Závažný problém s PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Závažný problém s PC

Příspěvek od RedKent »

Mám velice závažný problém. Mám sestavu: AMD Sempron 2500+, 256RAM, GeForce2 MX, základní desku Asus A7V600-X. U plno her se mi počítač sekne hned při nájezdu do menu, u nějakých her se seká náhodně, také se náhodně seká na internetu a sou i stránky u kterých se seká pravidelně (prostě zadam adresu stránky a on se sekne), také se seká při sledování filmů, pokaždé přibližně po hodině sledování. Pokaždé když se ten počítač sekne, tak se vypne se monitor a nic nejde dělat a ozývá se cvakavý zvuk=restart. Windowsama do bejt nemůže, protože sem zkoušel 3 OS, a poté ještě několikrát přeinstalovávat WXP. Dal sem PC do servisu kde mi ho sestavovaly (všechny díly jsou od nich až na grafickou kartu) tam ho testovaly asi týden a pak řekly že se jim to ani jednou neseklo a že otestovaly všechny komponenty kromě grafické karty a zdroje. Ale odmítaly spustit jakoukoliv hru, že prýk tomu musí být CD i když to de spustit z počítače a když sem jim přines CD tak zase řekly že je prý poškrábané a že to odmítají spustit (i když CD bylo poškrábané minimálně). Už nevým co mám dělat, Prosím poraďte.
AMD Sempron 2500+, 256 RAM, GF2 MX, Asus A7V600-X
Frtka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frtka »

A odkud se ozvyva to cvakani? Z reproduktoru, nebo treba z disku??? Tohle se mi uz jednou stalo. Kdyztak zkus HD Tune a zkontroluj jak je na tom disk.
X2 4400+, AC Freezer64, DFI LANparty NF4-Ultra, 2x1GB, 9600GSO 384MB, Chieftec LCX-01SL-SL-B , 500W bluestorm, 200GB+250GB+500GB)
i5- 2500K@3500, 8GB, 560Ti, 21' CRT Dell
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

no podle toho co rikaz to muze byt VGA takze zkus na ni sahnout jestli se nejak neprehriva, pokud ne tak bych doporucil vyzkouset v PC jinou kartu, ale klidne to muze byt i RAM nebo CPU takze sleduj teploty napr. Speedfanem, co se tyce ty reklamace, neverim ze pokud to testovali tyden nic se nestalo to by byla az moc velka nahoda.
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

cvakání se ozývá z repráků (vždycky se jakoby zasekne poslední ton). Grafárnu sem zkoušel vyměnit (za ještě starší) a dělaloto pořád. Ramku mi v tom servisu vyměnily. Zkusim změřit tu teplotu
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

tak sem si stahnul ten prográmek a potřebuju se zeptat, co znamená to Fan1, Fan2 a Fan3?
Jinak teploty byly následující:
Fan1: 47
Fan2: 31
Fan3: -1
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

zkousel si dat do desky novej BIOS?
....ze by to byl MELOUN
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

Nezkoušel. Kde si ho mam dyžtak stahnout a jak ho tam dostanu? :oops:
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

http://support.asus.com/download/download.aspx

tady najdes vsechno k desce (musis ji zadat do tech 3 kolonek)
je tam uprage bisu a dasli utiliti

jak ho tam dostanes je popsano v sekci BIOSy, u nekterejch asusek staci pri spusteni dat alt +F2 a natahne se sam, jindy musis pouzit flashovaci prgram
....ze by to byl MELOUN
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

Bios sem stahnul a dal sem při spuštění alt+F2. zadal sem tam název toho novýho biosu, dal sem tam tu disketu a potom co si to z tý diskety nasosalo mi to napsalo tohle: Warning: This BIOS does not match with onboard, press a key to reboot.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

tak to si bud stahl blbej bios nebo mas zaplou ochanu na prepsani biosu
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

sem udělal asi blbost že sem dal rovnou ze šestky na devítku, teď sem to zkoušel postupně a už to de :)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

chybicka se vloudila, postupne to nezkousis?
neni nutne tam narvat hned ten posledni, treba ta 6 to vyresi
....ze by to byl MELOUN
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

tak novej BIOS sem již nahrál a dělá to pořád to samé (to sekání)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

jakej tam mas zdroj?
co teploty na CPU?
....ze by to byl MELOUN
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

Zdroj LiteOn:
Input: 100-127V
200-240
output: +5V
-5V
5Vsp
Teploty:
Fan1: 45C
Fan2: 30C
Fan3: -1
smile4me
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smile4me »

IMHO, je to asi grafikou. Jsem si odpálil svou grafiku a prozatím jsem si dal do své sestavy taky ge-force2mx 32mb a dělá mi něco podobnýho. Ale zkoušel jsem to jen na GTA-SA, pač jsem nechtěl čekat, až vyreklamuju tu odpálenou a chtěl jsem hrát. Prostě bych vyzkoušel jinou grafiku.
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

ok, no asi to nejspíš bude tou grafárnou. Ta moje přežila jeden zkrat v počítači kdy všechno odešlo (základní d., procesor) a jedniá grafárna to přežila.
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

No tedka těžko říct, ale podle mě by jsi měl tu grafárnu skusit vyměnit (za jakoukoliv .. starší, novější, to je jedno) .. a pak se uvidí. :D Ještě napiš, jak dlouho ti to dělá, jestli od tý doby co máš počítač (případně jak dlouho ho máš) nebo jestli to začalo ted někdy .. nebo jestli si třeba aktualizoval ovladače .. apod.
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SaLIk »

hoy..taky si myslim ze to je grafikou..a obzvlast jestli byla v pocalu, kretej zazil zkrat :)..urcite ji vymen a bude po problemech..zdravi SaLI
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

Jan Káňa píše:No tedka těžko říct, ale podle mě by jsi měl tu grafárnu skusit vyměnit (za jakoukoliv .. starší, novější, to je jedno) .. a pak se uvidí. :D Ještě napiš, jak dlouho ti to dělá, jestli od tý doby co máš počítač (případně jak dlouho ho máš) nebo jestli to začalo ted někdy .. nebo jestli si třeba aktualizoval ovladače .. apod.
No, dělá mi to od tý doby co mam ten comp :) a grafárnu sem zkoušel vyměnit za starší, ale dělalo to pořád to samý. už fakt nevim čim by to mohlo bejt. Bios sem aktualizoval, všechny ovladače taky, Windowsi byli tolikrát přeinstalovaný že jima to asi nebude. :cry:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“