pocet atributu pro postavu a nemoznost je prekrocit pomoci nalezenych cetek, to me fakt vadilo)

... na Baldura:DAII ci Champions of Norrath to hratelnostne nemelo

ale hlavni plus jsou proste ty kecy a vtipy, jen kvuli nim to stoji za zahrani...

jinak co se tyce grafky: prisla me suprova, ovladani jeste lepsi, a cukalo me to tam taky :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tak jsem se bál, že tu tahle hra snad ani nebude mít thread, ale shadow nezklamal :)

Po FABLE nastal čas zase na nejaky RPG, tak jsem nahodil Bards Tale (na doporučení kámoše).
Ty hlášky jsou drsný a človeka to žene dopředu, dabing bych rekl že nemá chybu :) Přízvuk postav je opravdu hodně drsnej, ješte ze jsou tam titulky.

Na ovládání si človek musí trochu zvykat, ale půjde to. Musí. :roll:

Edit: Beer, beer, beer je opravdu dokonalá. :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“