Jaký chladič na AMD 64 3000 VENICE?PASIV
Moderátor: morke
- matysbrno
- Začátečník

Jaký chladič na AMD 64 3000 VENICE?PASIV
Jelikož nebudu přetaktovávat,chci aby byl chladič co nejtišší.Uvažoval jsem nad GIGABITE GH PCU 31-VH.má regulaci otáček.,ale raději bych pasivní chlazení.V každém případě pokud to bude větrákový chladič,je mě to jedno,hlavně aby byl co nejtišší.Jsem úplný amatér,takže chci chladič koupit,pohodově nainstalovat a víc se nestarat.O nějakém vrtání,řezání nebo snižování napětí nemůže být řeč.Základovku mám K8N NEO 4 platinum(NFORCE 4 ULTRA)Díky.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- honzanun
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký chladič na AMD 64 3000 VENICE?PASIV
Šel bych do Thermalright XP 120
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... b26c2f32ee
Je to nejlepší chladič pro AMD64 na trhu!!!!
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... b26c2f32ee
Je to nejlepší chladič pro AMD64 na trhu!!!!
matysbrno píše:Jelikož nebudu přetaktovávat,chci aby byl chladič co nejtišší.Uvažoval jsem nad GIGABITE GH PCU 31-VH.má regulaci otáček.,ale raději bych pasivní chlazení.V každém případě pokud to bude větrákový chladič,je mě to jedno,hlavně aby byl co nejtišší.Jsem úplný amatér,takže chci chladič koupit,pohodově nainstalovat a víc se nestarat.O nějakém vrtání,řezání nebo snižování napětí nemůže být řeč.Základovku mám K8N NEO 4 platinum(NFORCE 4 ULTRA)Díky.
- Wiruss
- Středně pokročilý

- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...no jestli máš přebytečnejch 2.500,-CZK a chceš exkluzivitu, kup si scythe...jinak doporučuju (stejně jako masakr) AC Freezer 64 se sníženýma otáčkama...pokud nebudeš taktit a navíc snížíš VCore, možná by ti to uchladil i pasivně...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- Wiruss
- Středně pokročilý

EE kámoš to zkoušel neuchladí ty žebra jsou moc blízko a časem se to nakumuluje a je to potřeba profouknout a ochladit...-- DiL -- píše:...no jestli máš přebytečnejch 2.500,-CZK a chceš exkluzivitu, kup si scythe...jinak doporučuju (stejně jako masakr) AC Freezer 64 se sníženýma otáčkama...pokud nebudeš taktit a navíc snížíš VCore, možná by ti to uchladil i pasivně...
- kurri
- Začátečník

Taky bych doporucil Thermalright XP-120.Vykon/cena Arctic Cooling Freezer 64.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...no já to zkoušel (sice ne dlouhodobě, pouze ze zvědavosti) a uchladil jsem to...v casu Chieftec CS-601 jsem měl 2 x AC Fan 3 (outtake na 7V), 1 x AC Fan 3 ve zdroji, 2 x AC Fan 2L před HDD (na min), proc A64 3200+ Clawhammer se sníženym VCore na 1.40V (default 1.55V). teplota v místnosti mohla být kolem 20°C, na procu IDDLE cca 35°C, burn v PRIME 95 (po 30-ti min) cca 51°C...je ale pravdou, že všechny ty ventilátory dělaly v casu opravdu pěknej průvan. nebýt toho, určitě by se to neuchladilo...kurri píše:Taky bych doporucil Thermalright XP-120.Vykon/cena Arctic Cooling Freezer 64.
...doporučuju ale zvolit AC Freezer 64, zmíněný Thermalright (+ tichý ventilátor) nebo Zalman 7700 a snížit otáčky ventilátoru na neslyšitelno (jak jsem už někde psal, pokud nemáš dock na HDD, stejně nebudeš mít neslyšnej komp a zregulovanej fan na pozadí nebude vůbec slyšet jelikož disk ho s rezervou přeřve). pasivní chlazení na tvůj proc není vhodný, musel bys do casu nainstalovat outtake a intake ventilátory pro zajištění dostatečnýho průvanu, který budou v součtu určitě hlučnější, než jeden ventilátor na procu, potažmo na grace a ve zdroji...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mnou propagovaný Tt Big typhoon
by si s non-OC 3000+ poradil taky celkem bez problémů, bez větráčku...
Aha, teď koukám, že podmínkou bylo žádná práce navíc, takže nic
Aha, teď koukám, že podmínkou bylo žádná práce navíc, takže nic
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- Wiruss
- Středně pokročilý

- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Z tohohle sem vycházelodporucam typhoon
v sobotnajsej horucave (36st ) na full 47st pri 1.55v 2.57ghz
700 ot, dokonca to uchladi aj ako pasiv na 57st
pri max otackach 43st
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2