tuning notebooku poradte prosim

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Drengin
Nováček
Nováček

tuning notebooku poradte prosim

Příspěvek od Drengin »

mam notebook Acer Aspire 3002WLM a chtel bych vedet jestli se u nej da nejak zvetsit HDD a RAM protoze ma jen 40GB HDD a to je dost malo. A jeste by me zajimalo jestli po zvetseni RAMky bude rychlejsi, hlavne jestli potom bude stihat hry a nebudou se sekat, protoze parim Lineage 2 a ta rychlost a sekani je opravdu otresna

PS: pocitacum moc nerozumim tak mi poradte pls :)

//€agle - presun z HwMod
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

napis aspon co to je za NB at ti muzem rict jestly to je ramkama
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Rozšířit paměť u notebooku nebývá problém standardně jsou k dispozici 2 sloty co jsem koukal podle názvu tak by měl mýt ten notebook 256MB RAM co je na hraní opravdu málo, ale jestli je tak podle toho co jsem našel i grafika SiS M760GX tak to i po tom navýšení paměti asi s plynulostí hraní nebude nic moc.
Paměť se vkládá zespoda a je pod přišroubovaným krytem většinou o velikosti kolem 8x10cm a je menšího provedení než u klasického PC, s pevným diskem to tak jednoduché být nemusí protože u některých notebooků není pod diskem odnímatelný kryt a pro jeho výměnu je nutné rozebrat celý kryt což už je práce tak pro servis.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Drengin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drengin »

diky moc za odpověď, no a jak je to potom se záručním listem? když do něj budu šťourat...myslim že to radši nechám na ten servis...
a ta gafická karta šla by taky vyměnit za nějakou lepší? popřípadě kterou?
teď sem se koukal na ty RAMky na zlevnujeme.cz a tam je jich sai 20 druhů, ale to by mi v tom servisu měli poradit která je dobrá žejo? :?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

RAMku si můžeš s klidem doplnit sám bez ztráty záruky, disk nech radši na servisu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Grafickou kartu u tohoto netobooku bohužel nevyměníš je napevno integrovaná na základní desce (v budoucnosti se ale plánují výměnné grafické karty i do netobooků).
Drengin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drengin »

Takže tu grafickou kartu mi nevyměněj ani v servisu? To mi jen zbejvá vyměnit paměti abych ho alespoň nějak vylepšil a hry budou stejně stát za ho**o...
Takže se asi nevyplatí do něj cpát 1GB RAMku a 80GB HDD...
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Bohužel s tou grafikou je to tak a z hlediska paměti a HDD záleží jestli to využiješ - větší HDD se neztratí nikdy a ramka pokud nebudeš pracovat s nějakým náročným programem na paměť tak stačí 512MB (256MB není pro svižný chod Windows XP nic moc).
Drengin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drengin »

nojo tak to asi ta 512 staci...
Tak když zejtra rano to dam do servisu, aby mi tam dali tu RAMku a HDD, budu to mit ještě ten den? a musim sebou mít ráruční list, nebo stačí jen notebook a říct že chci tohle a oni mi to udělaj hned.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Těžko říc zaleží jestli mají skladem to co tam chceš dát a zda mají volnou kapacitu, já bych se radši toho servisu předem zeptal za to nic nedáš.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“