Stahujte zde>
http://games.tiscali.cz/clanek/demo.asp?id=9479
Je to olbřímí demo, 1,5 GB. Podle mě to je locklá full Beta (při skončení dema to nhodí hlášku něco v tom smyslu: thank you for playing Dungeon Siege 2 Beta.
Každopádně já to sosnul přes noc, a neprohloupil jsem

. V současném dlouhodobém RPG suchu musíme vzít za vděk vším a vypadá to, že DS2 zase taková oběť nebude. Koncept je více méně pořád stejnej, tj. totální rubačka, ale hratelnost vypadá přeci jen komplexněji a už to není taková "dálnice". Ve hře je přítomen i příběh, který, jak to vypadá, není jen na okrasu, je tam i více dialogů, questů, a především Vaše putování je doprovázeno skvělou hudbou božského Jeremyho Soulea. Hraje se to podobně jako NWN, akorát bez pravidel AD&D. A díky Souleovi to tak tedy i zvučí. I atmosféra je podobná. Myslím, že Dungeon Siege 2 bude velkou bombou, v konečných fázích hry se jistě dostaví stereotyp, jak je u podobných akčních RPG zvykem, i tak ale vkládám do plné verze velké naděje. Rozsáhké demo, které zabere minimálně 5 hodin hry, mě navnadilo více než dobře. Teď jen doufám, že se Saves budou moci přenést do plné verze hry, neb když už jsem si dal tak záležet a postavy začal vypiplávat

, tak se mi to nebude chtít rozjíždět znovu. Ve hře jsou naprosto geniální předměty a zbraně. Ráj RPGčkáře

.
Jediné, co se mi nezdálo, je systém savevování, kdy si hru sice savenete, kde chcete, ale loadne se Vám zřejmě jen v některém ze save checkpointů

Ve hře není vůbec funkce Load Game, když Vaše celá party zemře, jste respawnuti v bezpečném místě teleportu ve městě (ale bez držených zbraní, které jste měli při sobě v momentu úmrtí Vaší groupy - za poplatek si je můžete respawnout necromancerem ale také (jinak zůstanou na místě skonu a musíte si pro ně dojít - pomocí teleportu).